Most mi tévő legyek?

Figyelt kérdés
A magzatom downos. De én meg már annyira szeretem. 17 hetes. Mi csináljak? Azt hiszem én megölöm magam.
2015. febr. 22. 20:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/88 anonim ***** válasza:
100%
Ezt tényleg neked kell felmérni, hogy képes vagy-e felnevelni. Nem ismerek ilyen családot, sem gyereket/felnőttet, de már van egy gyerekem és őt nézve én nem tarthatnám meg, mert félnék, hogy elveszem tőle is az életét meg a családtól is. A down szindrómának is vannak szintjei, amennyire tudom, nem tudod, nálatok hogy alakulna és azt sem, hogy később emiatt válallnál e még kistesót.
2015. febr. 22. 20:54
 12/88 anonim ***** válasza:
92%
Bármilyen rossz kimondani, de nem tartanám meg. A down kór számos egészségügyi problémával jár együtt, azon kívül, hogy szellemileg is sérült lesz. Nem bírnám végig nézni, ahogy szenved. A másik az, ha a férjem és én egyszer nem leszek, akkor mi lesz vele? Valószínűleg nem fogja tudni ellátni magát, nem tudna miből megélni. Egy bentlakásos otthont sem éreznék biztonságosnak, mert míg élek, akkor sem lenne teljes rálátásom és ha meghalok ki tudja, hogy mi lenne ott vele. Nagyon sajnállak. Nem is tudok belegondolni milyen nehéz lehet most neked. Kívánok sok erőt hozzá, hogy a lehető legjobb döntést hozd meg.
2015. febr. 22. 21:01
 13/88 anonim ***** válasza:
100%
Azt is figyelembe kell venni, hogy előre senki sem tudja megmondani, hogy milyen szinten érintett a baba. A leggyakrabban közép súlyos szellemi fogyatékosságról van szó, de előfordul nagyon súlyos és enyhe eset is. Nem beszélve arról, hogy számos más probléma társulhat hozzá, pl. szív rendellenesség, mozgásfejlődésben való visszamaradottság stb.. Viszont, mivel sajnos nem ritka betegség, ezért elég sok fejlesztő program/intézet áll rendelkezésre. Egyébként apuka mit gondol/érez, ő mit tenne? Ez is nagyon fontos, hogy együtt döntsetek. Nehéz helyzetben vagy, de át kell gondolnod, melyik döntéseddel tudnál együttélni. Sajnálom nagyon!
2015. febr. 22. 21:03
 14/88 anonim ***** válasza:
85%

Ha magadat megölöd, azzal semmi sincs megoldva. ELhiszem, hogy nehéz döntés. Azt tudom tanácsolni, olvass utána, mi is a Down szindróma, mivel jár, ha van lehetőség, beszélgess olyan emberekkel, akik downos gyereket nevelnek. Érdemesebb olyannal, aki már régóta ebben él, akár felnőttkorú gyereke van.

Úgy gondolom, sérült gyereknél nem árt mérlegelni, lehet, hogy egy 4-5 éves gyerek szülője még lelkes, vagy nem is tudom, mi az ide illő szó, míg aki már felnőtt korú downost nevel, máshogy áll hozzá.

Én személy szerint elvetetném. Elhiszem én, hogy sok szeretet adnak és fejleszthetők, de azért nem ok nélkül vetetik el őket azt hiszem 96% arányban. Az biztos, hogy utána már nem lenne egészséges második gyereked, mert nem lenne rá időd.

2015. febr. 22. 21:15
 15/88 A kérdező kommentje:
A férjem kapásból rá vágta hogy nm tarthatjuk meg. Én úgy érzem a jó döntés az lenne ha elvetetném de nemhiszem hogy meg tudom tenni. Bennem van ez a baba az én részem ezt a férjem nem értheti. Halálra kell ítélnem a saját gyerekem? Akkor inkább énis meghalok. Eddig éltetett a remény de már az sem.
2015. febr. 22. 21:40
 16/88 anonim ***** válasza:
mi biztosan nem tudjuk megmondani, hogy mit csinálj, de az esetleg jó ötlet lenne, ha felkeresnél egy olyan óvodát, ahol fogadnak downos gyerekeket, esetleg olyan csoportot ahol a gyerekek szüleinek van...csak, hogy lásd, mivel "állsz szemben", hátha segít a számodra jó döntés meghozatalában.
2015. febr. 22. 21:45
 17/88 anonim ***** válasza:
jav.: ami a gyerekek szüleinek van.
2015. febr. 22. 21:46
 18/88 anonim ***** válasza:
63%

Jézusom 18-as, de buta vagy...még ekkora sötét parasztot.

Kedves kérdező! Nagyon sajnálom, hogy így alakult. Semmiképp sem befolyásolni akarlak, csak leírom a véleményem. 6 évet vártunk a babára, de ha down-os lett volna, biztosan nem tartjuk meg.

2015. febr. 22. 22:05
 19/88 anonim ***** válasza:
100%

szerintem itt nézz kicsit tovább az elvetetésnél.

próbáld meg elképzelni az életedet mindkét esetben. ugye ha elveteted, az nagyon megrázó, de lehet még egészséges gyereked, ez közhely, de gondolj bele.

utána gondolj bele, hogy ha megtartod, mi vár rád. meg tudod oldani, hogy felneveld, hogy a nap 24 órájában vele lehess. tudom szörnyű, de sajnos az anyagiakat is nézni kell, mert tartós beteg gyes nem épp arra elég, hogy megélj belelő, fejleszd a kicsit, dolgozni meg nagyon nehéz lenne ha nincs segítséged.

barátnőmnek beteg a babája, 5,5 éves a kicsi, de nem tud visszamenni dolgozni mert a gyerekkel kell lennie, oviba nem veszik fel, iskolába se fog járni, egyedül meg nem hagyhatja. párja sajnos elhagyta, nagyon kevés pénzből élnek aminek a nagy része fejlesztésekre megy el :(

nem azért írtam, hogy lebeszéljelek a kicsiről!!! csak tényleg szerintem itt nem az a kérdés, hogy túl fogsz-e élni egy, le se írom, hanem az egész további életed, életetek

kívánom, hogy a legjobb döntést tudd meghozni!

2015. febr. 22. 22:06
 20/88 anonim ***** válasza:
53%

18! Te igen idióta! Meg tudod előre ígérni a kérdezőnek, hogy épp csak enyhén sérült downos lesz a gyermeke?

Egy ismerősöm fia nem csak hogy downosan született, hanem szívbetegen, már pici baba korában műttetni kellett, és azóta is ki tudja hányszor a 11 éve alatt. Egyéb más műtétjei is voltak, szemműtét pl, mert ott is komoly gondok voltak.

2015. febr. 22. 22:08
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!