14. Hétben vagyok, most derült ki down szindrómás a babám. Más megtartaná?

Figyelt kérdés
A férjem ellenzi hogy, megtartsuk, szüleinksem támogatják. Nem tudom mi legyen, úgy szeretném őt
2016. júl. 27. 18:04
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
56%
Ha jól tudom, amnio vagy cvs nélkül 12. hét után nem veszik el a babát
2016. júl. 29. 11:52
 42/63 anonim ***** válasza:
52%
De, elveszik.
2016. júl. 29. 11:53
 43/63 anonim ***** válasza:
90%

Szia!bar mar meghoztatok a dontest,en meg leirnam a fogyatekkal elo gyerek melletti eletet.

A szuk csaladban egyik rokonunk oxigenhianyos babat szult.a lany most 30 eves,de nem tud beszelni,nem tud mozogni,olyan,mint egy kisbaba.pelenkazni,etetni,furdetni kell,nem tartja a fejet se.az egesz eletet egy kocsiban ulve eli,a szuleinek ez az eletuk keresztje.le a kalappal,hogy vallaltak a fogyatekkal wgyutt,es nem adtak be egy intezetbe.

Nekem ez olyan elrettento pelda,ami akkora hatassal volt ram,hogy en nem vallalok beteg gyereket akkor se,ha nem lehet masik.

A szoban forgo lanyrol meg annyit,hogy szuletett egy egeszseges testvere,de a szulok sose tudtak elegge figyelni a kicsire,mert ott volt a nagyobbik beteg.az anya sose vallja be maganak se,h a kicsire nem tudptt eleget aldozni,mindig a nagylanya lebeg a szeme elott.a kicsi pedig el volt hanyagolva.

Ezzel azt szeretnem leirni,hogy borzaszto es belathatatlanul mehez a fogyatekkal elo gyerekekkel fokent idosebb korukban.es ha az idosebb gyereked emiatt esetleg serulne lelkileg,erzelmileg,az nem jo.

A dontesetek alapjan pedig egyszer van eselye megtudni,hogy milyen,ha egeszseges testvere lesz,es nektek is jo lesz majd atelni az egeszseges gyerek mellett minden napot

2016. júl. 29. 15:02
 44/63 anonim ***** válasza:
50%

#41nek van igaza.

Diagnosztikai vizsgálat nélkül nem lehet a terhességet megszakítani a 12 hét után. Az anyai vérből származó eredmények nem ilyenek, amnio vagy cvs kell.

A prena vagy a nifty teszt közel 100% eredményt ad, a kombinált teszt az, ami viszony számot.

Utánanéztem, mert előtte állok én is, a korom miatt mindenképp szeretnék minden vizsgálatot elvégeztetni.

Mi már most eldöntöttük, hogy ha beteg a baba, nem tartjuk meg.

Sok erőt kívánok nektek, és a jó döntést hoztátok meg!

2016. júl. 29. 16:44
 45/63 A kérdező kommentje:
Nem csak vérteszt alapján döntöttünk, de már az is rosszat mutatott.
2016. júl. 29. 18:48
 46/63 anonim ***** válasza:
78%

16.hetben vettek el a downos ikreimet, agyertagulattal kiserve...

Nekem senki ne mondja h ilyen nincs!!!

2016. júl. 29. 20:13
 47/63 anonim ***** válasza:
91%
Jól döntöttetek, bármiyen szomorúan is. Nagynéném Down kóros, nem fiatal már, de borzasztó megterhelés volt édesanyám családjának. A szülők (az én nagyszüleim) pedig rettentő idősek, nem tudom, mi lesz, ha elmennek... Mindenki jön ezzel, hogy a Down-os babák, emberek igazi szeretetgombócok. Hát lehet, hogy mi fogtuk ki a szabályt erősítő kivételt, de nagynéném kifejezetten félelmetes, erőszakos, lopkod, kitalál történeteket, oké tud írni, olvasni, de cselekvőképességet kizáró gondnokság alatt van, és ott is marad élete végéig. És ha a szülők elmennek, a testvérre (vagy bármelyik rokonra...?) kell hagyni ezt a "terhet". Borzasztó, mert mindenki megérdemli az életet, de ha van rá lehetőség (ami nagymamám idejében nem volt meg), akkor meg kell hozni ezt a döntést.
2016. júl. 30. 09:57
 48/63 anonim ***** válasza:
92%
Ne azzal törődj, más mit csinálna. Főleg itt, azt ír amit akar, de sosem tudod meg, mit tenne valójában. Azt gondold át, mivel tudsz együtt élni. Ezt én is átgondoltam, és döntöttem.
2016. aug. 2. 16:01
 49/63 anonim ***** válasza:
29%
MELYIK vizsgálat mutatta ki,hogy Down-os a baba?
2016. aug. 3. 00:49
 50/63 anonim ***** válasza:
70%
Mit számít az?
2016. aug. 5. 20:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!