Abortusz meddig?
Jezusom!dehogy lehet elvetetni a 24.hetig...angliaban se.
Es itt font van nem euro...tajekozodj mielott hulyeseget irsz.
Kedves 59%-os fórumtárs, a helyzet a következő:
Írod, hogy én kvázi analfabéta vagyok, és a szövegértési készségem is gyatra, hát tessék:
Ezt írta a kérdező, mielőtt méltóztattál volna hozzászólni:
"Bőven betöltötte a 18at. Én is így tudtam köszönöm mindenkinek. :)". Ezt, amint Te a nyilvánvalóan kiváló szövegértésed mellett is azt jelenti, hogy a kérdező NEM MAGÁRÓL kérdez. Te ezt a kommentet már ismerve a következőt válaszoltad: Nem en vagyok donteshelyzetben, hanem a kerdezo..."
Aztán, hogy ki ellenzi az abortuszt elvi alapon és ki nem, arról csak annyit, hogy voltál szíves megkérdezni tőlem, ha ennyire abortuszellenes vagyok, akkor miért olvasom ezt a rovatot. Ebből az alapvetésedből kiindulva minimális gondolati úttal könnyedén kínálja magát a megállapítás, hogy aki ab.ellenes, az nem jár ide, aki viszont egyetért a méhen belüli mészárlással, az igen. Te - mint azt a gyakorlat is mutatja -, bejáratos vagy ebbe a rovatba, azaz a Te logikádból kiindulva nem lehetsz elvi ellenző.
Egy következő hozzászólásomban az abortusz etikai problematikájára utaltam, mire a válaszod az volt:" Masreszt a gyermekmolesztalast tiltja a torveny, mig az abortuszt nem." Ezt még az én szánalmasan gyenge szövegértésemmel is kijelöli azt a határvonalat, ami a Teáltalad leírtak alapján a törvény és a morál között van. A véleményed ezen a ponton törvénytisztelő, ám köp a morálra.
Azt állítottad, hogy én a vallással hozakodtam elő, nos, ehhez képest ez a szó a Te egyik hozzászólásában került először terítékre: "Egyebkent arrol is tajekoztatnalak, hogy Irorszagban es Lengyelorszagban is mar bizonyos esetekben lehetseges az abortusz...pedig ezek erosen vallasos orszagok... Erdekes, nem?"
Arra pedig már részleteiben sem térek ki, mekkora blődség az, hogy Babits műve "bibliai predikacio".
A kedvelt paradoxonjaidról - megint idézlek -: (Bar megjegyzem, nagyon kivancsi lennek a velem kapcsolatos diagnozisodra:)) ), majd megint TE, TE, és TE: "Gondolhatod, mennyire adok egy olyan valakinek a velemenyere, akinek 10 sornyi mondanivalojaban legalabb 3 paradoxon van :)". Ugye, milyen szép? :)))
Végezetül pedig a lényeg: Adott egy tök egyszerű kérdés, ami a puritánsága folytán ( 2 szó összesen) csakis egyféleképpen értelmezhető, így is fogta fel Rajtad kívül mindenki. Ha a világ minden országának szabályozására lett volna kíváncsi, akkor arra kérdezett volna rá, ha pedig kifejezetten Anglia lett volna a kíváncsisága célkeresztjében, akkor úgy érdeklődött volna. Világossá tette, amit a remek, és kifogástalan szövegértéseddel észre kellett volna venned, hogy nem ő az a személy, akinek döntenie kell, vagy lehet (Abortuszt elvégzik akkor is, ha betöltötte az illető, érted, az ILLETŐ a 12.hetet?). Így ez a 2 sor az egész topic és fórum kontextusát figyelembe véve nem is irányulhatott külföldi szabályozásra, csak a magyarra, erre jöttél Te, aki példátlan módon emelted a tétet - persze az objektivitásra hivatkozva - és nem csak azt közölted, hogy de külföldön azért idősebbeket is megölnek, hanem egy olyan kérdésre, hogy "Abortusz meddig?" egy tökéletesen oda nem illő válasszal - szigorúan a jó szövegértés jegyében - megszabtad a vélelmezett vérdíjat is.
