Abortusz meddig?
Egyebkent nem artana az otthon toltott ido alatt egy kicsit ismetelned a tananyagot, mert sokat felejtettel, ha mar a hasonlat-metafora problematikajanal tartunk. :)))))
Csakis azert vagyok hajlando ezt igy kifejteni Szamodra, mert gyereket sosem sertenek meg es sosem bantanek, hiszen nem tehet arrol, hogy milyen szulei vannak!
“A metafora két dolog, tárgy, esemény, vagy személy azonosítása , valamilyen külső vagy belső tulajdonság, hangulati hasonlóság alapján.”
“A költői hasonlatokban is két dolgot, személyt, tárgyat, jelenséget hasonlítanak össze valamilyen közös jellemző alapján.”
Na, akkor most, hogy vilagos legyen: az adokedvezmeny miatt az anya altal kifejtett szulesi folyamatot azonositottam az emberi uruleket termelo folyamattal, NEM pedig a gyereket. Ugyanis undoritonak tartom, aki ezert szuli a szerencsetlen gyereket a vilagra, hogy nyereszkedjen belole. Eddig ertheto??? Biztosan tudsz kovetni???
Azon valoban lehet vitatkozni, hogy ez maga metafora-e vagy hasonlat. Lehet metafora, hiszen nem szerepel benne a ”mint” kotoszo, ami a hasonlatra altalaban jellemzo, es valoban a ket folyamatot azonositottam, DE nem a folyamat targyat, azaz a gyerekeket. Ha meg mindenkepp ezen akarsz vergodni, akkor vitazhatsz azon, hogy csonka vagy grammatikai metafora-e, ezt Rad bizom, elvegre Te vagy a rendkivul okos, szonoki tehetseggel es emberismereti kepessegekkel megaldott pedagogus.
Bar amilyen korlatolt es az otthon toltott GYed alatt mashol ki nem fejtett adrenalin miatt beledszorult rosszindulat altal vezerelt szuk latokoru es irigy no vagy, majd biztos ebbol is messzemenoen levonsz valami baromsagot, amirol azt fogod kepzelni, hogy mennyire igazad van...termeszetesen minden egyeb megerosites nelkul. Mindegy, azert en szivesen segitettem a hianyos es felmuvelt agyammal, hatha fel tudod fogni az egyszeru szokeszletemmel kifejteni igyekezett lenyeget. :)))
Na, azért még ha éjszakába nyúlóan is, de látom, csak sikerült kiguglizni a szóképeket végre! Látod, ma sem éltél hiába. Hidd el, tanulni nem szégyen!
Még hogy lehet vitatkozni arról, hogy a firkálmányos metafora, vagy hasonlat! Hát éppen te magad cáfoltad meg az éjjel a saját kijelentésedet! A szülést nem hasonlítottad a k.káláshoz, hanem azonosítottad azzal. Arról van szó, ami jeleztem is neked, hogy félművelt vagy és olyan végtelenül szolgálatkész voltál, hogy saját magad dolgoztad össze ennek a bizonyítékát. Köszi!!!!!!
Játszhatunk még ilyet máskor is. Nekem tetszik! :))))
Figyelj csak: újra elmondom, mert a pattanásodba még mindig nem fért bele: 13 éve vagyok közalkalmazott. A fizetéseket a tanári szférában 2013-ban, a tanév elején emelték. Fizetést a 3. gyerek után éppen ebben a hónapban kaptam először. Most. Nem máskor, hanem most. Ezzel szemben 15 éve anya vagyok. Baromi sok adókedvezményt tudtam a 3 gyerekre igénybe venni, igaz? Tedd meg nekem azt a szívességet, hogy a doktoris Édesanyádat segítségül hívod, és kiszámoltatod vele - lévén, neked úgyse megy -, hogy mennyi a bruttó 245.000 16%-os személyi jövedelemadója. Ha ezzel megvagy, jelentkezz. Azt lenne a feladat, hogy ide leírd, konkrétan, forintra mennyi az az összeg, amit életemben először nem fizettem be az államkasszába adó gyanánt - a 3 gyereket figyelembe véve? Érthető? Tehát gyengébbek kedvéért, - vagyis a tiédért - mennyi a 245.000 16%-a?
Egyébként meg a gyermekszülésnek, amit félidős kismamaként voltál szíves a székletürítéssel azonosítani, előre megmutatva nyilván, mi vár rád, a világon semmi köze nincsen az adókedvezményhez. SŐ! Az adókedvezmény nem bűn! Azoknak jár, akik dolgoznak ÉS gyermekeket nevelnek. Ez egy nyíltan vállalt, szándékában tiszta kormányzati intézkedés.
