14. Hétben vagyok, most derült ki down szindrómás a babám. Más megtartaná?

Figyelt kérdés
A férjem ellenzi hogy, megtartsuk, szüleinksem támogatják. Nem tudom mi legyen, úgy szeretném őt
2016. júl. 27. 18:04
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:
8%

A magzatok közti előzetes válogatás nekem azt sugallja, hogy "ha nem olyan vagy, amilyennek elképzeltek, nem kellesz". Csak a törvény nem engedi meg a más szempontokból "hibás" gyerekek szelektálását.

Ha szeretnéd a gyermeket, szüld meg. Ha nem szeretnél Down-szindrómás gyermeket felnevelni, add örökbe akár külföldre is. Valakitől hasonló helyzetben azt hallottam, hogy megtartja a babát a férj tiltakozása ellenére is. A gyermeket sohase tudná visszaszerezni, a férjet talán igen. És hogy tudnál együtt élni valakivel, aki a közös gyereketek megölésére kényszerített?

Nézzétek meg ezt az oldalt:

[link]

Ebből a szemszögből mindegy is, de teljesen biztos a Down-szindróma? Kromoszómavizsgálat történt? Az anyai vérből végzett szűrések tudtommal csak a kockázat mértékét határozzák meg, biztosat nem mondanak.

2016. júl. 27. 19:11
 22/63 Betu ***** válasza:
92%
Hú, nagyon sajnàlom😢. Nem tartanàm meg, nem tudnàm felnevelni. Van egy egészséges eleven kisfiam. Nem szeretnék sem neki, sem magunknak ilyen életet. Onzoseg,de nem tudnàm elfogadni, hogy van egy beteg gyerekem aki ràadàsul gyógyíthatatlan betegségben szenved. Viszont nagyon nehéz döntés a tiétek, mert màs kivülàllóként okosnak lenni, ha ilyen helyzetben lennék biztosan nehezen tudnàm kimondani, hogy ő nem kell nekünk, de akkor is elvetetném😢!
2016. júl. 27. 19:15
 23/63 anonim ***** válasza:
32%
Én megtartanám. Vhol 14essel értek egyet. Nagyon igazságtalan,h egy Down-os magzat életének kioltását a társadalom nagy része helyesli. De ha tényleg súlyos oxigénhiány lép fel szülésnél, v a koraszülött babának van pl. több agyvérzése, és ennek következtében súlyosabban sérült mint egy DS-ás beteg, akkor meg a végtelenségig elítélnének bármilyen gyilkosságot. Nagyon helyesen, de én a 2 eset között nem látok különbséget. Az X hetes magzatom szamomra pont annyira a gyerekem, mint az 1-2 napos újszülött. A mi kisfiunk beteg, így teljesen másképp látom ezeket az eseteket. Ha az embernek szembe kell néznie azzal,h elveszítheti a gyermekét, átértékeli a dolgokat. Másrészt én tudom,h mi a férjemmel tudunk beteg gyereket is nevelni, ráadásul jól. Még akkor is ha mi jóval szerencsésebbek vagyunk a kisfiunk betegségével. Szóval sokat gondolkodtam hasonló kérdéseken, és nekem a legnagyobb kihívást maga a társadalom hozzáállása jelentené,ha Down-os babám lenne. Sokkal nehezebben viselném a "de jó,h ez nem velünk történt" pillanatásokat, mint bármi mást. De ettől függetlenül nem tudnám elvetetni. Plusz, itt a gyakorin olvastam már hasonló kérdésnél DS-ás gyereket nevelő anyuka válaszait. Rám erősen hatott.
2016. júl. 27. 19:17
 24/63 anonim ***** válasza:
93%

Nem, en kegyetlennek hangzom majd.most. de nem tartanam meg 100%, a batyamek megtartottak. Szeretik ugyan de egyaltalan nem olyan a csalad amirol almodtak. Puszta szenvedes , faradtsag (nem a normalis szintu faradtsag, inkabb lelkileg-testileg) szomoruak majdnem. Mindennap...

