Miért olyan normális táppénzre menni, mihelyt egy nő pozitív terhességi tesztet tart a kezében annak ellenére, hogy nem végez olyan munkát, ami ártana a babának vagy neki?
Én is így gondolkodtam anno, mint te.
De először, volt egy vetélésem.
2. babánál az első 12. hetet, végigpánikoltam. De mentem dolgozni. De!!! sokkal óvatosabb voltam, mindig megtartottam az ebédszünetem. Kerültem a kávét. (Innen gondolták a rutinosak, hogy biztosan kismama vagyok, pedig nem is akartam szólni a közvetlen felettesemen kívül senkinek, a 12. hétig.)
Kibírtam, hogy 20 hétig hánytam még a munkahelyen, buszon is.
De dolgozni szerettem volna, meg bizonyítani, magamnak, meg a főnökömnek is.
24. héten, kiderült a gdm.
Mondom sebaj, majd megoldom ezt is.
De elkezdett ingadozni a cukrom, befektettek cukorbeállításra.
Rá 2 hétre, kevesebb magzatvíz miatt, infúzióra.
28 hetesen el kellett jönnöm táppénzre, mert már többet jártam be az orvoshoz, meg a kórházba, mint a munkahelyre.
Sajnos, sosem tudni előre, hogy egy terhesség, hogyan alakul.
Sose ítélkezz egy kismama felett, mert sosem tudhatod, hogy mi van a háttérben.
Én azt tartom felháborítónak, hogy 26.hetes terhesen te más kismamákat fikázol.Írom ezt úgy, hogy a 39.hétig dolgoztam.Marha szerencsés voltam, egy hányinger,émelygés, hányás,rosszullétem nem volt a 9 hónap alatt és a magam ura voltam.Egyszer véreztem, bent fogtak megfigyelésre, jött egy csaj szintén vérzett(irodai alkalmazott volt) ő már 3. alkalommal feküdt bent napokat 20 hetes terhesen fenyegető vetéléssel.Hát ő is táppénzre íratta magát, valahogy meg is értettem.
Azért mert szerencsés vagy nem kell leszólni másokat.Lövésed nem lehet ki miért marad otthon.Aki meg csak simán utálja a munkahelyét és pozitív teszt után otthon marad, nyilván megteheti.Ha nem engedhetné meg magának nem tenné.
Foglalkozz inkább önmagaddal, a babáddal mások kritizálása helyett.Vagy nézz körül a saját házad táján,biztos akad ott is sepergetnivaló:)
És te honnan a fészkes fenéből tudod, ki a veszélyeztetett terhes, meg ki nem az? Mert a Mancika megmondta a melóhelyeden hogy az xy lelèpett??
Képzeld én is az vagyok, de biztos nem kötnèm boldog boldogtalan orrára az eü bajaimat amiért 12 hétig legalabb itthon vagyok. Az meg külon szomorú, hogy kvázi mindjárt szülsz de a legnagyobb gondod, hogy ócsárolj olyan embereket, akikről semmit nem tudsz, csak hogy táppénzen van. Büszke lehetsz magadra. Igaz buksi simiért jöttél, de mint látod nem jött be, törődj szépen a magad dolgàval, látszólag rohadtul ráérsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!