Ezzel szemben itt vagy te, akinek ír krapekja van, és erre való hivatkozással a nagy szerelem jegyében egyből áthelyezted a székhelyedet. Az lehet, hogy a krapek miatt mentél ki végleg, higgyük el, de az megint csak TÉNY, hogy nem csak a pasas ír, hanem a pénztárcája is, amit te, csakúgy, mint a kinti béreket a heftiddel csalhatatlanul azonnal kiszimatoltál. Felteszem, ha a palid mondjuk moldáv roma lenne, messze nem lenne ekkora a buzgalmad abban, hogy dobbants, mert az anyagi érdekeid nem ezt kívánnák. Akkor mindjárt tudnád, merre van Magyarország! Na, kb. ennyit arról, kit mennyire motivál a koszos pénz.
Mi azt a keveset, ami van, mert a megemelt béremmel sem érem el a magyar nemzetgazdasági átlagbért, öt emberre költjük. Ti meg a két fizetést 1:1 arányban durrantjátok pofán a magatok javára. Egyelőre.
Elhiszem, hogy ménkű kínos lehet, amikor az ember a hazugságai KONKRÉT cáfolatával postafordultával találkozik. Nem olyan piti szövegekkel, amiket én olvasok, hogy "nem igaz", "objektív vagyok", "nem tudsz olvasni" etc., hanem konkrét cáfolatokkal.
Írtad, hogy piti pénzért vagyok irodai alkalmazott. Hazudtál? Igen. Lelepleződtél? Igen. Írtad, hogy nettó 120.000-at keresek. Hazudtál? Igen. Lelepleződtél? Igen. Állítod, hogy az adókedvezményért szültem a gyerekeket. Hazudsz? Igen. lelepleződtél? Már majdnem teljesen. Ha kiszámolod a bruttóm 16%-át, akkor majd végleg is.
Elhintetted a magot, hogy azt a magzatot, aki idehaza már korából fakadóan nem lehet kivégezni, Angliában 24 hetes koráig mégis? Igen. Vannak vérdíjas tarifákkal kibélelt abortuszklinikai elérhetőségek a birtokodban? Igen. Vannak ír ismerőseid, akikről észben tartod, hogy magzatgyilokra járnak Angliába? Igen. A gyermekszülést a székeléssel AZONOSÍTOD? Igen. Kismama vagy? Igen.
Na látod, ezek BŰNÖK. Mocskos, aljas, véres, aljadék, eltagadhatatlan bűnök. A te eszköztáradból. És ki tudja, mi minden van még benne...
És ezekkel szemben mutatod fel az én gyermekeim után, törvényileg, és etikailag is JÁRÓ adókedvezményt, amit ráadásul életemben most vettem igénybe 15 év után először?!?! Viccelsz?
Jó számolgatást!
Ja, és a hasonlat - metafora ált. isk. 4. osztályos anyag! Bár tanulni sosem késő! Hajrá!!!!!!!
Jezusom!!! Hogy Te mennyire szanalmas vagy!! :))) Nem azt vitattam, hogy a hasonlat-metafora irodalmi kerdesben kinek van igaza, hanem azt, hogy a TARGYAROL, vagy magarol a FOLYAMATROL van-e szo, ami szerint ez lehet csonka vagy grammatikai metafora, Te szerencsetlen pedagogusok gyongye!! :)))) A nyelvtani mondatelemzes hanyadikos tananyag is? Vagy ezt mar nem sikerult beleeroltetni a 2 diplomas agyadba??? Es engem nevezel felmuveltnek?! Tanar letedre meg a mondat reszeit sem vagy kepes felfogni?
