Miért támogatják ennyire az abortuszt?
A 78%-os vàlaszadó mondandóját szeretném kiegészíteni.
Én is pontosan erről írtam neked. Ha minden nem kívánt magzat világra jönne, nem lenne elég befogadó család, és az àltalad is megemlített nyomor erősödne tovább. Ez sem a világra jött gyerekeknek, sem a társadalomnak nem lenne jó. Mondjuk maga a diktatúra sem.
Az meg, hogy melyik ok elfogadható az abortuszra, elég érdekes téma. Te elfogadod a fogyatékot, a mélyszegénységet, mint okot, de elítéled, aki az alakja, karrierje, vagy gyerekekenessége miatt megy mūtétre. Szerintem meg vétek lenne olyanra ráerőltetni a szülést, aki így gondolkodik. Mert egyszerūen nem való anyának. Nekik nem lesz opció az örökbeadás, mert terhesek sem akarnak lenni az alakjuk, karrierjük, akármilyük miatt. Ha pedig őket törvényileg kényszeríted, kényszerítened kell a mélyszegényt is, azt meg már leírtam, ez hová vezetne.
Az örökbeadásról is eszembe jutott még egy gondolat. Sokszor olvasok olyan sztorikat, hogy nizonyos nők röhögcsélve csinálják végig az abortuszt. Ők elég egyszerū emberek, a mūtétet képesek lazán venni. De éppen ők azok, akik szülés után képtelenek odaadni másnak a picit. Tombolnak a hormonok, de az eszük nincs meg ahhoz, hogy a gyerek érdekeit nézzék és lemondjanak róla. Munkámból adódóan sok ilyet látok. Gyakran kiemelik a gyereket a csakádból, de még akkor se mond le róla, és csak,annyira tarja vele a kapcsolatot, hogy ne legyen örökbeadható. A gyerek meg nevelőszülőtől nevelelöszülőig vándorol, gyökértelenül, legtöbbször jövőtlenül.
Végül a sterilizálás. Oké, hogy külföldön nincs korhatár. De az ember már csak olyan, hogy változik a gondolkodása, és nem szívesen veszi el magától a későbbi gyermekvállalás lehetőségét.
Értem én, hogy sok pár vár hiába sajàt gyerekre. Sajnálom is őket nagyon. De addig, amíg színesebb, idősebb, esetleg beteg örökbeadható gyerekek várnak szülőkre, nincs alapja a sirámaiknak.
Na, ez már kicsit másként hangzik:)
"Viszont ha a szülők nem védekeztek, fel tudnák nevelni a gyereket, és az anyának se lenne baja akkor nem tudom támogatni."
Akkor ebbe is gondolj bele. A szülők felelőtlenek voltak, azzal büntetnéd őket, hogy nemkívánt gyereket világrahozzanak és felneveljék? A gyerek mint büntetés a felelőtlenség miatt?
A gyerek öröm kell legyen, nem büntetés. A gyereknek elsősorban ahhoz van joga, hogy szerető családba szülessen. Ahol várják, ahol örülnek neki. Nem kényszerből kellene megszülessen.
"De nem fogok senkit se arra kényszeríteni hogy szülje meg a gyereket."
Persze hogy nem, nincs rá lehetőséged, mégha akarnád sem.
Oké, de nézzük a matematikai-statisztikai tényeket.
Először is, hány termékeny korban lévő (legyen az egyszerűség kedvéért 16-46 év = 5 millió fele, azaz 2.500.000 fő), szexuálisan aktív nő (mondjuk ezek 80%-a => 2.000.000 fő) van az országban.
Nézzük a különböző (nem naptáras-kiszállós...) védekezési módszerek hibaszázalékát, azaz Pearl-indexet:
10-es indexet nyugodtan tekinthetünk átlagnak, és akkor még nem is feszegettük a tökéletes és a "tipikus használat" köti különbséget, de legyen tényleg csak 5.
Tehát ezen szolid kalkulációval 100 nőből 5 esik akarata ellenére teherbe. A 2 milliós halmazra vetítve ez 100.000 fő évente!!!
(nyilván vannak csökkent termékenységűek, illetve aki eleve gyereket akar)
Sőt, nézzük a női sterilizálást, ahol 0,5 az index: ha minden nő sterilizált lenne, akkor is évente 10.000 nem kívánt terhességgel kell számolni.
Ehhez képes 30-40.000 abortusz van évente... szemét disznó vagyok, de az a véleményem, hogy ez még nem is sok.
Szóval az a kérdés, hogy miért támogatják ennyire az abortuszt. Egyszerű, azért mert vannak akik nagyon ellenzik. Amíg lesznek akik olyan szinten ellenzik, hogy másoktól megvonnák ezen jogukat, addig lesznek olyanok is akik kiállnak a szabadság mellett.
Amíg vannak olyanok, akik úgy gondolják/érzik/hiszik, hogy többek másoknál és ez által joguk van dönteni mások helyett, addig mindig lesznek olyanok is, akik föllépnek a zsarnokok ellen. Ez mindig is így volt a történelem során, meg valószínűleg mindig így is lesz.
Persze lehet ezt boncolgatni, de mégis csak ez a lényeg.
Amíg vannak olyanok, akik úgy gondolják/érzik/hiszik, hogy többek másoknál és ez által joguk van dönteni mások helyett, addig mindig lesznek olyanok is, akik föllépnek a zsarnokok ellen.
Igen, igazad van, az összes abortuszpárti azt hiszi ők többek mint a saját magzatuk, és hogy ezáltal joguk van dönteni a saját gyerekük élete felett. Míg lesznek ilyen zsarnokok, lesznek normális értékrendű emberek is, akik nem az önzőséget támogatják.
#137, tudod az van, hogy neked nincs jogod számon kérni senki máson a saját értékrendedet, világnézetedet, ugyanis annak a másiknak a világon semmi köze ahhoz, hogy te mit tartasz helyesnek és mit nem.
Ellenben neki meg joga van eldöntenie, hogy ki akar-e hordani egy terhességet, vagy nem.
Igen, ebben igazad van..neki viszont nincs joga számon
kérni engem hogy én miért nézem le azt aki megfutamodva abortuszra megy. Meg tegye, de akkor ne jöjjön ide vergődni hogy de rossz neki sajnáljuk körbe mert jajj a kis lelke mennyire össze van törve. Ő választott, utána már ne sajnáltassa magát. Senkit nem érdekel mit tesz a testével csak ne vergődjön látványosan mint itt sokan abortusz után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!