Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért olyan normális táppénzre...

Miért olyan normális táppénzre menni, mihelyt egy nő pozitív terhességi tesztet tart a kezében annak ellenére, hogy nem végez olyan munkát, ami ártana a babának vagy neki?

Figyelt kérdés
26. hétben vagyok és egy pillanatra sem fordult meg a fejemben a táppénz. Persze megértem, aki emelget meg ilyenek, de a nők többsége mindenre ráfogja, hogy nem tud dolgozni (nagy a klíma - tedd kisebbre, sok a stressz - adj át a munkádból), szerintem sok mindent meg lehetne oldani. És igen, felidegesít, mert az ilyen "általános" viselkedést rávetítik a munkáltatók és a kollégák olyan kismamákra is, akik nem akarnak lelépni mindenféle okokat keresve. Már tőlem is megkérdeztek, hogy én is lelépek, mint az xy? Az ilyen munkamorál, mint ami egyeseknek van, felháborít.
2020. aug. 21. 14:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/75 A kérdező kommentje:
Ki kellett adnom ezt magamból, mert már 3 kolléganőm is kiirattatta magát, úgy hogy nem is veszélyeztetett meg semmi. De komolyan nem értem, miért csonaljak ezt...
2020. aug. 21. 14:46
 2/75 anonim ***** válasza:
91%
En kb a 16 dik héttől vagyok táppénzen, nem. azert mert huu de nehez a munkám. Szallodai recepcios vagyok, es pont akkor kezdett kirobbanni a korona virus, es az orvosom nem javasolta hogy dolgozzam, mert rengetek külföldi ember jott hozzánk a hotelbe, igy termeszetesen elmentem szabira majd tappenzre. De ha nem. lett volna a korona akkor dolgoztam. volna tovabb.
2020. aug. 21. 14:48
 3/75 Wonderwomen ***** válasza:
87%

Szerintem mindenkinek szíve joga és pénztárcája függvénye eldönteni, meddig szeretne, meddig tud dolgozni.

Én sem fogok szülésig a bölcsiben dolgozni, mert egyszerűen nem merem bevállalni, hogy egyedül vigyem a csoportot, mikor a kolléganőm tp-en vagy szabin van.

Boldog babavárást kívánok!

2020. aug. 21. 14:49
 4/75 anonim ***** válasza:
88%
Mert ők így érzik jónak. Ennyi. Nem látsz bele más életébe. Lehet nagyon vizesedik, magas a vérnyomása, mindig rosszul van, fáradékony, keményedik, szédül........ Stb
2020. aug. 21. 14:51
 5/75 anonim ***** válasza:
82%
Én 6 hónapos kismama voltam amikor a főnök javaslatára jöttem el. Egy nagy cukrászdában voltam eladó, és már nem nagyon fértünk el a hasamtól, nehogy baj legyen inkább eljöttem. 2 és fél hónap pont elég volt mindent elintézni.
2020. aug. 21. 14:55
 6/75 anonim ***** válasza:
20%
Krónikus munkaundoritisz. Aztán majd sír ha nem veszik vissza a melóba mikor már menne :-D
2020. aug. 21. 14:56
 7/75 anonim ***** válasza:
72%
9 hetesen mondtam fel, 30-40 kilókat kellett mozgatnom ha áru érkezett :/ Mindenki így látta biztonságosabbnak.
2020. aug. 21. 15:02
 8/75 anonim ***** válasza:
85%

Most azt várod, hogy megtapsoljunk, hogy milyen kis mártírka vagy?

Nem egyformák a terhességek sem, meg a munkahelyek sem. Semmi közöd hozzá, hogy ki mit csinál.

2020. aug. 21. 15:08
 9/75 anonim ***** válasza:
61%
Lehet, hogy nekik fontos a leendő gyermekük és inkább otthon maradnak, nehogy elkapják a koronát.
2020. aug. 21. 15:28
 10/75 anonim ***** válasza:
83%
7es, a kérdés olyanokról szól akiknek nem megerőltető a munkájuk. Aki nehezeket emelget annál én is azt mondom menjen táppénzre.
2020. aug. 21. 15:39
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!