Miért támogatják ennyire az abortuszt?
"Szóval nektek jogotok van mocskolódni meg másokra ráerőszakolni a nézeteiteket de a magzatvédőknek nincs ehhez joguk."
Én, ezen a felületen, sosem láttam olyat, hogy, azok akik elfogadhatónak látják az abortuszt, rá akartak volna beszélni valakit, aki szülni akar, hogy ne tegye.
Ugyanakkor van néhány tag, aki minden abortusz kérdésnél azonnal megjelenik, mégha csak afelől is érdeklődik is a kérdező, hogy mennyibe kerül a műtét.
Megjelennek, gyilkosoznak, fenyegetőznek, elmondják, hogy ők bezzeg meg tudták oldani, mert ők mennyire magasabb rendűek, mint a kérdező. Fotókat hoznak abortált magzatokról, cikkeket elmebajos szent anyákról, akik csak azért szülték meg a beteg magzatukat, hogy szépen el tudják temetni őket.
Hát ehhez tényleg nincs joguk.
"akár nem képzeld nem vagyok kimondottan abortusz ellenes"
Ha te mondod? De végülis kit érdekel?
Én egy olyan országban éltem, ahol 21 évig tiltott volt az abortusz. Én láttam, hogy ennek mi volt a következménye. Öt napig voltam a szülészeten, naponta hagytak ott egy csecsemőt. Rá lehett kényszeríteni a nőket, hogy megszüljék a nemkívánt gyerekeiket, de arra már nem, hogy haza is vigyék, és felneveljék őket.
"Amúgy annak a "sejtcsomónak" is joga van az élethez".
Sajnálom, de nincs. Csak akkor, ha az anya is úgy akarja.
Ez van. Pillanatnyilag Magyarországon joga van dönteni a nőnek, mégha fejreállsz, akkor is.
"könnyebb mint megszülni és örökbe adni hogy egy meddő párt boldoggá tegyen"
Ahogy mondod. Valahogy az életcéljaim között nem szerepel, hogy tökidegen embereket boldoggá tegyek. Elég nekem a saját életemet menedzselni.
"védjük meg a legaljább gyilkosokat, harcoljunk a húsevés ellen..."
Mi van? Beleléptél egy másik témába...Ezt majd a politika kategóriában fejtegesd, itt totál off.
"könnyebb mint megszülni és örökbe adni hogy egy meddő párt boldoggá tegyen"
Igen, könnyebb. Könnyebb mint hónapokra kiesni a munkából, könnyebb mint tönkretenni az egészségem egy nem kívánt gyerekért, csak hogy idegeneknek jobb legyen. Könnyebb mint elviselni később a környezet megvetését, mert "eldobtam" a gyerekem, akit megszülni sem akartam. Tudod, nem az az önzés ha valaki nem szüli meg a nem kívánt gyereket- az az önzés ha valaki elvárja hogy megtegyem, csak mert ő akarja babát. Nem vagyok én mártír hogy hónapokig kínlódjak idegenekért, főleg hogy jó eséllyel ők is megvetéssel gondolnak majd rám a gyerek "elhagyása" miatt.
Sejtettem hogy megint belém fogtok kötni.
"Kérdező, még mindig semmi közünk ahhoz a divatkonzi marhasághoz, ami megpróbálja a legális abortuszt az emberölés bűntettével összemosni."
Te nagyon félreértettél valamit.
"értem, szóval a véleményt kérőnek véleményekkel mertük zavarni a szabad választását:)))"
Ha egy olyan csinálja akivel nem egyezik a véleményetek azt egyből leugatjátok. Miért?
"mármint MIRE kapjon esélyt, Kérdező? Arra, hogy olyan felfogású szülőket fog ki a szerencsétlen, mint te vagy, és nem lehetek ott, hogy megvédjem? Már bocsi, de erős érvek vagytok az örökbe adás ellen... inkább az abortusz, mint az, hogy egy ilyennek tegyem ki szerencsétlen gyereket évekig."
Úgy ítélsz el, hogy nem is ismersz. Gratulálok! Csak mert ez az álláspontom már egyből elítélsz. És mondjuk kapjon esélyt az életre? De téged valszeg csak a saját életed érdekel.
"Kerdezo, nyugodtan felaldozhatod a mehed a szent meggyozodesed erdekeben. Szuljel gyereket te meddo paroknak...vagy ez mar igy nem olyan buli?"
Még nem gondolkoztam rajta, de a béranyáknak állítólag jól fizetnek. Egyébként ha már volt eszed megcsinálni egy gyereket akkor igazán meglehetne szülni, de inkább nem szólok bele.
"Én, ezen a felületen, sosem láttam olyat, hogy, azok akik elfogadhatónak látják az abortuszt, rá akartak volna beszélni valakit, aki szülni akar, hogy ne tegye.
Ugyanakkor van néhány tag, aki minden abortusz kérdésnél azonnal megjelenik, mégha csak afelől is érdeklődik is a kérdező, hogy mennyibe kerül a műtét.
