Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek 22 évesen korai...

Szerintetek 22 évesen korai szülővé válni?

Figyelt kérdés
2014. márc. 28. 15:40
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
42%

Nem lehet konkrét választ adni, hisz nem ismerünk téged, nem vagyunk egyformák. Attól függ, kinek milyen az élete (buli vagy sem), milyenek a nézetei, mennyire tud komolyan gondolkodni és az élethez állni, mennyire felelősségteljes nem utolsó sorban milyen a párnak a kapcsolata stb...

Ennek semmi köze az egzisztenciához és társaihoz. Itt csak az a lényeg, hogy mit akar és szeretne az adott pár.

Röviden tömören elmondanám a történetem. Igazából lelehet pontozni, nem érdekel, nem vagyok karrierista és elvetemül városi akinek minden fontosabb a párkapcsolatnál, családnál, családalapításnál és akinek csak az lobog a szeme előtt, hogy egyetem, főiskola, bulizás, haverok stb...

A párommal több mint 5 éve együtt vagyunk, együtt élünk már egy jó ideje, jegyesek is vagyunk, hamarosan lesz az esküvőnk és épp a kisbabánkat várjuk.

20 éves vagyok, a párom 23. Ahogy kikerültem a középiskolából, próbáltam munkát keresni, de sajnos nem sikerült (hozzáteszem, nem a Dunántúlon élünk, itt nincs sok munkalehetőség). Majd jó pár hónap elteltével végül ráakadtam egy külföldi állásra. Megpályáztam és sikerült. Hamarosan haza kellett jönnöm, mert kiderült, hogy terhes vagyok :) Nagyon örültünk, mert egyrészt tervezett volt másrészt nem, tehát úgy voltunk vele ha jön jön ha nem nem. Ebből azt akartam kihozni, hogy nem volt meg sajnos a 365 bedolgozott napom. De most őszintén! Valaki mondja már meg, hogy miért kell mindenkire ráerőltetni ezt? Hogy először dolgozzon aztán vállaljon gyereket? A páromnak mióta kikerült az iskolából biztos állása van (halkan megjegyezném, az is lesz), külföldön dolgozik. Van mind a két részről megtakarításunk, félre tett pénzünk. Nem egy ember gondoskodik a leendő családról hanem két fél. Az anyósom is annak idején 17 évesen szülte az első gyermekét, ugyan azokat a nézeteket vallja mint én, hisz ő tudja, hogy milyen fiatalon vállalni gyermeket. Bevallom falusiak vagyunk, nyilván másabban gondolkodunk mint a tipikus városiak, akiknek csak a szája jár, tisztelt a kivételnek.

Lehet mondani, hogy más nyakára szülöm a gyermekem, hisz mindig ezt mondják, de úgyis csak nevetek azokon az embereken :) Nem ismerik se a hátterünket, se engem se senkit. Jobb életem lesz mint nekik ennyi.

27 hkm

2014. márc. 30. 09:48
 12/12 anonim ***** válasza:
És utolsó az úgy mennyire jó családi élet, ha az apja a gyerekednek külföldön dolgozik? És honnan veszed, hogy jobb életed van így mint másnak? Nem mindenki álmodik ilyen életről. Az meg ne legyen már gáz, ha valaki előbb szeretne valami biztosat megteremteni a gyerekének.
2014. márc. 31. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!