Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért olyan normális táppénzre...

Miért olyan normális táppénzre menni, mihelyt egy nő pozitív terhességi tesztet tart a kezében annak ellenére, hogy nem végez olyan munkát, ami ártana a babának vagy neki?

Figyelt kérdés
26. hétben vagyok és egy pillanatra sem fordult meg a fejemben a táppénz. Persze megértem, aki emelget meg ilyenek, de a nők többsége mindenre ráfogja, hogy nem tud dolgozni (nagy a klíma - tedd kisebbre, sok a stressz - adj át a munkádból), szerintem sok mindent meg lehetne oldani. És igen, felidegesít, mert az ilyen "általános" viselkedést rávetítik a munkáltatók és a kollégák olyan kismamákra is, akik nem akarnak lelépni mindenféle okokat keresve. Már tőlem is megkérdeztek, hogy én is lelépek, mint az xy? Az ilyen munkamorál, mint ami egyeseknek van, felháborít.
2020. aug. 21. 14:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 anonim ***** válasza:
92%

Én is így gondolkodtam anno, mint te.

De először, volt egy vetélésem.

2. babánál az első 12. hetet, végigpánikoltam. De mentem dolgozni. De!!! sokkal óvatosabb voltam, mindig megtartottam az ebédszünetem. Kerültem a kávét. (Innen gondolták a rutinosak, hogy biztosan kismama vagyok, pedig nem is akartam szólni a közvetlen felettesemen kívül senkinek, a 12. hétig.)

Kibírtam, hogy 20 hétig hánytam még a munkahelyen, buszon is.

De dolgozni szerettem volna, meg bizonyítani, magamnak, meg a főnökömnek is.

24. héten, kiderült a gdm.

Mondom sebaj, majd megoldom ezt is.

De elkezdett ingadozni a cukrom, befektettek cukorbeállításra.

Rá 2 hétre, kevesebb magzatvíz miatt, infúzióra.

28 hetesen el kellett jönnöm táppénzre, mert már többet jártam be az orvoshoz, meg a kórházba, mint a munkahelyre.

Sajnos, sosem tudni előre, hogy egy terhesség, hogyan alakul.

Sose ítélkezz egy kismama felett, mert sosem tudhatod, hogy mi van a háttérben.

2020. aug. 21. 15:43
 12/75 anonim ***** válasza:
65%
Engem azért írt ki az orvos 9 hetesen, mert gerincmeszesedésem van. Nagyon sokat kellett emelgetnem szóval nem kockáztatta meg, hogy ne írjon ki. Egyébként pont akkor jött a vírus is szóval kiírt volna így is úgy is. Sajnos nem mindenki végez ülőmunkát. 😒
2020. aug. 21. 15:48
 13/75 anonim ***** válasza:
92%

Én azt tartom felháborítónak, hogy 26.hetes terhesen te más kismamákat fikázol.Írom ezt úgy, hogy a 39.hétig dolgoztam.Marha szerencsés voltam, egy hányinger,émelygés, hányás,rosszullétem nem volt a 9 hónap alatt és a magam ura voltam.Egyszer véreztem, bent fogtak megfigyelésre, jött egy csaj szintén vérzett(irodai alkalmazott volt) ő már 3. alkalommal feküdt bent napokat 20 hetes terhesen fenyegető vetéléssel.Hát ő is táppénzre íratta magát, valahogy meg is értettem.

Azért mert szerencsés vagy nem kell leszólni másokat.Lövésed nem lehet ki miért marad otthon.Aki meg csak simán utálja a munkahelyét és pozitív teszt után otthon marad, nyilván megteheti.Ha nem engedhetné meg magának nem tenné.

Foglalkozz inkább önmagaddal, a babáddal mások kritizálása helyett.Vagy nézz körül a saját házad táján,biztos akad ott is sepergetnivaló:)

2020. aug. 21. 15:57
 14/75 anonim ***** válasza:
86%
Én azért mentem korán, mert végighánytam az éjszakákat. Nem tudtam aludni, napközben pedig nem tudtam koncentrálni, ingerültebb, feszültebb lettem, folyamatosan álmos, fáradt voltam, stb. Inkább elmentem, mintsem kikészüljek vagy valami óriási hibát kövessek el a munkahelyemen.
2020. aug. 21. 15:59
 15/75 anonim ***** válasza:
94%
Az utolsó hetekig nem mentem táppénzre egyikkel sem, de ha az egyel korábbi munkahelyemen lettem volna még, biztos, hogy amint megvan a szívhang, húztam volna. Miért? Utáltam a munkahelyet, a főnököt, meg azt a sok hülye pitsát, akikkel körbe voltam véve nap mint nap. Tuti, hogy egyből kaptam volna az alkalmon. Ahol dolgoztam a terhességek alatt, ott nem volt ilyen gondom, úgyhogy csak a legvégén jöttem el.
2020. aug. 21. 16:11
 16/75 anonim ***** válasza:
89%
Irodista vagyok. Első terhességemmel 26 hétig dolgoztam...a munkahelyemről mentem szülni...vagyis koraszülni...nem is maradt meg a baba. Második terhességem a Covid kezdetekor derült ki. Azonnal hazaküldtek, azóta itthon vagyok. De ha nem lett volna vírus akkor is lehet, hogy már korán abbahagytam volna, hogy ezt a gyereket ne veszítsük el.
2020. aug. 21. 16:12
 17/75 anonim ***** válasza:
94%
Hát én pont leszarom más kismama meddig dolgozik.
2020. aug. 21. 16:26
 18/75 anonim ***** válasza:
91%
Semmk kozod hozza. En pl 30hetesen kiirattam magam, nem volt kedvem tovabb dolgozni. Raadasul epp epitkeztunk, volt feladat boven. De ha nem lett volna eg, akkor se dolgoztam volna tovabb, mert nem akartam es pont😄 te dolgozz, ha akarsz, majd biztos kituntetnek.
2020. aug. 21. 16:26
 19/75 anonim ***** válasza:
96%
Én sem igazán értem, én örültem volna, ha legalább a félidőig dolgozhattam volna, de veszélyeztetett terhesként és mert olyan a munkahelyem, már a 7. héttől el kellett mennem táppénzre. De mindenki úgy dönt, ahogy neki jó, semmi közöm hozzá.
2020. aug. 21. 16:33
 20/75 anonim ***** válasza:
85%

És te honnan a fészkes fenéből tudod, ki a veszélyeztetett terhes, meg ki nem az? Mert a Mancika megmondta a melóhelyeden hogy az xy lelèpett??

Képzeld én is az vagyok, de biztos nem kötnèm boldog boldogtalan orrára az eü bajaimat amiért 12 hétig legalabb itthon vagyok. Az meg külon szomorú, hogy kvázi mindjárt szülsz de a legnagyobb gondod, hogy ócsárolj olyan embereket, akikről semmit nem tudsz, csak hogy táppénzen van. Büszke lehetsz magadra. Igaz buksi simiért jöttél, de mint látod nem jött be, törődj szépen a magad dolgàval, látszólag rohadtul ráérsz.

2020. aug. 21. 16:37
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!