A kérdező a hangulatjeleivel egyértelműsítette, hogy örül neki, hogy a kérdéses hölgy gyermekét már nem lehet abortálni, de TE, aki nem vagy bevallott abortuszellenes csalhatatlanul olyan helyet jelöltél meg, ahol nem ütközik a jogba egy 24 hetes magzat méhen belüli elpusztítása. Ezt a bizonyosságot is erősíti az a képlet, hogy bár az objektivitás jegyében módodban állt volna olyan helyét megnevezned a világnak, ahol nincs abortusz, mégis egy 24 hetes élet kioltásának lehetséges helyszínét adtad meg.
Aki ellene van az abortusznak, annak előbb szárad le a keze, mint hogy efféle gyalázatos, egy emberi élet kioltásához akár aktívan is hozzájáruló hozzászólás egyetlen karakterét is leüsse. Nem hogy még olyan buzgó mócsing is legyen, hogy tökéletesen kéretlenül, mindenféle kontextualitást félretéve, az imádott objektivitásra köpve önként és dalolva, szenvtelenül részletezze a kivégzés díjtételeit.
Ezt akartad? Megkaptad.
És milyen a sors: ez a magzat él és élni is fog. Dacára minden objektivitásba burkolt ármánykodásnak. Vannak, akik ezért együtt örülnek a kérdezővel, aki mondjuk egy kétségbeesett apuka, akinek gyermekét a párja akarta volna abortálni, vagy pedig egy magát leplezni kívánó lány, akit abortuszba akartak zsarolni, talán mindegy is, és vannak, akiknek arcára fagy a mosoly, mert savanyú a szőlő. :))))))
Hála Istennek!
a 31-es valaszadonak uzenem, hogy nezegesse az angliai Marie Stopes abortuszklinika weboldalat, ahol lehet euroval fizetni :) Szanalmas, hogy te irod nekem, hogy nezzek utana, mielott hulyeseget irok. Ugyanez a tanacsom Neke, 31-es!
Kedves Utolso, 48%-os Forumtars!
A "boven betoltotte a 18-at" kijelentes gondolom a magzatra utal egyes szam 3. szemelyben. ÉÉÉRTED? ez egy kis nylevtan. Miert, kire gondoltal, hogy kirol kerdez a kerdezo? Tudod, nem igazan tudom kovetni a szerinted fellegekben jaro logikai gondolatmenetedet. :)
Valoban olvasom ezt a rovatot, mert vannak olyanok, akik rakenyszerultek az abortuszra - de ezt Te nyilvan nem vagy kepes felfogni - es esetleg lelki segitsegre szorulnak. Nem a Te logikai gondolatkifejtesedre voltam kivancsi, ami egyebkent is enyhen szolva szanalmasan helytelen, hanem arra, hogy IDEZD be az en szovegembol, amikor batoritottam volna a kerdezot, vagy szubjektiven kifejtettem volna a velemenyemet az adott temaban. Orulok neki, hogy ennyire szarnyal a logikai okfejtesed, de sajnos rossz iranyba :)
Valoban a torvenyt hoztam fel az abortusz es a gyermekmolesztalas kozti kulonbsegkent, mivel ez egy TENY, nem pedig az en gondolatmenetem. Ebbe Te megint csak belemagyarazod, hogy kopok a moralra. Erdekes kovetkeztetes :) De megint csak helytelen...es igen, ez meg szanalmasan gyenge szovegertessel is lathato, hogy helytelen.
A vallast sem egyeni velemnynyilvanitaskent hoztam fel, hanem tenykent, ugyanis ezekben az orszagokban az eros vallasossag miatt volt sokaig tilos az abortusz. Megint csak nem ertem, milyen kontextusban hoztad fel, mert nem a sajat vallasi meggyozodesemrol beszeltem...
