Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Az abortusz gyilkosság? Sokat...

Az abortusz gyilkosság? Sokat olvasgattam már a témában mégis meghallgatnék még 1-2 választ. Elítélitek azt, aki abortuszra megy? Miért?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 18. 19:36
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
47%
utolsó, akkor remélem neked nincs és nem is lesz sose gyereked, hisz a végén még túlnépesedik a föld.
2016. ápr. 18. 20:16
 22/51 anonim ***** válasza:
42%
#21 természetesen nem. de képzeld el, mi lenne, ha véletlenül mégis teherbe esnék... nem lenne jobb a gyereknek is, ha ilyen hozzáállás mellett az abortuszt választanám?
2016. ápr. 18. 20:19
 23/51 anonim ***** válasza:
37%
20-asnak igaza van. Aki ész nélkül szüli a gyerekeket az az igazi gyilkos mert nem egy sejtcsomót távolíttat el hanem a saját déd- ükunokáinkat ítéli halálra.
2016. ápr. 18. 20:20
 24/51 anonim ***** válasza:
63%

Orvosi-jogi megközelítésből nem gyilkosság. A katolikus egyház szerint viszont az(ott csak akkor engedélyezik az abortuszt, ha életveszély áll fent az anya részéről).

Például a magzat nem jogképes. Annak a feltétele az élve születés. Ezért van lehetőség Magyarországon az abortuszra. Azt hiszem a 20. hét is egy vízválasztó. Előtte vetélés van, utána koraszülés.

Az én nézetem szerint inkább menjen el a nő abortuszra, minthogy megszülje olyan körülmények közt, hogy pl 50 nm-en 10-en élnek meg ilyenek, vagy alapból alkalmatlan az illető gyerekvállalásra. Mondjuk még így is ott van az örökbe adás lehetősége, ha valaki elvből ellenzi az abortuszt, de nincs kerete egy gyerekre.

2016. ápr. 18. 20:24
 25/51 anonim ***** válasza:
28%

Szerintem az.

Gondoljatok bele. Az a magzat, amit (te) elvetetsz, egy életképes ember valójában, csak még fejletlenebb.

Nyilván ítélkezni én sem szeretnék, és persze ezekhez a döntésekhez nagyban hozzájárulnak az életkörülmények is.

Mindenesetre életről beszélünk, és egy életet elvenni mindenesetben gyilkosság!

2016. ápr. 18. 20:27
 26/51 anonim ***** válasza:
14%

Czeizel Endre az abortuszról:

[link]

2016. ápr. 18. 22:06
 27/51 anonim ***** válasza:
55%
Imádom a gyerekeket, nekem is van egy kislányom. Viszont vannak olyan helyzetek amiket egy kívül álló nem tud nem akar megérteni. Ha valaki nem hobbi szinten űzi, hanem oka van a döntésének, márpedig egy ilyen döntést, iszonyatosan nehéz meghozni, nincs miért elítélni. Igazából lehet nem itt a gyakorin kéne utána érdeklődnöd, hanem ismerőseid körében, mert sokkal változatosabb lennének a válaszok.
2016. ápr. 18. 22:43
 28/51 anonim ***** válasza:
41%

Amíg nem lettem terhes, másként gondoltam. Előtt sem tudtam volna elvetetni a gyerekem, de nem ítéltem el az abortuszt.

A 12. hétig ötször ultrahangoztak. Láttam a kis életet bennem, ahogy fejlődik. Azóta tudom, hogy az abortusz gyilkosság.

2016. ápr. 19. 06:59
 29/51 anonim ***** válasza:
0%

Kedvdes 24!

Akkor ha nem jogi személy, akkor hogy lehet hogy a 90 napos magzat után igénybe lehet venni az adókedvezményt?

2016. ápr. 19. 07:08
 30/51 anonim ***** válasza:
44%
Nem gyilkosság. Most mit csináljon egy nő ha terhes lesz és nem akar gyereket?Nem véletlen,hogy amíg engedélyezik az vetélésnek szàmít.
2016. ápr. 19. 07:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!