14. Hétben vagyok, most derült ki down szindrómás a
babám. Más megtartaná?
A férjednek igaza van és szerintem te is érzed az irányt .Sajnos van ilyen hogy beteg egy embrió,magzat kicsi emberke de sajnos még az állatvilágban sincsen helye a beteg egyedeknek .Nekünk emberekeknek pedig ezernyi dologban helyt kell állni ,nem áll melletünk segítség .Egy beteg gyermek sajnos nem élvezné ezt a kegyetlen világot hiszen az emberek az egészséges ember ellen is gonoszak,hpogyan tudná ő megvédeni magát?Vagy mi lesz ha ti nem lesztek és olyanok kezei közé kell kerüljön akik bántják ,megalázzák.Én nem tartanám meg és nem is tépelődnék rajta.
2016. júl. 27. 23:40
Nagyon sajnálom :( Nem vagyok abortuszpárti, de a beteg babát nem tartanám meg valószínűleg. A Down szindrómások között is van jobb és rosszabb állapotú. Itt a környéken lakik egy lány, olyan huszonéves, az anyukájával él, ő elég önálló, dolgozni jár részmunkaidőben, busszal oda-vissza közlekedik stb. De sajnos nem mindegyik Down-os képes ennyire önállóan élni. Sok olyan van, aki egész életét intézetben vegetálva tölti el, sokan sajnos rövid ideig is élnek, mert ehhez a betegséghez számos szervi megbetegedés is szokott társulni (pl. szívbetegség). Elhiszem, hogy szeretnéd a babát, de gondolj bele a későbbi életetekbe. Ez a társadalom amúgy sem valami elfogadó a fogyatékosokkal szemben, legyen az autista, Down szindrómás, vagy enyhébb, súlyosabb értelmi fogyatékos, mozgáskorlátozott stb.
2016. júl. 28. 07:08
33/63 A kérdező kommentje:
Éjjel meghoztuk a döntést a párommal, nem tartjuk meg a babát.
Nem lennék képes rá, hogy lássam nem olyan lesz mint az első fiúnk.
Tisztelem azt aki képes végig csinálni ezt.
Sztem jó döntés !
Kivanom a legjobbakat!
Mi is ejszaka hoztuk meg a dontest!
2016. júl. 28. 09:08
35/63 fujtato banan válasza:
NEM!KIKÉSZÜLT IDEGILEG!LEHET MÉG MÁSIK GYEREKED!
2016. júl. 28. 13:35
Nem vagyok abortusz párti, de szerintem jó döntés így, hogy van már gyereketek (vagy ha több gyereket szeretnétek).
2016. júl. 28. 15:46
Sajnálom, ami veletek történik! De azt megkérdezhetem, hogy amniocentézisre miért nem mész el? Ha jól értem, nem azon voltál, gondolom, kombinált teszt volt.
2016. júl. 28. 17:43
Semmiképpen nem tartanánk meg. Meglévő gyerek mellett pedig még annyira sem..
Sajnálom. Szerintem a lehető legjobb döntést hoztátok meg, bármennyire is szomorú ez.
2016. júl. 28. 19:17
Csak akkor mennék abortuszra, ha a magzat közvetlen genetikai vizsgálata mondja ki, hogy beteg, egy kombinált teszt miatt nem. Nálatok a terhesség kora alapján a méhlepény vizsgálata kellene a biztos eredményhez. A te véredből kapható vizsgálat eredménye nem mérvadó, az csak statisztikai alapú: kockázatot jelöl meg, nem valós diagnózis.
Túl vagytok a méhlepény szöveteinek vizsgálatán, és az alapján döntöttetek?
2016. júl. 28. 23:18
Minden vizsgalat meg volt? En tudok olyanrol hogy 10000% ra allitottak hogy a baba dowbln szindromas. Es amikor megszuletett egy full egeszseges baba jott a vilagra. Azota sincs semmi baja. Nem hogy down szindromaja. Ott kimaradt egy vizsgalat. Sztem lehet hogy az lett volna a donto. De ott anyuka nem hagyta veszni a babajat. Harcolt erte. Es jol tette.
2016. júl. 29. 08:04
Kapcsolódó kérdések: