Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Az abortusz gyilkosság? Sokat...

Az abortusz gyilkosság? Sokat olvasgattam már a témában mégis meghallgatnék még 1-2 választ. Elítélitek azt, aki abortuszra megy? Miért?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 18. 19:36
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
23%
Mêg Czeizel szerint is gyilkosság!
2016. ápr. 19. 12:38
 32/51 anonim ***** válasza:
57%

A 24. hétig orvosi úton elvégzett abortuszt nem tartom gyilkosságnak. (A 24. héttől tartják a babát életképesnek az anyaméhen kívül.) Az ezt követő saját kezű próbálkozásokat (minthogy anyuka 35 hetesen bedrogozta magát és elvetélt) igen.

Nem ítélem, mindenkinek joga van dönteni a saját teste felett. (Igen, az embrió/magzat másodlagos.)

Az nyilvánvalóan nem jó, ha valaki fogamzásgátlásnak használja az abortuszt, de végső soron ehhez sincsen semmi közünk. (Az ilyen emberek pedig 99%-ban végtelenül primitívek, lecsúszott emberek..rossz útra tért nevelőintézetesek, kisebbségiek, stb. Ilyen embert közel s távol sem ismerek.)

2016. ápr. 19. 13:26
 33/51 anonim ***** válasza:
55%

Ahogy az előttem kommentelő, én sem tartom gyilkosságnak, amíg a magzat el nem éri az önmagában is életképes kort.

Ha az abortusz gyilkosság, akkor az mi mikor más élőlények testét fogyasztja az ember? Kifejlett megszületett élőlények legyilkolt tetemeit, amiknek ugyanúgy volt feje, végtagjai, dobogott a szíve, érzett félelmet és fájdalmat. Mi a különbség, de most komolyan? Az, hogy a disznó hús finom? Fogadni mernék a legtöbb ember nem tudna különbséget tenni állati és emberi hús között megfelelő körítés mellett.

Vicces mikor az állatvédők kiállnak a panda macikért meg a cicákért mert azok aranyosak meg szőrösek, de a tehenekért, disznókért nem. Őket kényelmesebb megenni.

Érdekes dolgok ezek.

Én nem tartom egy szép dolognak az abortuszt, de igazából ahogy annyi mindent, ezt is azért találták ki, hogy kényemesebbé váljon az emberi élet és nem értem hogy miért övezi ennyi gyűlölet, miközben annyi minden más sokkal súlyosabb cselekedet történik a világan, amin meg sem rezzenünk.

Nem ítélem el, azt aki abortuszra megy. Mert semmi közöm hozzá.

2016. ápr. 19. 17:20
 34/51 anonim ***** válasza:
19%

Attól hogy még nem életképes, ember. Vagy szerinted mi volt előtte, hogy "életképessé" vált? Miért csak onnantól szabad élnie?

Az állatokat meg könyörgöm ne keverjük már ide, hogyan gondolod hogy egy állatnak ugyan olyan jogai lennének mint egy embernek? Vagy ha egyesek úgy gondolják egy szinten vannak egy állattal akkor én kérek elnézést.

Amugy persze hogy jogi értelemben nem gyilkosság különben a börtönök elég hamar megtelnének, a kérdező morális értelemben kérdezte.

2016. ápr. 19. 17:32
 35/51 anonim ***** válasza:
39%

Morális értelemben sem tartom gyilkosságnak. És miért fontos az, hogy a magzat (baba) elérje az életképes kort?! Kellett valamilyen határt szabni.

Ez a dolog két "ember" összeférhetetlenségéről szól.

Az ideális eset, ha nincs összeférhetetlenség, mert mindkét fél egyet akar. A magzat is élni akar és a hordozó is ezt szeretné.

Aztán előáll a helyzet, amikor érdekellentét van. Kinek adsz igazat? (Nem értek egyet azzal, hogy a nőnek addig voltak jogai, amíg megfogan a baba, hiszen ő döntött arról, hogy megfoganjon-e. Erőszak, spirál..)

Tehát adott két ember, döntsd el kinek van igaza. Egy önálló embernek, vagy egy olyan "embernek", akit kivéve a burokból meghalna, mert még életképtelen állapotban van.

