Szerintetek is tartsa meg 15 évesen a babát, ha?
Oké, kicsit hosszú sztori lesz, de igyekszem rövidre fogni.
Szóval van egy barátnőm, nevezzük L-nek, 15 éves. Lefeküdtek a barátjával, gyógyszert szedett, de antibiotikum-kúrája volt... így most kb 2-3 hónapos terhes lehet.
L jó családból származik, apukája nagyon gazdag, 5 gyereket tart el, anyukájával egy kis lakásba élnek külön. Elég erős suliba jár, közepes tanuló.
Még nem mondta el a szüleinek, de a terhesség biztos.
Fél, hogy hogyan fogja felnevelni, hogy segítenek-e a szülei. Most azt tervezi hogy megvárja a 18 hetet amíg lehet abortuszt végeztetni, aztán mondja el a szüleinek, hogy ne tudják már elvenni tőle a babát.
Nagyon ragaszkodik a kicsihez, azt mondja nem tudna a tudattal élni hogy megölte a saját gyerekét.
Ő tulajdonképpen már eldöntötte hogy megtartja, csak tudja hogy én nagy GYIK-függő vagyok és megkért hogy írjam ki a történetét, hogy tanácsot kérjen érett, felnőtt emberektől, akik nem a rokonai, tehát nem elfogultak vagy ilyesmi.
Normális véleményeket kérnénk!
És most mit vársz, mit írjunk?
Okosabbnak kellett volna lennie, és megelőznie a terhességet.
És nem kellene megtartania. Nem tud felnevelni egy gyereket, hisz gyerek, és a szüleinek szül.
Tanácsoltam már neki az örökbeadást. Erre ennyit válaszolt: "És hogy néznék úgy később a többi gyerekem szemébe, hogy tudom, van egy másik is a világon akiről lemondtam?"
Barátja 16 éves, mondta neki L hogy ha szeretné nem kell felvállalnia hogy az övé a gyerek, megérti ha nem akar leállapodni még, és élni akar, de a barátja megmondta neki, hogy ő elfogadja bárhogy dönt, és kiáll mellette bármeddig.Amúgy nagyom becsületes, aranyos srác tényleg, csakhát egy 16 éves fiú mennyire tudja magát egy éeltre lekötni? ...
Ja, mert ő nem tudta volna kiírni a kérdést...
A barátnőd egyszerűen tisztességtelen, ha úgy áll hozzá a szüleihez, hogy azok úgyis majd meg akarják ölni a gyerekét (amit nem tehetnek emg egébként a beleegyezése nélkül). Akkor is ilyen lesz a viszonyulása, amikor a gazdag apuka tartja majd el a fattyú unokáját? Nem, akkor majd tartja a markát 15 éves anyuka, de most nincs benne annyi becsület, hogy megbeszélje a szüleivel a dolgot.
Szerintem L rohadtul nem érett az anyaságra. Szülje meg a gyereket, de valószínűleg jobban tenné, ha örökbe adná.
16 eves a baratja
Valoszinuleg meg tisztaban sincs vele mivel jar egy gyeremek. Anyagilag is megterhelo, na meg a gyerek mellett nincs penz bulizasra piara stb..
Üljön le és beszélje meg a szüleivel,nekik kell dönteni hisz felnevelni is ők fogják nem az "anya". Kvázi szül a szüleinek egy gyereket.
Az meg hülyeség, hogy nem tudják elvenni tőle. Nem vállalják a nagyszülők a gyámságot és árvaházba kerül, gyerek nem lehet saját gyerekének még csak a gyámja sem.
Tisztességesen álljon eléjük aztán beszéljen velük.
*életre
Igen, L is nehezen bírja a rosszulléteket meg mindent, de most inkább a kétségek örlik fel... :(
Neked tervezett baba volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!