Szerintetek 22 évesen korai szülővé válni?
Ez elsősorban lelki, másodsorban egzisztenciális érettségtől függ, nem a naptártól.
Ha lelkileg apa-anya érett rá, és van egzisztencia, mai világban itt egy majdnem biztos munkahely az apának, és jó ha van járandóság az anyának (tehát jogosultság a gyedre) és nincsenek adósságtengerek, akkor szerintem igen a válasz.
Nem korfüggő, hogy kinek hány évesen jön el az a pillanat, amikor is érdemes gyereket vállalni.
Én magam 23 évesen lettem anyuka. Stabil anyagi helyzetre (előtte dolgoztam, a férjem is), stabil párkapcsolatra. Nekem nem volt korai.
De mindenki más, mindenkinek más helyzete van, így nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy valakinek jó 22 évesen gyereket vállalni, vagy valakinek még abszolút nem jött el az ideje.
ha van biztos párkapcsolatod (ami nem azt jelenti hogy már egy éve jártok, hanem minimum egy-két évetek együtt éltetek!!!) van mindkettőtöknek biztos állása - neked bejelentett ahonnan Tgyás, Gyes és társait igényelni tudod, valamint van tető a fejetek felett és havi megtakarításotok amit a gyerekre költhettek, ill. lelkileg érett vagy rá = eltudod engedni a bulizást, az alkoholt, az alvást és napi 24 órás készenlétben állni,
akkor nem korai :)
de ez elég ritka 22 évesen, gondoljátok át.
én is mint az utolsó irja dolgoztam, férjem is, 22-évesen férjhez mentem, teherbe estem, 23 évesen szültem...mi érettek voltunk hozzá és mi mindig is így terveztük...most 26 leszek és jön a következő:)
8 hkm
Most 22 vagyok, 23 évesen fogok szülni. Teljesen ideálisnak érzem, nagyon jó helyre érkezik a kisfiunk minden tekintetben.
De ha elgondolkozom, hogy milyenek is az ismeretségi körömben a velem egykorúak, hááát igen, szóval nekik még korainak érezném. Ebből is láthatod, hogy a kor csak egy szám, ennél többre nem lehet belőle következtetni.
Mindenki máskor érik meg a szülővé válásra. Én tinédzser koromban is mosolyogva, nézelődve mentem végig a babás polcok sorai között, és elájultam a kisbabáktól. Számítani lehetett rá, hogy hamar ér utol az anyai ösztön. :)
Persze az más dolog, hogy még annál fiatalabbnak is nézek ki, mint amennyi vagyok, úgyhogy úton- útfélen megnéznek már a pocakommal. :)
Szerintem ezt nem lehet általánosságban megmondani.
Ahogy korábban is írták, ha a feltételek adottak, miért ne?
Én 23 vagyok, egyetemet elvégeztem, közben dolgoztam, a férjemmel 7 éve együtt vagyunk, van saját lakásunk, biztos munkánk, így mi is belevágtunk, mert már pár éve szerettünk volna gyereket.
Van, akinek ez csak később jön össze, vagy ennyi idősen még nem érzi magát késznek rá, szerintem ez is teljesen rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!