Jossz itt azzal, hogy dobalozom nagy szavakkal mint OKTV, meg az edesanyam. Igen, dobalozom, ugyanis, ha az ember allit valamit, akkor azt altalaban alatamasztja tenyekkel.:)))) Ezt, kedves beszukult agyu pedagogus hozzaszolo, ERVELESNEK nevezik. Ezzel szemben Te keptelen vagy a szonoklatodat tenyekre felepiteni, csak sardobalasra vagy kepes, ami meg folyamatosan a penz korul forog. Es ezek alapjan meg Te kered ki magadnak, hogy Te nem a tamogatasok miatt szultel gyereket?! Olvasd mar vegig a sajat iromanyodat, amiben a velem kapcsolatos ertelmezesed kizarolag a penzre korlatozodik, holott mar megcafoltam tobbszor!! :) Lehet, hogy engem tartasz felmuveltnek, de hogy a Te szovegertesed nulla, az is biztos. :)))
Persze, hogy hivatkozom az OKTV-re, meg az edesanyamra, mert ezek tenyek. En legalabb elertem valamit a gimiben az OKTV-n (amikor Neked meg fogalmad sem volt, hogy ilyen egyaltalan letezik), utana szereztem 3 diplomat, majd egy doktori fokozatot is, ezen kivul beszelek 3 nyelven es bejartam a vilagot (a sajat erombol, nem pedig az edesanyam pedagogusi fizetesebol, mielott meg azt hinned, hogy tuti a burzsujhoz tartozom) - tehat a "felmuvelt" agyammal olvasok kulfoldi lapokat, ismerek mas kulturakat, nem pedig a 4 fal kozul, mint Te, probalok talagatni, hogy mi lehet a nagyvilagban, es irigyen frocsogni azokra, akiknek a sajat erejukbol volt mersze tapasztalni es akik tapasztalatbol beszelnek, nem otthonrol a 3 gyerek mellol ugatnak. A Te kis korlatolt es bagyadt áltanári antennaiddal ebbol csak azt tudod leszurni, h "tuti a penz miatt csinalja a nyomorult" Ehhez hadd gratulaljak! :)
Mindebbol arra lehet kovetkeztetni, hogy azzal a "pattanassal" a nyakamon meg mindig tobbet ertem el, mint TE. :))))) Es ha Te pattanasnak nevezed az en fejemet a fenti eredmenyekkel es tapasztalatokkal, akkor vajon a Te szuk kis agyad mihez lenne hasonlithato???? Bele se merek gondolni. :)))
Itthon is jo allasom volt, es sosem a penz motivalt. Az mar csak egy szerencses veletlen, hogy aki muvelt, tanult es aki jol dolgozik, annak magas fizetest ajanlanak ITTHON IS... :)))) Kepzeld, van ilyen!! :))) De ezt Te nem tudhatod, mert Te idaig sosem fogsz elerni a korlatolt eszeddel. Raadasul Te, vered a nyalad a talan egyetemi, bar szerintem csak foiskolai szanalmas diplomadra es kemenykedsz, hogy mennyire otthon vagy a szakmadban, mert vagod, hogy a hasonlat-metafora negyedikes tananyag. Milyen egy pitianer vagy, de komolyan! :)))
Nem csodalom, hogy meg mindig ott tartasz most is, hogy a nevetseges kis adokedvezmenyedet szamolgatod itt nekem es probalod bizonygatni, hogy bezzeg Teged nem a penz motival. Ehhez kepest nekem - persze, minden megerosites nelkul - csak a penz korul forgo kovetkeztetseidet adod elo es vadolsz hazugsagokkal. Itt ki is cafol kit?? Vagy ki mond ellent sajat maganak??
Komolyan ezt szurted le a csokevenyes agyaddal, hogy a penztarcaja miatt vagyok a parommal?! Erre is csak azt tudom mondani, hogy magadbol indulsz ki. Nagyot rohognek, ha a ferjedet Te tartod el. De ha igy lenne, az is csak azt tamasztana ala, hogy szerencsetlensegedben meg egy normalis pasit se tudtal kifogni magadnak, aki legalabb annyit keres, mint Te! Mondjuk, megertenem, ha epeszu ferfi Rad se nezne ilyen aggyal, mint ami Neked van...a kulsodet meg mar nem is firtatom...
Azt latom, hogy a gyulolettel teli erzelmeidet mashol nem tudod levezetni a 4 fal kozott. Ide jarsz eszt osztani es az irigysegtol besargulva kopkodni masokra, akik elertek valamit az eletben. Pedig tudnam ajanlani az edzotermet, vagy egy kis szabadteri sportot (az ingyen van:)), de gondolom, ez messze all Toled, meg a szottyadt testedtol, amihez a ferjed mar igen regen nyulhatott, mert kulonben nem lenne Benned ennyi feszultseg, meg rosszindulat. :)))
Azt is latom, hogy teljesen elborult az agyad, es ahelyett, hogy a kislanyoddal foglalkoznal, aki miatt elvileg Gyeden vagy, velem osztod meg a fizetesed reszleteit, es engem probalsz meggyozni, meg ocsarolni, persze ugy, hogy az ervelesedet csak a sajat agyad altal szulte hipotezisekkel probalod alatamasztani.
Az egeszben pedig az a legszebb, hogy EZEN a weboldalon elvezkedsz es probalsz "sikerre" torni azzal, hogy kioktatod a 90%-ban helyesen irni sem tudo latogatokat. Kepes vagy reggel 7-kor mar lazasan irni nekem, mert gondolom, aludni sem tudtal a kicsi agyadat elborito hatalmas gondolatoktol, hogy milyen kemenyen ki fogsz majd osztani engem legkozelebb. :))) En legalabb dolgozom, es ejjel is dolgoztam es rohadt jol szorakoztam azon, hogy a duhtol es irirgysegtol mar gondolkodni sem birsz, csak vadaskodni. :)
Egyelore latok egy 30-as eveiben jaro beszaradt, szuk latokoru pedagogust, aki nyilvanvaloan nem az elhivatottsag miatt allt a katedra melle, hanem a 3 honapos nyari szunet es egyeb kedvezmenyek miatt.