Es neha azt kivanjak barcsak ne lenne vagy is ne lenne ilyen, mert tenyleg nagyon mas.:/

2016. júl. 27. 19:43
 25/63 anonim ***** válasza:
80%

Lehet te írtad ki a másik ilyen jellegű kérdést, oda ezt válaszoltam:

Én se vállalnám szívesen őket. Bababúszáson találkoztam egy down-szindrómás kisfiúval. Ez egy heti egy alkalmas program, 45 perces. 4-5 éves lehet, nem beszél, pelenkázzák, a többi gyerekkel nem tud úszni, tehát utánuk kell külön bevinni a vízbe úgy, hogy csak az oktató és az anyuka, de anyuka nélkül nem megy. Az anyuka állítja, hogy minden utasítást ért, viszont nem reagál, tehát még ha érti is, önmagában "életkpételen". Szoktunk beszélgetni az anyukával. A gyerek mást nem fogad el: se apukát, se a nagyszülőket, se a pedagógusokat, tehát anyukára 0-24 szükség van. Enni ritkán eszik egyedül, de inkább az anyuka eteti. Keléstől fektetésig muszáj mellé a felügyelet, mert senki nem tudja, éppen mire van szüksége, önmagától nem jelzi, ha éhes-szomjas-rosszul van. Az anyuka is nagyon fél tőle, hogy lenne olyan közeg, ahol bántanák, visszaélnének a helyzet adta lehetőséggel. Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ha én lennék ilyen helyzetben, mint te, biztos nem vállalnánk, pedig már benne vagyunk a korban párommal.

2016. júl. 27. 20:17
 26/63 anonim ***** válasza:
100%
Kedves utolso, azt Èn irtam ki.:( :, (
2016. júl. 27. 20:22
 27/63 anonim ***** válasza:
35%
Én 32 hetes vagyok,nálunk is felmerült,és mikor megtudtuk h lehet,egyöntetűen kimontuk ő a mi babánk,minket választott és akármi lesz megtartsuk.elitélhettek,de a 14 essel érték egyet,h a szülés közben történne valami és egész életére beteg maradna és ha lehetőségetek lenne akkor is megölnétek,csak mert nem olyan mint azt elképzeltétek?
2016. júl. 27. 20:23
 28/63 anonim ***** válasza:
2016. júl. 27. 20:23
 29/63 anonim ***** válasza:
92%

Én nem mondom se azt, hogy megtartanám, se azt, hogy nem, ebben tanácsot nem tudok és nem is szeretnék/akarok adni, hisz ne okoskodjak olyanban, amit nem kellett (és remélem soha nem kell) átélnem, de a hozzászólásokat olvasva annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy azért ez a helyzet nem hasonlítható össze azzal, ha szülés közben történik valami. Ez így egy hatalmas sarkítás és badarság. A kettő dolog közötti LÉNYEGI és hatalmas különbség, hogy ezt a család TUDJA, ha akar, akkor tehet ellene, az meg, ha szülés közben lép fel valami, akkor az KÉSZ TÉNY, ellene tenni nagyon nem lehet. Szóval értitek, a döntés LEHETŐSÉGE... A kettőt összemosni, és lelkiismereti dolgot csinálni belőle... nem szabad.

Kívánom, hogy mindent mérlegelve a legjobb döntést hozzátok és akár így, akár úgy döntöttök, sok erőt kívánok neked/nektek!

2016. júl. 27. 21:22
 30/63 anonim ***** válasza:

15,

bocs, már fáradt vagyok, de nem tudtam értelmezni azt, amit irtál.

"Tavaly ugyanilyen paránk volt 1:220-hoz esély volt rá, hogy downos a magzat. Akkor alaposan végiggondoltuk (nem lett az), és úgy döntöttünk, nem tartanánk meg. A genetikus, aki az amniót végezte sokat beszélgetett velünk és ugyanezt gondolta a helyzetről. "

most akkor megtartottátok, vagy nem? arra dontottetek, hogy nem -tartanátok meg-, de nem is lett down-os..nem értem.

2016. júl. 27. 21:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!