14. Hétben vagyok, most derült ki down szindrómás a babám. Más megtartaná?

Figyelt kérdés
A férjem ellenzi hogy, megtartsuk, szüleinksem támogatják. Nem tudom mi legyen, úgy szeretném őt
2016. júl. 27. 18:04
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy nem. Nehéz döntés, sajnos már átéltem, csak sokkal nagyobb terhességnél.
2016. júl. 27. 18:19
 12/63 anonim ***** válasza:
99%

Nagyon sajnálom :-(

Nem tartanánk meg. Főleg akkor, ha nem első gyerek.

2016. júl. 27. 18:20
 13/63 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom. Nem tartanám meg.
2016. júl. 27. 18:23
 14/63 anonim ***** válasza:
17%

Igen. Mert ismerem őket.

[link]

[link]

[link]

Tudod mit gondolok? Hogy a világ szelektál. Hogy a szerintük nem normális embert nem tűrik. Sérülhet születés közben is és születés után is. Te is lehetsz beteg öreg korodra és szerinted akkor az a normális, hogy megölnek?

Nem papolok, én nem vetetném el. De tudom, hogy mindenki más igen. És dühös vagyok azért, hogy egy embert, aki a legbiztonságosabb helyen fejlődik a legboldogabban, egyszer csak széttépik, mert ilyen ez a mocskos abortusz. Undorodom ettől és nekik is ilyen halált kívánok.

2016. júl. 27. 18:29
 15/63 anonim ***** válasza:
100%

Tavaly ugyanilyen paránk volt 1:220-hoz esély volt rá, hogy downos a magzat. Akkor alaposan végiggondoltuk (nem lett az), és úgy döntöttünk, nem tartanánk meg. A genetikus, aki az amniót végezte sokat beszélgetett velünk és ugyanezt gondolta a helyzetről.

Szerintem te nem őt szeretnéd, hanem egy egészséges gyereket akarsz, és jó, hogy tudtok a bajról, van egy csomó dolog, amit nem tudnak szűrni. Adj magatoknak szerintem esélyt a boldog életre.

2016. júl. 27. 18:34
 16/63 anonim ***** válasza:
66%
Ha első baba akkor megtartanám. Ha többedik, akkor nem.
2016. júl. 27. 18:36
 17/63 anonim ***** válasza:
74%

Ha már linkelünk, érdemes az ilyen eseteket is elolvasni:

[link]

Persze cukik kicsiként, meg nyugtathatjuk magunkat azzal, hogy nagy ritkán elérnek valami olyat, ami egészségesek számára mindennapos. A valóság ennél szomorúbb, egy súlyosan beteg gyerek meg nem csak súlyos, életre szóló teher a szülők számára, de jó eséllyel az egészséges gyerekek második helyre szorulásával jár.

A magzat meg annyira ember, mint amennyire a tojás csirke. Semennyire.

2016. júl. 27. 18:42
 18/63 A kérdező kommentje:

4 éves kisfiunk van, életvidám minden érdekli, nem tudom mi lenne ha ő nem ilyen lenne.

Reggelente a villamoson látunk egy kisfiút, down szindrómás, visítozik az anyukája Bocsi kártyát osztogat mellette. Rossz bele gondolni ilyen lenne.

Ha egészséges lenne nem gondolkodnék abortuszon akartuk Őt.

2016. júl. 27. 18:53
 19/63 anonim ***** válasza:
94%

14-es! Nincs jogod így bírálni másokat a döntésük, véleményük miatt. Neked van Down szindrómás gyermeked?

Kérdező, nem, nem tartanám meg.

Nem érzem magam erősnek ahhoz, hogy tudván tudva felvállaljam. Habár nem vagyok benne biztos, hogy jogom van dönteni élet, és halál felett, de ha már kapnék egy döntési lehetőséget, élnék vele. Mert abba gondolok bele, hogy a már meglévő gyermekem életére milyen hatással lenne? Annak a gyermeknek olyan életet tudnék biztosítani, ami a számára megfelelő? Van jogom azt a gyermeket ilyen betegen a világra hozni? A családunkra, a férjemre, és rám hogy hatna? Szabad akaratomból, teljes meggyőződésből fel szeretném vállalni? Nem.

2016. júl. 27. 18:56
 20/63 anonim ***** válasza:
100%
Voltál cvs-en bagy amnión?
2016. júl. 27. 19:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!