Meg kellett húzni a határt valahol. Angliában a 24. hét a határ..azt hiszem a 20.-ig minden ok nélkül lehet.

Máshol a 10. hét vagy a 12. hét, hiszen a 6.-7. körültől van szívhang, aztán adnak még egy kis gondolkodási időt. Hogy itthon miért 90 naptól lehet igényelni a CSED-et? Mert 90 napig engedélyezett az abortusz.

Tehát valahol meg kellett húzni a határt. Amint a magzat az életképes korba lépett, elvesztetted a jogodat afölött, hogy dönts.

Én ezzel teljes mértékig egyetértek.

Ha meg lehetne tenni azt, hogy megfogant a baba a méhemben, de nem akarom megtartani, és valahogy kiszedik belőlem (miközben én épségben maradok, nincs nagyobb komplikációja, mint az abortusznak), akkor nagyon szívesen átruháznám másra a terhességet.

Amíg ezt nem lehet megtenni, nos addig hadd döntse el a nő, hogy akarja-e ezt vagy sem.

Én ezt az elvet vallom. Aztán van a totális ellentét, vallás, amely még a fogamzásgátlást is tiltja, mert hát bízzuk Istenre...aztán meg termékeny Anyu és Apu 50 éves korukra 20 gyereknél jár..

Na meg Lengyelország a totális abortusz tilalommal.. Amikor semmi sem számít, a magzat szent, legyen az erőszakból fogant, beteg, vagy az anya életét veszélyeztető. (És teljesen lényegtelen, hogy az abortuszok számához képest elhanyagolható az, akit ez érint. Amíg 1 ilyen eset is előfordulhat, addig ezt egyszerűen nem lehet bevezetni. Undorító.) Hálisten meg is hiúsult.

2016. ápr. 19. 17:54
 36/51 anonim ***** válasza:
40%
Mi tetszik ebben, kérdező? Pontosan tudtad, miféle válaszok jönnek. Csak a vita kedvéért írtad ki.
2016. ápr. 20. 16:43
 37/51 anonim ***** válasza:
61%
Én egy olyan országban éltem ahol az abortusz 21 évig be volt tiltva. A következmény katasztrófális volt.
2016. ápr. 20. 18:43
 38/51 anonim ***** válasza:
56%
Én sokáig elítéltem azt, aki abortuszra ment. Gyilkosságnak tartottam. Én anno 19 évesen, nehéz helyzetben megtartottam a kisfiam, amit egy percig sem bántam meg, pedig akkor a nagy többség tényleg elvetette volna. És mit hoz a sors? Azóta született még egy egészséges gyerekem, aki most 2 éves. Én meg terhes. 6 hetes kb., egy hét múlva megyek orvoshoz, hogy hivatalosan megállapítsa. És nem akarom ezt a babát. Már 7 hónapja szenvedek egy urológiai-nőgyógyászati betegségben, amit normálisan még diagnosztizálni sem tudnak, de kikezelni sem. Rengeteg gyógyszert beszedtem ez idő alatt, csak antibiotikumot 5 alkalommal...szóval a szervezetem a béka segge alatt van. És a lelkem? Egyáltalán nem kívánok egy újabb terhességet, se kisbabázni. Irtózom tőle. Lehet, hogy ez önzőség nem tudom, soha nem éreztem így ezelőtt...A két gyerekem abszolút leköt, úgy érzem, nem maradna több egy harmadikra: vagyis, de jobban mondva, az első kettőre nem. Pedig anyagilag megengedhetnénk, és mégsem bírom megtartani. Szóval ezek után, én nem ítélek el senkit, én is ezt az utat választom sajnos.
2016. ápr. 29. 08:23
 39/51 anonim ***** válasza:
11%

Teljesen jogos utolsó, ha kikéred magadnak, hogy mi alapon szólok bele a dolgodba, de én mégis azt tanácsolnám, hogy hord ki azt a gyereket, és add örökbe. Könnyebb lesz talán lelkileg, mint elvenni az életét.

Persze tényleg nem akarok beleszólni, bocsi.

2016. ápr. 29. 19:00
 40/51 anonim ***** válasza:
10%
utolsó előtti, ezek után nem is lenne jogod elítélni senkit, erről ennyit.
2016. ápr. 29. 20:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!