Megjelennek, gyilkosoznak, fenyegetőznek, elmondják, hogy ők bezzeg meg tudták oldani, mert ők mennyire magasabb rendűek, mint a kérdező. Fotókat hoznak abortált magzatokról, cikkeket elmebajos szent anyákról, akik csak azért szülték meg a beteg magzatukat, hogy szépen el tudják temetni őket.
Hát ehhez tényleg nincs joguk."
Igen tényleg van pár fanatikus abortusz ellenes, ezt elismerem de van néhány abortuszfan is akik kötözködnek, mocskolódnak, szinte "rászállnak" az emberre.
"Ha te mondod? De végülis kit érdekel?
Én egy olyan országban éltem, ahol 21 évig tiltott volt az abortusz. Én láttam, hogy ennek mi volt a következménye. Öt napig voltam a szülészeten, naponta hagytak ott egy csecsemőt. Rá lehett kényszeríteni a nőket, hogy megszüljék a nemkívánt gyerekeiket, de arra már nem, hogy haza is vigyék, és felneveljék őket."
És kit érdekel hogy te egy olyan országban éltél ahol 21 évig tiltott volt az abortusz? Ez itt Magyarország. Nem is értem hogy jön ide. És ha rákényszerítették őket hogy szüljék meg? Akkor mi van? Akkor is ha az anya belehalt? Amúgy ha nem volt semmi baja sem az anyának, sem a babának sem a szülés előtt, sem után akkor hol a probléma? Nem volt kötelező hazavinni és felnevelni.
"Sajnálom, de nincs. Csak akkor, ha az anya is úgy akarja.
Ez van. Pillanatnyilag Magyarországon joga van dönteni a nőnek, mégha fejreállsz, akkor is."
"A terhességmegszakítás törvényes okai Magyarországon:
-egészségi ok (ha a terhesség az anya életét vagy egészségét veszélyezteti; ha a magzatnak genetikai ill. egyéb károsodása van)
-ha a terhesség bűncselekmény (nemi erőszak, vérfertőzés) következménye
-ha a terhes nő súlyos válsághelyzetben van[12] (A törvény szerint: "Súlyos válsághelyzet az, amely testi vagy lelki megrendülést, illetve társadalmi ellehetetlenülést okoz.")"
"Ahogy mondod. Valahogy az életcéljaim között nem szerepel, hogy tökidegen embereket boldoggá tegyek. Elég nekem a saját életemet menedzselni."
Én nem szólók bele, ha neked a világ egyik legtermészetesebb dolgát nehéz megtenned, akkor ne tedd, de akkor lehetne annyi eszed hogy nem csináltatod fel magad, vagy sterilizáltatod magad.
"Mi van? Beleléptél egy másik témába...Ezt majd a politika kategóriában fejtegesd, itt totál off."
Én tettem fel a kérdést, olyan témákat fejtegetek amilyeneket akarok. Nem kötelező elolvasni se válaszolni rá.
"Igen, könnyebb. Könnyebb mint hónapokra kiesni a munkából, könnyebb mint tönkretenni az egészségem egy nem kívánt gyerekért, csak hogy idegeneknek jobb legyen."
Tönkretenni az egészséged? Mióta teszi tönkre a terhesség és a szülés egy teljesen egészséges nő egészségét?
"Könnyebb mint elviselni később a környezet megvetését, mert "eldobtam" a gyerekem, akit megszülni sem akartam."
Eléggé felszínes kifogás.
"Tudod, nem az az önzés ha valaki nem szüli meg a nem kívánt gyereket- az az önzés ha valaki elvárja hogy megtegyem, csak mert ő akarja babát."
Ez érdekes. Ha az anyuka nem akarja, az apuka igen akkor azzal jöttök hogy "Az ő teste az ő döntése", ha az apuka nem akarja, az anyuka igen akkor meg azzal jöttök hogy "Azt akarod hogy a gyereked apa nélkül nőjjön föl?" "Apa nélkül felnőni sz.r", stb. Ez egy kissé ellentmondásos. Amúgy nem az idegen emberért "kéne" megszülni a gyereket, hanem magáért a gyerekért.
"Nem vagyok én mártír hogy hónapokig kínlódjak idegenekért, főleg hogy jó eséllyel ők is megvetéssel gondolnak majd rám a gyerek "elhagyása" miatt."
Egy újabb felszínes, kissé ellentmondásos kifogás. Először nem érdekelnek az idegen emberek, aztán meg érdekel a véleményük. Amúgy miért ítélnének el csak úgy? És nem, nem vagy mártír, de gondolom r.banc se hogy felcsináltasd magad.
"Sőt az utolsó 3-nak. Te nyugodtan add bérbe a mehedet és szüljél meddő pároknak sorba gyerekeket, de ezt nehogy már elvárd másoktól és szemrehányáskent hozd fel, mert ez már több, mint nevetséges."
Nem szólok bele mások életébe. Ha nem tetszik a véleményem el lehet innen menni nyugodtan, senkit sem kötelezek arra hogy itt maradjon vagy hogy egyet értsen velem.
Akkor meg te egy ostoba, szűklátásmódú, önző ember vagy. Hiába próbálok érvelni, mondhatok neked bármit, ha nem nyalok be neked akkor már egyből lehülyézel. Gratulálok. És még mindig azt mondom hogy nyugodtan el lehet innen menni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!