Az en paradoxonommal kapcsolatban pedig annyit, hogy Te irtad, hogy mennyire szereted elemezni a "kollaboransok" "attitudjeit" Felteteleztem, hogy emogott van nemi szakmai, szakirodalmi, olvasottsagi hatter, es ezert irtam, hogy kivancsi lennek a diagnozisodra, ami altalaban nemi szakmai alapokon is nyugszik, mig a velemeny, amire valoban nem vagyok kivancsi a Te reszedrol, az teljesen szubjektiv...Igazan sajnalatra melto, hogy Neked meg ezt is el kell magyarazni, es engem probalsz belezavarni a sajat mondanndomba, mikozben magadat egeted :)
A zaro gondolatmeneted egyszeruen koltoi :) De komolyan. Elmenne egy szonoklatnak is. Csak eppen megint semmi ertelme. angliat hoztam fel, mert valakinek lehet beteg gyereke is, ami a 12. het utan derul ki, es mondjuk nem akar vele tanacsadasra jarni, hanem - mint Angliaban - csak lefoglalni egy idopontot es ennyi, mivel eppen eleg neki az a lelki teher, hogy a beteg magzatat kell elvetetni. De ez csak pelda. De gondolom, Neked ez mar magas. Es igen, valoban objektiven valaszoltam, nem volt benne a valaszomban, hogy drukkolok, hogy elvetesse a gyereket; ez megint csak a Te koltoi agyad szulemenye, ami keptelen a tenyeket es az objektivitast figyelembe venni.
De tessek, ha a szubjektiv velemenyemre vagy kivancsi, akkor orulok neki, hogy megtartja a babajat, de mielott a kerdezo leirta volna, semmi penzert nem befolyasoltam volna az sajat velemenyemmel, mert tiszteletben tartom, hogy o dont.
Nem arra kertelek, hogy vonj le messzemeno logikai kovetkezteteseket, hogy en vajon mire gondolHATTAM szerinted, amikor irtam, amit irtam, hanem arra, hogy idezd be, hogy mikor hol stb. De nem tetted, mivel nincs igazad :)
Ja, es megegy dolog a Te rendkivul magasfoku szoveg- gondolatelemzesi keszsegeddel kapcsolatban, hogy en mennyire lehetek abortuszparti: tajekoztatlak, hogy 20 hetes ikerterhes vagyok; egy olyan kismama, aki tud egyutterezni, ugyanakkor sardobalas nelkul tiszteletbentartani egy masik no szuveren dontesi jogkoret foleg anelkul, hogy barmit is tudnek a korulmenyeirol, legyen az akar a kerdezo, akar a kerdezo ismerose...
a barati javaslatom pedig az, hogy ne akarj pszichologus lenni, vagy eloszor olvass hozza kicsit tobbet ;)))
"Jezusom!dehogy lehet elvetetni a 24.hetig...angliaban se.
Es itt font van nem euro...tajekozodj mielott hulyeseget irsz."
inkább te tájékozódj, rengeteg országban lehet a 24. hétig abortuszt csináltatni és nem csak a keleti országokban, hanem pl USA több tagállamában és igen, az Egyesült Királyságban is!
33-as, akkor még egyszer nekifutok, hátha most fel bírod fogni, miről van itten szó. Megy a drukk!
Arra a teljesen egyértelmű kérdésre, melynek kizárólagos értelmezési síkja Magyarországra, és a magyar szabályozásra vonatkozik, Te ad hoc jelleggel angol példával álltál elő. Hogy megkönnyítsem Számodra a megértés folyamatát, leegyszerűsítem a képletet: A kérdező arra volt kíváncsi, létezhet-e, hogy egy makkegészséges magzatot idehaza a 12. hét után is lemészárolnak az anyaméhben, vagy sem. Érkeztek válaszok, melyek közös vonása - míg Te meg nem jelentél - az volt, hogy pontosan értették a kérdezői szándékot, mire Te szimatot fogtál, és azt válaszoltad lényegileg, hogy idehaza az első trimeszter után már nem lehet ölni, de Anglia olyan szuper hely, ahol csak időpontfoglalás kérdése az egész. Ott a 24. hét végéig mészárolnak. Majd, mint aki jól végezte dolgát, közölted a vérdíjat.
