Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ti mit tennétek, tanácsolnátok...

Ti mit tennétek, tanácsolnátok ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

A minap futottam bele a következő történetbe, szerintem nagyon nehéz jó döntést hozni...

Adott egy család, második gyermekük fogant meg, tervezetten. Anyuka a két évessel van otthon GYES-en. Apuka sokat dolgozik, mint családfenntartó, előfordul, hogy napokig nincs otthon. Külső segítség nincs.

A terhességről pár hetesen kiderül, hogy veszélyeztetett, hematóma miatt. Az anyának be kell feküdnie a kórházba, meghatározatlan időre, de ha ki is engedik, feküdnie kell.

Az anya a terhesség megszakítása mellett döntött, a már meglévő gyermeke érdekében, hogy őt el tudja látni. (Az orvosok szerint a hematóma ellenére megmaradt volna, ha az orvosi utasításokat betartja.)

2016. márc. 8. 18:10
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
27%

Semmiképp sem vetettem volna el emiatt,minden követ megmozgattam volna,hogy megoldást találjak,mint ahogy sokan meg is teszik.ez elég gyakori probléma,és a legtöbb esetben nem okoz hosszútávon problémát.

(nem voltam ilyen helyzetben,de volt sok más problémám a masodik terhességem alatt,amikor a nsgyobbikom még egy éves sem volt,de Sosem vetettem volna el a kisebbikemet,inkább megoldottuk.

2016. márc. 8. 19:07
 12/57 anonim ***** válasza:
22%
de arra még mindig nem válaszoltál,v miért nem hagyta hogy a természet oldja meg? Egyébként konkrétan ez miatt biztos nem vették el a babáját,mert nem indokolja. Ez csak kifogás volt
2016. márc. 8. 19:10
 13/57 anonim ***** válasza:
91%

Nem tudom, nem vagyok a helyzetében.

3 évesem van, nálam is szóba kerül a befektetés, mert súlyosan vashiányos vagyok...

Nálunk leköltözött volna a mamához, és apja behozta volna ahányszor csak tudta volna.

Bennem nem merült volna fel az abortusz, igaz én már 'terhesebb' is vagyok annál...

Vagy anyu költözött volna hozzánk stb...

Mi biztos megoldottuk volna másképp de ez az én élethelyzetem, nem az övé.........

2016. márc. 8. 19:11
 14/57 anonim ***** válasza:
30%
Tervezett gyerekkel abortuszra menni? Ha a következőnél is az lesz azt is elveteti? A vetélés lehetősége minden terhességnél megvan. Megoldás lehetett volna pl. Bölcsi is a gyereknek. Nem vagyok abortuszellenes,gyereket sem tervezek.De tényleg borzasztó hogy az ilyen nőknek milyen hamar összejön a baba.
2016. márc. 8. 19:11
 15/57 anonim ***** válasza:
60%
Gondolom, az illető nő megbeszélte a párjával is, mielőtt döntésre jutott. Szóval, ha közösen így döntöttek, akkor az ő helyzetükben ez volt a leghelyesebb döntés, és kész.
2016. márc. 8. 19:16
 16/57 A kérdező kommentje:

# 12: nem tudom, ezt nem kérdeztem meg.

Amúgy nem kellett orvosi indok a 12. hét előtt, még lehetett dönteni.

Azt tudom, hogy a meglévő gyermekére gondolt, őt nem akarta hetekre magára hagyni, és ez az, amit meg tudok érteni.

2016. márc. 8. 19:18
 17/57 anonim ***** válasza:
23%
62%, jó ,tudjuk te abortusz fan vagy... de akkor is...ha életképtelen lett volna a baba akkor majd az idő eldöntötte volna, elvetél..de esélyt se kapott
2016. márc. 8. 19:18
 18/57 A kérdező kommentje:

# 17: Na ez például engem most rendesen szíven ütött...

Mert ugyanezt mondta az egyik doki is. Úgy, hogy két orvos állapította meg, hogy 80% eséllyel a 20. hétig meghalna a babám, 20% eséllyel pedig ki tudnám hordani és a születése után halna meg. Tehát arra, hogy megéri akár a pár napos kort is, 0% esély volt.

Szerinted nekem is hordanom kellett volna addig, amíg meg nem hal, hadd oldja meg a természet? Amikor tényleg semmi, de semmi reménnyel nem biztattak, és választhattam, hogy 10 perc alatt, altatásban elveszik, vagy pedig várunk, és több napos vajúdással kell megszülnöm egy halott magzatot, akkor én bizony önző voltam, és az "egyszerűbb" utat választottam.

És számomra döbbenetes volt, hogy van olyan orvos, aki ezt nem képes megérteni!

És igen, én is a meglévő gyermekemre gondoltam, hogy vele tudjam tölteni azt az időt, ne pedig azzal, aki egészen biztosan nem maradna meg.

Nyilván az én helyzetem más, mint az esetben szereplő nőé, de valahol mégis hasonló, mert nálam is előrébb helyezték volna egy meg nem született magzat "érdekét" egy már meglévő gyermekével (és a sajátommal) szemben. Én ezt nem tudom elfogadni...

2016. márc. 8. 19:28
 19/57 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem a legfőbb gond az volt, hogy úgy tervezték a babát, hogy nem vették számba, hogy nem csak probléma mentes terhességre, szülésre, van lehetőség sajnos.
2016. márc. 8. 19:29
 20/57 anonim ***** válasza:
35%
kérdező, a te ested más. ott beteg volt a baba. de a kérdésben szereplő nőnek lett volna esélye egészséges gyereket szülni, megadni neki az esély. Ha életképtelen úgyis elvetél. De a környezetemben nem egy ilyen baba született, és mind köszönik szépen, jól vannak. És ott is volt hogy kórházban volt az anyuka, meg otthon feküdt. de neki megérte, hisz egészséges gyereke született.
2016. márc. 8. 19:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!