Ha az első terhesség és szülés borzasztó volt, az előrejelzi, hogy a következő is az lesz?
Az első terhességem a 10. héttől egy haldoklás volt. Az utolsó három hónapot kórházban töltöttem, a végébe és a szülésbe majdnem belehaltunk a kisfiammal együtt, nagyon rossz emlék... a szülés után komplikációk merültek fen, újfent műtétek sora, az újszülött kisbabám otthon...mások segítségére szorultunk. A szövődmények miatt az orvosok azt mondták sosem eshetek többet teherbe természetes úton. Mi ezt elhittük, így most, az 5 hónapos babám mellett ismét teherbe estem...
A férjem nem akarja megtartani. Azt mondja még egyszer ezt nem tudja végig csinálni, mi van, ha most nem leszünk ilyen szerencsések és itt maradnak ketten a fiunkkal, nagyon fél. bennem is nagyon élénken él még a rossz élmény, de kicsit reménykedek abban, hogy nem feltétlenül lesz ilyen rossz ez a terhesség másrészt az abortusz nem tűnik reális opciónak a számomra...De nagy félelem van bennem is. Pár tapasztalatot, véleményt várnánk...
Az elsővel végig feküdnöm kellett, kb. minden bajom volt... :( Most a második teljesen problémamentes (eddig - kopp-kopp). Fél évig húzódott a szülés utáni depresszióm, azt mondtam soha nem lesz kistestvér... :)
A szülésre tudatosan készülök (nagyon traumatikus volt az elsővel és két hétig az intenzíven küzdött az életéért szegénykém), most fogadtam egy nagyon jó orvost is, így nem félek.
Ez teljesen attól függ, milyen komplikációid voltak az első terhesség alatt.
(Nekem pl. a májenzim értékeim szálltak el nagyon, emiatt volt több hét kórház, ijesztgetés, majd programcsászár, ami után durva trombózis és megint több hét kórház, csak már baba nélkül. Másfél év volt végül, mire újra teljesen egyedül ön- és babaellátó lettem. Az orvosok - nagyon sokat végigjártam, kikérdeztem - mégis azt mondták, nincs akadálya egy újabb terhességnek, majd most "jobban figyelnek" és mindez megelőzhető. Remélem, így lesz, mert már élesben megy.)
Nem, minden terhesség más. Nekem ez a 3., és teljesen más mint a többi. A szülések is mások voltak. Az elsővel veszélyeztetett voltam, koraszülött lett valamennyire, a 2.nál meg alig győztük kivárni, hogy kibújjon végre...
És még mindig kérhetsz programcsászárt is!
én biztosan nem vetetném el ezek miatt, szerintem a férjed is csak visszagondolt a rossz emlékekre, és megnyugszik majd. Hiányozna nektek ez a csodababa, aki minden orvosi előrejelzés nélkül képes volt megfoganni.
http://www.youtube.com/watch?v=xofoQflM8Hg
Teljes szívből kívánom, hogy egészségesek legyetek mindketten
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!