Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ti mit tennétek, tanácsolnátok...

Ti mit tennétek, tanácsolnátok ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

A minap futottam bele a következő történetbe, szerintem nagyon nehéz jó döntést hozni...

Adott egy család, második gyermekük fogant meg, tervezetten. Anyuka a két évessel van otthon GYES-en. Apuka sokat dolgozik, mint családfenntartó, előfordul, hogy napokig nincs otthon. Külső segítség nincs.

A terhességről pár hetesen kiderül, hogy veszélyeztetett, hematóma miatt. Az anyának be kell feküdnie a kórházba, meghatározatlan időre, de ha ki is engedik, feküdnie kell.

Az anya a terhesség megszakítása mellett döntött, a már meglévő gyermeke érdekében, hogy őt el tudja látni. (Az orvosok szerint a hematóma ellenére megmaradt volna, ha az orvosi utasításokat betartja.)

2016. márc. 8. 18:10
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
38%
oké, de akkor az anyuka műtétre se feküdjön be a kórházba, oldja meg otthon a vakbélműtétet mondjuk, nehogy egy hétre el kelljen szakadni a gyerektől..ja, hogy az más? Miért is? Ugyan úgy segítséget kell kérnie, ugyan úgy nem lehet vele a gyerek...
2016. márc. 9. 12:20
 42/57 anonim ***** válasza:
26%
de azért érdekes, hogy aki qurvázott azt nem törölték, más meg ha gyilkosozza az abortuszost repül...
2016. márc. 9. 12:21
 43/57 anonim ***** válasza:
16%

Utolsónál a pont,teljesen jól latod..

Kérdező,nem a gyermekre írtam,hogy elszigetelt,hanem az egész családra,és azt,hogy más szituációban is nehezen oldják igy majd meg a gyerek felügyeletét,ha a későbbiekben az anya munkába áll,a gyermek meg közösségbe,és kezdődnek a sorozatos betegségek pl.És persze jaj nekik,ha anyuka bármilyen más okból lerobban.ahogy már elottem is írták.

2016. márc. 9. 12:29
 44/57 anonim ***** válasza:
48%

59% Tényleg nem érzed a különbséget egy 1 hetes műtét utáni biztos felépülés és egy 8 hónapnyi "vagy bent kell lennem, vagy nem" dolog között?

Vannak bajok...

2016. márc. 9. 12:34
 45/57 A kérdező kommentje:
# 41: Nekem történetesen pont volt vakbélműtétem, mikor két éves volt a gyermekem. Mindennel együtt két nap volt az egész, ennyit azért egy gyerek kibír anya nélkül. A hospitalizációs ártalmak több napos távollét után szoktak jelentkezni.
2016. márc. 9. 14:03
 46/57 A kérdező kommentje:
# 43: Nyilván így van, nehéz is lehet a családnak. Nem mindenki olyan szerencsés, hogy van segítsége. Akinek van, az tegye össze a kezét.
2016. márc. 9. 14:04
 47/57 anonim ***** válasza:
44%

Nyilván abban is van igazság, amit te írsz kérdező, hogy 8 hónapnyi bizonytalanság nem ugyanaz, mint egy 2 napos műtét. Nade a szülést sem lehet kiszámítani, mikor indul be. És ha épp külföldön van az apuka? És ha utána adódik valami komplikáció, ami miatt bent kell maradni tovább, mint amire számítottak?

Egy szó mint száz, marha nagy felelőtlenség volt a szülőktől így gyereket vállalni. Nem vagyok fanatikus, de a saját meggondolatlanságuk miatt egy baba életébe került..

2016. márc. 9. 14:22
 48/57 anonim ***** válasza:
56%
A bunkó 33-nak üzenem, hogy abban a pillanatban leszarnám, hogy 1 hétig nélkülözniük kell a kollégáknak, arról nem is beszélve hogy egy dolgozó embernek igenis van szabadsága, nekem pl jogilag 25 nap jár! Te tán nem mész el nyaralgatni 1-2 hétre? Akkor is sajnálod a kollégákat? Nekem attól fordul fel a gyomrom, hogy valaki gond nélkül elmegy szabadságra, ha nyaralásról van szó, de azt már felháborítónak tartja ha egy embrió élete a tét! Pfuj!!! Rokonokat meg te emlegetted, nem én! És amúgy meg nem vagyok abortuszellenes fanatikus, de ebben az esetben nem értem meg az anya döntését! Ne is írj nekem többet, mert rosszul vagyok tőle és NEM érdekel! 38h km
2016. márc. 9. 19:03
 49/57 anonim ***** válasza:
43%

egyszeru kifogas gyereket nem egyedul vallal egy no De aki ennyire anya csak akkor kell a gyerek ha tokeletes a terhesseg akkor ne is legyen tobb gyerek.

Nekem is haematomam volt es kepzeljetek nem fekudtem be megtagadtam sot dolgoztam is semmi bajom nem lett a rendszeres verzeseken kivul 4300 g kisfiut szultem idore

A befektetes hulyeseg es felesleges mert SEMMIT nem tudnak tenni hogy jobb legyen vagy megmaradjon a baba

Elvetetni meg orult dolog inkabb maradj otthon ha eletkepes megmarad ha nem akkor elmegy magatol

2016. márc. 9. 19:16
 50/57 anonim ***** válasza:
62%
Utolsó, semmi gond, csak a saját életeddel játszottál. Ügyes. Ha volt már gyereked, akkor igazán felelős döntés volt.
2016. márc. 9. 19:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!