Úgy is mondhatnám, hogy arra a kérdésre, hogy "Abortusz meddig?", Neked sikerült eurókban felelned. Objektív, ugye?
Telt-múlt az idő, és végre feketén-fehéren, még Számodra is kiderült, ami addig is világos volt: a kérdező ragaszkodik a gyermekhez, és a Tiéden kívül egyöntetű válaszok megnyugtatták őt (ld. hangulatjelek), Neked is leesett, mekkora a blamázs, erre nem átallottál előhozakodni a beteg magzat rémképével. Mint azt természetesen Te is tudod, a beteg magzatokra még nálunk sem a 12 hét vonatkozik, a gyávaságod tehát azonnal lelepleződik. Az már csak hab a tortán, hogy Te a betegség gyanújával fejlődő magzatok genetikai tanácsadását felesleges bajlódásnak tekinted, míg egy igazi anya talán utolsó mentsvárnak. Aki szeretett gyermeket vár, az minden efféle orvosi vizsgálatot kihasznál arra, hogy teljes bizonyosságot nyerjen, nem pedig repülőre száll, hogy külföldön, jó pénzért ölessen.
Gondolom, a következő hozzászólásában már azt fogod vélelmezni, hogy a kérdéses nő mondjuk 12 éves és így más szabályok vonatkoznak rá. :)))
Az pedig csak külön érdekesség, hogy amikor én a gyermekeimet vártam, ultrahangos képeiket hordoztam magammal. Az én tarsolyomban nem voltak, és azóta sincsenek angol abortuszklinika címek, gyilkos tarifákkal, pontos elérhetőséggel, a magzati életkor függvényéhez kötött véres eurókkal.
Az, hogy kismama vagy, amihez ezúttal szeretettel gratulálok, nem garancia semmire.
Az pedig szánalmas vergődéssel teljes piti próbálkozás, hogy aki abortuszellenes, az nem tarja tiszteletben mások magzatgyilkossághoz való jogát. Senki nem áll ott fegyverrel az abortuszon gondolkodók halántékánál. És én a konkrét kérdést tekintve egy árva szót nem szóltam a kérdezőhöz, pláne úgy, hogy időben tudtodra adtam, az a sejtelmem, hogy ő a magzat életben maradásában érdekelt. Pech, mi?
Aki morális megfontolásból ellenzi a magzatgyilkosságokat, az arról ismerszik meg, hogy sem gondolattal, sem szóval, sem cselekedettel, sem pedig mulasztással nem tesz egy tyúklépésnyit sem abba az irányba, hogy kioltódjon egy emberi élet. Az nem gyűjt abortuszklinikai címeket, az nem ismeri a díjszabást. Igaz, az karakán ember, bátor és kiáll a biztosnak vélt álláspontja mellett. Az nem flexibilis, nem plötty, nem kenhető, nem sikamlós, nem amőbaszerű, amit ha megfognál, kicsúszik a kezeid közül.
Külön köszönet a nem idéztelek kitételért! Alapból csak klasszikusokat szoktam, ám ezúttal kivételt tettem, de minek! Biztos azért kérted, hogy újra olvashasd MAGAD, MAGAD, meg meg MAGAD. Nem volt elég? :))
Ja, és ne definiáld magad, mert lehetetlent várnál el saját magadtól.
Önmagad eleven cáfolata vagy.
Kedves Utolso!
Az a baj, hogy erre mar nem igazan lehet mit mondani, amiket itt irogatsz. Nem veletlenul esett az azsiod 51-rol 48%-ra.
Mindenesetre szepen megmagyarazod, vagyis megprobalod a sajat logikaddal kikovetkeztetni - tovabbra is helytelenul - hogy mit gondolt a kerdezo, mit gondoltam en, mit gondltak a valaszadok, amikor a kerdezo is en is tenyszeru kerdest es valaszt irtunk. Ennyi. Erre Te belemesz itt mindenfele elemzesbe, hogy ki mit mikor hogy gondolt, amikor meg a nyelvtant sem ismered, mert amikor a kerdezo a mgazatarol irt egyes szam 3. szemelyben, azt Te ugy ertelmezted, hogy valaki mas neveben ir a kerdezo. Ez szerintem onmagaert beszel.
