Most mi tévő legyek?
Ha magadat megölöd, azzal semmi sincs megoldva. ELhiszem, hogy nehéz döntés. Azt tudom tanácsolni, olvass utána, mi is a Down szindróma, mivel jár, ha van lehetőség, beszélgess olyan emberekkel, akik downos gyereket nevelnek. Érdemesebb olyannal, aki már régóta ebben él, akár felnőttkorú gyereke van.
Úgy gondolom, sérült gyereknél nem árt mérlegelni, lehet, hogy egy 4-5 éves gyerek szülője még lelkes, vagy nem is tudom, mi az ide illő szó, míg aki már felnőtt korú downost nevel, máshogy áll hozzá.
Én személy szerint elvetetném. Elhiszem én, hogy sok szeretet adnak és fejleszthetők, de azért nem ok nélkül vetetik el őket azt hiszem 96% arányban. Az biztos, hogy utána már nem lenne egészséges második gyereked, mert nem lenne rá időd.
Jézusom 18-as, de buta vagy...még ekkora sötét parasztot.
Kedves kérdező! Nagyon sajnálom, hogy így alakult. Semmiképp sem befolyásolni akarlak, csak leírom a véleményem. 6 évet vártunk a babára, de ha down-os lett volna, biztosan nem tartjuk meg.
szerintem itt nézz kicsit tovább az elvetetésnél.
próbáld meg elképzelni az életedet mindkét esetben. ugye ha elveteted, az nagyon megrázó, de lehet még egészséges gyereked, ez közhely, de gondolj bele.
utána gondolj bele, hogy ha megtartod, mi vár rád. meg tudod oldani, hogy felneveld, hogy a nap 24 órájában vele lehess. tudom szörnyű, de sajnos az anyagiakat is nézni kell, mert tartós beteg gyes nem épp arra elég, hogy megélj belelő, fejleszd a kicsit, dolgozni meg nagyon nehéz lenne ha nincs segítséged.
barátnőmnek beteg a babája, 5,5 éves a kicsi, de nem tud visszamenni dolgozni mert a gyerekkel kell lennie, oviba nem veszik fel, iskolába se fog járni, egyedül meg nem hagyhatja. párja sajnos elhagyta, nagyon kevés pénzből élnek aminek a nagy része fejlesztésekre megy el :(
nem azért írtam, hogy lebeszéljelek a kicsiről!!! csak tényleg szerintem itt nem az a kérdés, hogy túl fogsz-e élni egy, le se írom, hanem az egész további életed, életetek
kívánom, hogy a legjobb döntést tudd meghozni!
18! Te igen idióta! Meg tudod előre ígérni a kérdezőnek, hogy épp csak enyhén sérült downos lesz a gyermeke?
Egy ismerősöm fia nem csak hogy downosan született, hanem szívbetegen, már pici baba korában műttetni kellett, és azóta is ki tudja hányszor a 11 éve alatt. Egyéb más műtétjei is voltak, szemműtét pl, mert ott is komoly gondok voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!