Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ti mit tennétek, tanácsolnátok...

Ti mit tennétek, tanácsolnátok ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

A minap futottam bele a következő történetbe, szerintem nagyon nehéz jó döntést hozni...

Adott egy család, második gyermekük fogant meg, tervezetten. Anyuka a két évessel van otthon GYES-en. Apuka sokat dolgozik, mint családfenntartó, előfordul, hogy napokig nincs otthon. Külső segítség nincs.

A terhességről pár hetesen kiderül, hogy veszélyeztetett, hematóma miatt. Az anyának be kell feküdnie a kórházba, meghatározatlan időre, de ha ki is engedik, feküdnie kell.

Az anya a terhesség megszakítása mellett döntött, a már meglévő gyermeke érdekében, hogy őt el tudja látni. (Az orvosok szerint a hematóma ellenére megmaradt volna, ha az orvosi utasításokat betartja.)

2016. márc. 8. 18:10
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
20%
Fura, valami nem stimmel a történetben. Semmikép se vetettem volna el, lehet úgy is megmaradt volna ha ellátja a picit, ha nem akkor sajnos meg kell békélni vele... Különben orvos is tévedhet.
2016. márc. 8. 19:48
 22/57 A kérdező kommentje:

# 19: Ezzel maximálisan egyetértek. Tény, hogy a babatervezésnél azt is figyelembe kell venni, hogy mi van, ha gond lesz.

(Igaz, annyira nem mentünk bele a részletekbe, hogy kiderüljön, hogy ezzel számoltak-e, valószínűleg nem.)

2016. márc. 8. 19:52
 23/57 A kérdező kommentje:

Nekem az egészben az a fura, hogy a kétéves érdekét senki nem nézi... írtátok a bölcsit... de ugye normál esetben az nem úgy zajlik, hogy bevágom a kétévest egész napra a bölcsibe, vadidegenek közé, hanem van beszoktatás, fokozatosság, stb.

Azért egy kétéves gyermeknek, aki napi 24 órában folyamatosan az édesanyjával van, igenis komoly trauma, ha az anyukájától hirtelen el kell szakadnia, és számára vadidegen emberek látják el.

Bármilyen más helyzetről lenne szó, már repülnének is a kövek, hogy milyen anya az olyan, aki hetekre magára hagyja a kétévesét, egyik napról a másikra!

Itt meg mindenki elébb helyezi egy még meg nem született "sejtcsomó" élethez való jogát egy két éves gyermek szoros kötődésével, egészséges lelki fejlődésével szemben.

Én úgy gondolom, hogy igenis felelek a gyermekemért, de a meglévőért már jobban. Mert vele már kialakult egy szoros kötelék, ő számít rám, bízik bennem, és nem tenném ki semmiféle traumának!

2016. márc. 8. 20:01
 24/57 anonim ***** válasza:
7%
nekem meg az egészben az a fura, hogy miért nem válszolsz arra, hogy miért kellett elvetetni? miért nem lehetett hagyni hogy a természet megoldja? Hisz az általad folyton emlegetett két évesnek teljesen mindegy lett volna hogy művi abortusz miatt nincs otthon az anyja egy napig vagy mert elvetélt? és az a másik baba is megkapta volna az esélyt, ami az első gyereknek járt.
2016. márc. 8. 20:05
 25/57 A kérdező kommentje:
# 24: Válaszoltam, hogy nem mentünk bele ilyen mélységben a témába, nem kérdeztem meg. Ez az opció szerintem nem merült fel. Amennyire kivettem, sima terhességre voltak felkészülve, ahogy az egyik válaszadó erre nagyon jól rámutatott, és nem volt benne a pakliban, hogy problémás lesz. Azt tudom, ezt az anyuka említette, hogy a problémák miatt az is felmerült, hogy mi van, ha nem lesz egészséges a születendő baba, mert akkor sem vállalták volna. Tehát terveztek egy "egyszerű" terhességet, és nem az lett, így pedig már nem akarták vállalni.
2016. márc. 8. 20:10
 26/57 anonim ***** válasza:
11%
aha. és akárhányszor felmerül egy kis probléma rohannak elvetetni. Aztán meg majd sírnak hogy nem lesz terhes.
2016. márc. 8. 20:13
 27/57 anonim ***** válasza:
19%

Én meg azt nem értem, ha annyira nincs segítsége, akkor ki vigyázott a gyerekére, amíg elvetette a másikat a kórházban? És ki vigyázott volna akkor, ha megszül és 3 napot tölt kórházban? Az az apuka, aki nem tud kivenni szabadságot? Szülésre hogy vett volna ki, ha hetekig nem jár haza? Nem tudni előre, mikor indul meg a szülés....

Azonkívül ha ne adj isten a kedves anyukának valami más baja lesz, ami miatt kórházba kerül, szintén ki vigyáz a gyerekre??

Valami itt nagyon sántít ebben a történetben....

2016. márc. 8. 20:19
 28/57 A kérdező kommentje:
Nem terveznek több gyermeket, ez ennél a mostani terhességnél eldőlt, hogy lehetnek problémák, így a meglévőre akarnak koncentrálni.
2016. márc. 8. 20:19
 29/57 A kérdező kommentje:
# 27: Azért más kivenni pár nap szabadságot, és más bizonytalan ideig, hetekig, hónapokig a munkáltató türelmére apellálni. Ezt szerintem könnyű belátni.
2016. márc. 8. 20:20
 30/57 anonim ***** válasza:
60%

Kérdező, egyrészt őszintén sajnálom, ami veletek történt! Az összes (előre) ítélkező qrva eláshatja magát.

A kérdésre válaszolva.. Nekem tudom, hogy lett volna segítségem. A nővérem magához vette volna addig a gyereket a sajátja mellé és minden nap bejönnek hozzám a kórházba. (Ő is otthon van a gyerekével.) Emellett ha hazamehetek, akkor odaköltöztet magához.

Egy másik opció számomra az, hogy hazaköltözök a szüleimhez és ők vigyáznak a gyerekre. Édesapám vállalkozó, legtöbbször otthon van, Édesanyám pedig nem dolgozik minden nap.

A harmadik opció az, hogy ha nincs ilyen segítségem, akkor a párom ott hagyja a munkáját (egyébként nem lenne szükséges, mert ő meg tudná oldani itthoni munkavégzéssel) és addig tartalékból élünk.

Én meg tudnám oldani több úton is.

Amennyiben külső segítség nincs, és apuka nem tudja megoldani a munkát akár azzal, hogy vált, akár azzal, hogy ott hagyja és egy ideig tartalékból élünk, akkor én is az abortusz mellett döntöttem volna még akkor is ha tervezett gyerek.

Nem tudom, hogy apukának mennyire rugalmas a munkája, mennyire van szükségük a pénzre, van e tartalékuk, stb.. Ezen információk hiányában egyszerűen nem lehet ítéletet mondani.

Szerintem ez egy piszok nehéz döntés lehetett, ők is átgondolták a lehetőségeiket, és egyszerűen nem volt más választásuk. Én ezt el tudom képzelni.

Az meg hogy ti hozzászólók, mit hisztek és mit nem.. Nem tudjátok!!! És ez a lényeg!

Javaslom mindenkinek megnézésre a 12 dühös embert. Tanulságos!

2016. márc. 8. 21:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!