Ti mit tennétek, tanácsolnátok ebben a helyzetben?
A minap futottam bele a következő történetbe, szerintem nagyon nehéz jó döntést hozni...
Adott egy család, második gyermekük fogant meg, tervezetten. Anyuka a két évessel van otthon GYES-en. Apuka sokat dolgozik, mint családfenntartó, előfordul, hogy napokig nincs otthon. Külső segítség nincs.
A terhességről pár hetesen kiderül, hogy veszélyeztetett, hematóma miatt. Az anyának be kell feküdnie a kórházba, meghatározatlan időre, de ha ki is engedik, feküdnie kell.
Az anya a terhesség megszakítása mellett döntött, a már meglévő gyermeke érdekében, hogy őt el tudja látni. (Az orvosok szerint a hematóma ellenére megmaradt volna, ha az orvosi utasításokat betartja.)
Utolsónál a pont,teljesen jól latod..
Kérdező,nem a gyermekre írtam,hogy elszigetelt,hanem az egész családra,és azt,hogy más szituációban is nehezen oldják igy majd meg a gyerek felügyeletét,ha a későbbiekben az anya munkába áll,a gyermek meg közösségbe,és kezdődnek a sorozatos betegségek pl.És persze jaj nekik,ha anyuka bármilyen más okból lerobban.ahogy már elottem is írták.
59% Tényleg nem érzed a különbséget egy 1 hetes műtét utáni biztos felépülés és egy 8 hónapnyi "vagy bent kell lennem, vagy nem" dolog között?
Vannak bajok...
Nyilván abban is van igazság, amit te írsz kérdező, hogy 8 hónapnyi bizonytalanság nem ugyanaz, mint egy 2 napos műtét. Nade a szülést sem lehet kiszámítani, mikor indul be. És ha épp külföldön van az apuka? És ha utána adódik valami komplikáció, ami miatt bent kell maradni tovább, mint amire számítottak?
Egy szó mint száz, marha nagy felelőtlenség volt a szülőktől így gyereket vállalni. Nem vagyok fanatikus, de a saját meggondolatlanságuk miatt egy baba életébe került..
egyszeru kifogas gyereket nem egyedul vallal egy no De aki ennyire anya csak akkor kell a gyerek ha tokeletes a terhesseg akkor ne is legyen tobb gyerek.
Nekem is haematomam volt es kepzeljetek nem fekudtem be megtagadtam sot dolgoztam is semmi bajom nem lett a rendszeres verzeseken kivul 4300 g kisfiut szultem idore
A befektetes hulyeseg es felesleges mert SEMMIT nem tudnak tenni hogy jobb legyen vagy megmaradjon a baba
Elvetetni meg orult dolog inkabb maradj otthon ha eletkepes megmarad ha nem akkor elmegy magatol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!