Es a legszebb az egeszben az, hogy tovabbra sem probalod alatamasztani az vadaskodasaidat az en szovegembol valo idezetekkel, hogy mikor mit hol irtam azok kozul, amiket allitasz rolam.
Szanlmasnak tartom az itt kifejtett nagy szavaidat "az anyamehben tortetno meszarlasrol" es egyebekrol, legfokeppen pedig arrol, hogy engem probalsz ocsarolni olyan dolgokkal kacsolatban, amit Te gondolsz rolam, de a leheto legmesszebb all az igazsagtol. Es ha egy kis sutnivalod lenne, akkor eszrevenned magad.
Amugy jotanacskent javasolnam - tudod, a "javasolni" szorol mar beszeltunk, es most csak segitek, hogy a kesobbiekben jobban menjen a szovegertelmezes - hogy ezt a draga idot, amit ezen hosszu es szanalmas gondolatkifejtesekre pazarolsz, inkabb toltsd a gyerekeiddel. Mindenki jobban jarna igy ;)
A gyerekeim már alszanak, te drága!
És persze, hogy már nem tudsz mit írni, ezen percig nem csodálkozom. Eddig is csak MAGADAT, meg MAGADAT ismételted. Szerintem plakátold ki a képeiddel az egész lakást! Így multiplikálódj, ne úgy, hogy velem idézteted az agymenéseidet! :))))
Leírtam egyszer, kétszer, majd harmadszor is, miért estél pofára a hír hallatán, hogy a baba marad, oszt még mindig nem ment a fejedbe. Hát evvan.
Ha lehet angol abortuszklinikákon, a szent TE helyeiden 24 hétig ölni az anyaméhben, ha nem, ez a magzat akkor is meg fog születni, és Te nem tehetsz ellene semmit. Nem maradt más Neked, mint hogy a kénes leheletű mosolyodat tolmácsold, mely azt a látszatot kelti, hogy örömöd van ebben, holott oda minden erőfeszítésed, gyilkos euród, klinikai címed, beteg magzatos hazugságod és mások véleményét tiszteletben tartó álságosságod. Ezt a magzatot valaki nagyon várja. És már nincs módja megöletni, mert nem fog a kedvedért elutazni a messzi Angliába, hogy ott daraboltassa fel elevenen, hanem szépen a világra hozza, és felneveli.
Gondolom, ezt megértetted és tudomásul vetted.
A sz@ros ázsiójával meg nem törődik Rajtad kívül senki, a 30 ezüstpénz nekem nem kenyerem. Gondolom, Neked megért a százalékos javulás annyit, hogy az aljas kommenteddel bepróbálkozz, hátha mégis külföldön öletnek, matematikailag siker is koronázta a buzgó ténykedésedet, de a sors porig zúzta mindazt, amit mívelni szándékoltál.
Hogy én mínuszolódtam, Te meg a mennybe mentél? Igaz. És akkor mi van? Érd be ennyivel! Neked is kell valami! :))) Nekem a hírben valós örömem van, teszek a piti százalékokra!:)))))))
Még akkor is jobban értenélek, ha a Te sorsod múlna egy magzati életen. De így, hogy közöd nincs hozzá, nem érint, így fordítod lefelé a hüvelykedet? Minden öncél nélkül? Pusztán az élvezet kedvéért? Hogy belehaljon? Ab.klinikákkal, a koszos pénzzel felszerelkezve? Kismamaként?
Na pá! Egy élmény volt.
Eddig nem szóltam érdemben hozzá, de most, hogy 48%-os elköszönt, megteszem.
62%! Tudod, hol árultad el magad menthetetlenül? Mikor megkérdezted, a másik hozzászóló abortuszellenesként minek olvassa ezt a rovatot. Ez volt a te nagy beismerő vallomásod!!! Nem is mertél reagálni rá! :)
És nekem is szúrta a szemem az a lelkesedés, amivel a 24 hetes abortuszt lehetőségként dobtad be. De bebuktad!!! Ennyi.
