Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Miért támogatják ennyire az...

Miért támogatják ennyire az abortuszt?

Figyelt kérdés
Nem vagyok abortusz ellenes, de nem is vagyok abortusz párti. A középvonalon állok ebben a témában. Csak nem értem, hogyha valaki feltesz egy olyan kérdést hogy pl.: "Terhes vagyok, én szeretném megtartani, de a párom nem akarja. Mi legyen?" akkor egyből írják hogy "ABORTUSZ!!!!!!!!" és azokat csupa zöld kézzel jutalmazzák, aki meg normálisan kifejti a véleményét, azt meg ész nélkül lepontozzák. Miért van ez?

2017. máj. 26. 17:28
 91/141 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező (#89) lehet, hogy SZÁMODRA durva, de ez annak a Kérdezőnek az élete, és nem a tiéd, tehát abban az ő értékrendje az irányadó.

Egyébként olvastam ebben a kérdésben https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__8588.. a #40-es számú válaszodat, hát, javaslom, gondold át még egyszer... főleg azt, hogy szerinted okvetlen erőszakos bűncselekményt kell elkövetnem azért, hogy jogom legyen az önreprodukcióm feletti tudatos döntéshez... furcsa elképzelés egy alapvető emberi jogot a tisztességesektől elvitatni, és pont az erőszakos bűnözőknek meg garantálni:)

Viszont látszik, hogy szereted a túlszabályozást és a kontrollt. Na, én meg ha CSAK Mózes és Káin közt választhatnék, akkor Káin lennék...

(ha nem értenéd, utalás Szondi Lipót két művére, a "Mózes a törvényalkotó" és a "Káin a törvényszegő"-re)

2017. máj. 29. 23:27
 92/141 A kérdező kommentje:

Aki nem akar gyereket az kötesse el magát. :)

2017. máj. 30. 07:05
 93/141 anonim ***** válasza:
82%
Nezd mar meg az ehhez kapcsolodo torvenyt legyszi...
2017. máj. 30. 07:11
 94/141 anonim ***** válasza:
84%
Kérdező szerintem te csak ne akard megmondani, hogy ki mit csináljon, másrészt nézd már meg légy oly kedves, mik feltételei az elkötesnek! Mert csak úgy akárkinek, akármikor nem végzik ám el.
2017. máj. 30. 10:27
 95/141 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező:

40 éves kor alatt nem köttetheted el magad - se nőként, se férfiként... csak mondom.

2017. máj. 30. 12:36
 96/141 A kérdező kommentje:
A magzatot se lehet elvetetni csak úgy Magyarországon.
2017. máj. 30. 13:40
 97/141 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező, mond már meg minek rizsáztál hogy nem vagy abortuszellenes, mikor nyilvánvalóan az vagy. Tudod, én úgy gondolom, mindenkinek joga van a véleményéhez, amíg nem akarja azt másra rákényszeríteni. És mindenkinek joga van a saját testéhez, jó volna ha senki nem dumálna bele legalább ebbe.
2017. máj. 30. 14:20
 98/141 anonim ***** válasza:
74%
Kérdező (#96) így van, vannak időhatárok (általában a terhesség 12. hete, néha a 18. hete), vannak szabályok (mint a tanácsadáson való részvétel). De mi itt pont ezekről a legális abortuszokról beszélünk, ami megfelelt ezeknek a feltételeknek.
2017. máj. 30. 15:48
 99/141 A kérdező kommentje:

De ha az az indok hogy elrontaná az alakját vagy nem szereti a gyerekeket akkor nem lehet elvetetni. Legalábbis itt Magyarországon. Nem?

2017. máj. 30. 16:57
 100/141 anonim ***** válasza:
82%

De, szerencsére ellehet. Szerencsére senkire, ismétlem senkire nem lehet akarata ellenére rákényszeríteni egy nem kívánt terhességet és egy élethosszig tartó felelősséget.

De ennek az ellenkezője is igaz. Ugyan így senkit nem lehet erővel abortuszra kényszeríteni, mindenkinek joga van megszülni a gyerekét.

Érted a lényeget? Mindenkinek joga van DÖNTENI. És ez az amiért az "abortuszpártiak", ha már úgy szeretitek ezt a szót, küzdenek. Nem az abortuszért, hanem a szabad döntés jogáért.

2017. máj. 30. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!