Miért olyan normális táppénzre menni, mihelyt egy nő pozitív terhességi tesztet tart a kezében annak ellenére, hogy nem végez olyan munkát, ami ártana a babának vagy neki?
Rohadtul nem én vagyok terhes, de ne zavarjon :) léteznek munkakörök, amiket terhesen nem lehet ellátni, ez nem tartozik azok közé, de látom okosabb vagy az orvosoknál :)
A kórházba szűrt betegek mennek, főleg műtétre, az irodába mindenki
Ott van a legnagyobb biztonságban, ahova nem mehet nem negatív személy.
Eszméletlen ez a butaság, ami itt árad :(
Akkor annak szólt aki terhes.... nyilván....
Okosabb az orvosoknál? Mert az orvosok döntik ezt el? Nahát nem is tudtam 😁😁😅
Ja és nem csak covid van hanem sok egyéb más vírus is ami józan paraszti ésszel a kórházban valszeg nagyobb részben jelen van, s gondolom a kórházi dolgozó sem steril folyosón megy a helyére ahol dolgozik.
Igen a butaság... kezdődik mindjárt is veled. No de mit is várjon az ember egy olyantól akinek a munka meg mások elismerése fontosabb a gyerekénél...na szép napot!
Nem veszélyes alapbol a terhes kismamara, de nekem ne mondja senki, hogy egy (iker) terhesnek jót tesz a 40 fokos laz.
A férjemet is ki akarták rakni jarvanykorhazba dolgozni majusban, aztan amikor megtudtak, hogy terhes vagyok, eszuk agaban sem volt mar athelyezni.
Raadasul az osztalyon, ahol amugy dolgozik, 6 apolo megfertozodott. Akkor is csak napi 80 korul volt az esetszam. Aztan az egesz korhaz maszkalhatott hetente szuresre, es meg jo par dolgozol kiderult, hogy megfertozodott.
Egyébként nem felek covidtol, en sem vagyok annak a hive, hogy elso perctol menjen mindenki tappenzre, de szerintem ez az ikterterhesen korhazban dolgozni, mar a lo tuloldala.
Pontosan miért lenne több covidos a kórházban???? Nézd már meg hány van kórházban te észlény :)
És igen, bármilyen hihetetlen, az orvosi kompetencia hatásköre, hogy a kismamára veszélyt jelent a munka, vagy sem. Ha nem, akkor nem még ha a fejed tetejére állsz.
40 fokos láza sem lesz egyáltalán a kórháztól.
Ha nem fertőző osztályon dolgozik, akkor az égvilágon semmi kockázat nincs, csak ez a sok hülye most azt hiszi, hogy minden covidosokkal van tele.
Egy rohadt szemészeti osztályra sem mehetsz fel negatív teszt nélkül.
Szerinted ha kormányablakban dolgozna ülve, akkor nem lenne nagyobb veszélyben?
A betegek közül a legkevesebb fertőző, legtöbbször magas vérnyomás, daganatok, traumák miatt vannak kórházban. A fertőző betegek szigorúan el vannak különítve.
Főleg most a covid cirkusz óta.
Ez a láz meg olyan dolog, hogy mindentől lehet. Normális ember meg nem hagyja 40 fokig felkúszni, még nem terhesen se. Nyugodtan be lehet venni paracetamolt és lehet fizikálisan is csillapitani a lázat.
Átlagosan terhesség alatt egy nő legalább 2x beteg, mégsincs annyi vetélés.
Ki a franc írta, hogy a korhaztol lesz 40 fokos láza? :DD
Egyébként meg sürgősségin rohadtul nem csinálnak covid tesztet, tehat a traumas peldaval jol mellefogtal.
Egyébként meg senki nem mondta, hogy minden kórházi dolgozó covidos lesz, de jelenleg benne van a pakliban és egyelőre nincsnek hosszú távú tapasztalatok, hogy mit okoz, vagy mit nem a magzatnal, ha az anya elkapja.
Biztos nem lennék önszántamból kísérleti nyúl.
Traumán nem csinálnak? Akkor várlak szeretettel nálunk, csak akkor mehetsz osztályra, ha negatív vagy. Ellátás, utána teszt. Nem engednek a többi beteg közé.
Jelenleg ha bárkinek bármiféle légúti vagy lázas tünete van, covidosként kezelik és covid osztályra viszik, ameddig az ellenkezője nem bizonyított.
Szóval sokkal nagyobb biztonságban van egy belgyógyászaton, mint egy szupermarketben. Semmivel nem nagyobb az esélye elkapni bármit, sőt inkább jóval kisebb, mint bárhol máshol.
Igen, es akut műtét előtt is tesztelnek, plane eszméletlenül érkezett betegnél, aki élet - halal kozott van.
Amúgy meg elég, ha az ambulancian osszeszedi egy dolgozo egy tunetmentes covidostol, majd felviszi az osztalyra.
Nem azert veszelyes a korhaz, mert mindenki covidos, aki belep, hanem mert egy "zart rendszer", ha bekerul, onnantol bukta az egesz.
A szegedi fül - orr-gege klinikara se tudom, hogy került be, ha ilyen szipi-szupi szurorendszer mukodik mindenhol.
De jo munkát akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!