Most mi tévő legyek?
rettenetes érzés lehet, biztos, sajnálom.
én nem tartanám meg, bármennyi idős is. És pont az ő érdekében. Mert amíg én élek, tuti amit csak lehet megteszek érte, de mi lesz utána?! kinek a "nyakára" kerül? valamelyik családtagomnak? Neki egy idő után teher lesz, akárhogy is szépítsük. Vagy majd elvegetál egy intézetben. Nem! Amikor mi babát vártunk -istennek hála makk egészséges-ezt tisztáztuk a párommal. Ő is ezen az állásponton volt. Mi is bő 3 évet vártunk, mire lett a fiam. De ha bármi kiderült volna, én nem mertem volna kockáztatni. És utolsósorban (lehet pontozni): nekem is csak egy életem van.
Mi kulfoldon elunk es itt bizony nem olik meg a Donw babakat
Megtartjak kapnak egy eselyt az eletre
Ismerek tobb csaladot is ilyen babaval
A kicsi lanyom osztalyaban is van egy ilyen kislany cuki pofa tiszta szeretet csupa mosoly igaz az osztaly tempojat nem tartja de sajat tempoban egeszseges gyerekek koze jar hiszen nem beteg csak mas mint a tobbi.
Uszni is jar igaz soha nem gyoztes de jol uszik elvezi a sportot es mindiog mindenkit megolel utana.
A massag nem bun nem kell elpusztitani azert mert egy kromoszomaval tobb jutott neki.
van egy ismeros csalad ahol egy kisfiu egy x ch tobbet visel ora is abortusz vart volna.
Az edesanyja nem tudta megolni ot
Egy igazi okos nagyfiu es imadja mindenki igaz gyereke soha nem lesz de ez legyen a legkiebb hiszen egy ferfi elete nem a szaporodasrol szol kizarolag.
Down baba igen sokszor van mas betegsege is pl szekrekedes szivproblema de ezek mind kezelhetoek
En azt mondom mint szuleszno mint anya adjatok neki egy eselyt az eletre.
Ha pedig nem birjatok a terhet meg mindig vannak olyan szulok akik nagyon szivessen orokbe fogadjak massan betegen is.
Szeretni nem csak a tokeletest lehet
Tok jo, csak tudod ez Mo. , nem Anglia, Nemeto. Fogalmad sincsen az itteni helyzetrol! Es amugy nyugodtan le lehet pontozni, de en mar 14 evesen kenyszerultem arra, hogy pelenkazzam a 19 eves batyamat, de ha meg ez lenne a legnagyobb gond...na mindegy nem megyek bele. A legjobb dontes az abortusz.
Amugy alig vannak napkozik, otthonok ahol nem horror osszeget kernek el egy gyerek ellatasaert(+a fejlesztesekrol ne is beszeljunk). Ha ez nem megoldhato, anyuka maradhat otthon apolasin par tizezer ft-on elve, meg O is be nem csavarodik.
Mas vilag ez nagyon, es konnyu a kivulalloknak lokni a "tartsd meg" szoveget, mikozben Ok elik az eletuket tovabb, minden gond nelkul. Undorito.
Ja es amugy, azt elfelejtettem leirni, hogy en is ismerek down-os gyerekeket. Hat ne haragudj , de ok nem boldogok kicsit sem. Alkolista , belefaradt szulok. Idos, szegeny apuka. Otthon ulnek es egyetlen szorakozasuk a tv. Ez nagyon jo valoban!
Egyebkent, pedig nagyon kevesen fogadnak orokbe beteg gyereket, meg a cigany babakat sem szeretik annyira, majd egy serultert oda lesznek...alomvilalag.
Szívesen örökbe fogadják betegen?? Eszednél vagy? Szerinted ki az a hülye, aki egy beteg gyereket örökbe fogad?? 1000ből 1...talán...
Még ha a saját gyereked beteg és nem veteted el, akkor oké, de hogy örökbefogadásnál valaki egy beteg gyereket válasszon az egészséges helye. NEm vagy normális már ne is haragudj.
Micsoda kegyetlen hely lett ez az orszag miota elhagytam 25 eve.
Itt kepzeld kell a beteg mas geyrek is a szuloknek nem olnek meg senkit azert mert mas szeretet nem fugg attol ki milyennek szuletett.
Kegyetlen hitetlen tarsadalomban eltek az elet ertektelen szmotokra nem becsulitek meg es csodalkoztok hogy nem vagytok boldogak.
Anyósom megszülte a Downos kislányát.
Veleszületett egyéb betegségei is voltak.
6 évig élt. Kétszer kellett műteni a szívét, fogorvos csak altatásban, a házassága tönkrement.
Egy rövig és fájdalmakkal szenvedéssel teli életre kényszerítette azt a kislányt.
Kevesen merik kimondani, hogy megbánták.
Mi a férjemmel megbeszéltük, hogy nem tartjuk meg, ha véletlenül így alakulna.
Milyen élete lenne?
Az értelmi szintjéhez képest talán boldog. De a családjának?
Soha nem jut el oda, mint egy ép ember. Nem valószínű, hogy lesz állása, saját családja, minőségi élete.
Örökre a te babád marad.
És magyar viszonylatban semmi eséle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!