36 évesen (2. ) terhesség, szülés?
2. babát vállalni 36 évesen? Ez a nagy kérdés(em)!
Aki hasonló korban volt 2. babájával, megírná nekem mennyivel volt nehezebb (vagy könnyebb esetleg) a terhesség és a szülés? Én mindkettőtől nagyon félnék/ek. De mégis jó lenne egy testvér, újra egy kisbaba....
Köszönöm ha írtok!
39 évesen szültem a 3. gyermeket, 12 és 14 éves nagytestvérek mellé. A 6. hónaptól veszélyeztetett voltam, nem a korom miatt, hanem mert a második szülés eléggé megviselte a méhszájat. Még terhes se voltam, mikor mondta a szülész, hogy erre számítani kell, ha még akarok gyereket. Egészséges kisfiam született, én pedig nagyon élveztem az újbóli babázást. Sokkal lazábban álltam a problémákhoz, feleannyit se aggodalmaskodtam, mint a nagyokkal annak idején. A nagylányaim lassan kiröpülnek, de marad itthon még egy kicsi.
Egyetlen veszélye a dolognak, hogy ha nem vigyázunk, szegény még 20 évesen is a mi kicsi fiunk lesz... Hiába tudom, hogy nem helyes babásítani egy nagyfiút, ez csak külön odafigyeléssel, tudatos kontrollal működik.
Ha a körülménye adottak, vágjatok bele bátran!
Köszönöm, hogy írtatok!
Jó olvasni, hogy ennyien örültök, hogy bevállaltátok 36 év felett is!
Akkor ezek szerint nem "lehetetlen" :)
Sokat gondolkodok rajta, lehet , hogy túl sokat?
És vizsgálatok se voltak különösebben szigorúak a terhesség alatt mint az első babával? Az én első terhességem elég nehéz volt, sokat kellett feküdni, az elején vérzés stb... A szülés indításos volt, de normálisan lezajlott 6 óra vajúdással..Utána viszont sokáig tartott mire rendbe jöttem.. Vajon ugyanígy lenne másodszor is?
Még egyszer köszi, hogy írtok/írtatok, és jó egészséget és babázást nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!