Meg bolcsnek sem vagy mondhato, mert ha bolcs lennel, akkor nem szallnal vitaba velem, akit elvileg lenezel a felmuveletsege miatt, es aki mar tobbszor elmondta, hogy jokat rohog Rajtad. :)
Tobbre keptelen voltal vinni, ezert ugatsz masokra, akik probalkoztak es sikerult nekik - meg pattanassal a nyakukon is tobbre vittek, mint Te :) A szanalmas sikertelensegedet meg a mar-mar langyi vizben meglevo hazassagodat probalod felmagasztalni a 3 gyerekkel, es azzal, hogy eloadod, mekkora patriota vagy, mert szerinted az a magyar, aki ki sem mozdul az orszag hatarai kozul.
Nem veszed eszre, hogy magadnak mondasz ellent folyamatosan, mert ha annyira szeretned a munkadat, akkor szarnal ra, hogy mas mit gondol, nem feszegetned itt a fizetesedet, meg azt, hogy masnak budos a magyar munkaeropiac, hiszen elvileg alkalmasnak tartanad magadat is, hogy hasonlot erj el. De csak a keseruseg es az irigyseg beszel Beloled. Eleg csak vegigolvasni azokat az indulatos szavakat, amiket kopkodsz ram, es amit semmivel nem tudsz alatamasztani.
Egyebkent az ilyen korlatoltakat, mint Te, szokta az elet megtanitani arra, hogy hogyan lassanak tovabb az orruknal. Megnezem, milyen fejet fogsz majd vagni, ha gyerekeid kozul valamelyik eloall azzal, hogy kulfoldre szeretne menni elni, vagy dolgozni. Vagy akkor hirtelen Neked is budos lesz a magyar munkaero piac??????? Vagy azert, hogy Neked legyen igazad, inkabb vasvillaval allsz majd a hataron a gyereked utjaba, hogy marpedig neki Mo-on kell maradni, m ettol magyar?!
Meg azt is megneznem, hogy mit teszel majd akkor, ha neadjisten a lanyod kerul olyan helyzetbe, hogy egy nemkivant terhesseg "aldozata" lesz, vagy beteg gyereket hord a szive alatt. De a csokott agyaddal ezt MOST nem tudod vegiggondolni, mert az fut, hogy nekem megmondd a tutit! :))))
De tudod mit, nem is rabolnam tovabb a draga idodet! Mashol ahogy elnezem, ugysem tudod kielni magad; ez a weboldal a Te kis szemetdombod, ahol kapirgalsz, mikozben a sajat sikeretelensegedbol fakado keseruseget es irigyseget probalod masokon levezetni.
"Sajnos" en nem tudom tovabb folytatni Veled ezt a rendkivul magasroptu parbeszedet - jozanul belatvan parttalan vitat - mert van jobb dolgom is.
En legalabb boldog vagyok, nem vagyok beszaradva, ellentetben Veled, ugyanis az ír parom a penztarcajan kivul meg azt is lehetove teszi, hogy nonek erezzem magam mellette :)) Szoval tovabbi jo kapirgalast a kis szemetdombodon es remelem, talalsz majd valaki mast, akin kitoltheted a felgyulemlett irigyseget, meg rosszindulatot, mert az nem lenne jo, ha a gyerekeid, vagy a diakjaid sinylenek ezt meg. :)))
Értem. Szóval Phd-Anyuci sem tudta kiszámolni! Akkor nektek, kettőtöknek 5 diploma sem elegendő ehhez?
Szánalmas és gyáva vagy! Szorult hurok, erre tipliztél. :))))
De az ment, hogy hogy kell 24 hetes magzatokat gyilkolászni, vaskos vérdíjakért rohadt abortuszklinikákon, mi? Abban profi vagy, és egyedüli műveltségterületként minden létező információ birtokosa!
De fenn hordtad a heftidet eddig! Beleesett az eső! Most meg lelépsz, mert feketén-fehéren beigazolódott, mekkora a zakó? Mert nem mered vállalni, hogy megint a saját kezeddel írd ide ki a piti százalékszámítás eredményét a saját hazugságaid önnön vállalt és kényszerűen beismert bizonyítékaként?!?! Hirtelen jobb dolgod is akadt? És éppen most? De érdekes! És főleg milyen hihető! :)))))))
Phd-Anyuci büszke lehet élete főművére...
igen, csak meg kell szülnöd 17 hetes korig.
az én abortuszomnál ezt is mondták, ezt a lehetőséget
Kérdező!
Megoldódott azóta a helyzet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!