Ja és még annyit, hogy írod, a kérdező e/3-ban írt a "mgazatarol", miközben a Bőven betöltötte a 18at azt jelenti, hogy az illető nő nagykorú, nem pedig a magzat idősebb, mint 18 hét.
Ha valaki nem érti, mit olvas, az te vagy.
Nézd csak az ázsiód? Ssssssssszzzzzzzzzz!!!!!! Jaj, lement 60-ra! De ciki! Isten nem ver bottal!
47%-os: gratula! Én is lépek!
Uristen mennyire szanalmasak vagytok, de komolyan...Azt hiszitek, hogy azert nem tudok, mit irni, m erdemben nem tudok mit reagalni??! Dehogynem tudok, csak feleslegesnek erzem, mert korlatolt emberekkel nem lehet ertelmesen beszelni :)
Utolso! Tenyleg aludtak a gyereke mar tegnap este? Ez tok jo. :) Es ahelyett, hogy a ferjeddel nagy boldogsagban egyutt lettel volna, nekem szologattal be meg igy utoloskent??! Sajnallak ezert, mert en legalabb boldogan toltottem az estet, es magasrol tettem ra, hogy miket hordasz itt ossze.
Olvassatok mar el a "betoltotte a 18-at" elotti hozzaszolast. Abbol ki lehet kovetkeztetni, hogy nem az eletkorra utalt. De mindegy is.
Orulok neki, hogy ennyire kiralynak erzitek magatokat ezen az oldalon, es gondolom, ugy fekszetek le estenkent, h "Fuu, mekkora asz vagyok, h a langeszemmel ma is leoltottam vkit."
Komolyan azt hiszitek, hogy itt az oldalon fogtok vilagot valtani, mert nekem megmondjatok a tutit?! Elarulom, hogy barhogy is kapaloztok, abortusz volt is es lesz is. Es ez nem azt jelenti, hogy abortuszparti vagyok - bar a Ti kis korlatolt agyatokkal csak ezt tudjatok leszurni - hanem azt jelenti, hogy nem Ti fogjatok megvaltoztatni a vilag torvenyhozasat attol, mert itt kemenykedtek es attol, mert megprobaljatok magasszintu IQ-val kielemezni, hogy EN mikor mit gondoltam.
38-as valaszolo! Most boldognak erzed magad, hogy Te is jol megmondtad??! :) Komolyan feljottel ide reggel fel 8-kor emiatt, h beszolj nekem?! Raadasul hulyeseget beszelsz.
Es komolyan azt hiszed, hogy Isten verese az, hogy az en azsiom 60%-ra esett??? Azt hiszed, h ettol rosszul fogok aludni, vagy a parnamba sirok???! :)))Tipikus korlatolt szanalmas emberek vagytok, es azt gondoltok, amit akartok.
Ha ennyire okosnak erzitek magatokat, es megfejtitek, hogy en mit hogyan gondolok, miutan mar tobbszor leirtam az ellenkezojet, akkor ehhez csak gratulalni tudok.
Gondolom, most is a munkahelyen, vagy eppen otthon a 4 fal kozott ulve olvasgatjatok az oldalt es azon filoztok, mennyire okosak es tajekozottak vagytok. Hat, csak hajra. Sajnallak Titeket, hogy itt elitek ki magatokat.
En elmondtam, amit akartam, a kerdezo megtudta, amit akart, es barmennyire is faj Nektek, de igenis orulok, hogy megtartja a babat. Nem tudom, hol olvastatok, hogy azt irtam volna, hogy nem.
egyebkent mar csak annyibol is megneznem a fejeteket, hogy lassam, milyen szanalomtengerekkel vitatkozom itt teljesen parttalanul. De lenne kedvem egy jot rohogni a latvanyotok alapjan :))))
Na, tovabbi sok sikert az eszosztashoz es a vilagmegvaltashoz itt a gyakorikerdesek.hu-n!!! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!