Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek is tartsa meg 15...

Szerintetek is tartsa meg 15 évesen a babát, ha?

Figyelt kérdés

Oké, kicsit hosszú sztori lesz, de igyekszem rövidre fogni.

Szóval van egy barátnőm, nevezzük L-nek, 15 éves. Lefeküdtek a barátjával, gyógyszert szedett, de antibiotikum-kúrája volt... így most kb 2-3 hónapos terhes lehet.

L jó családból származik, apukája nagyon gazdag, 5 gyereket tart el, anyukájával egy kis lakásba élnek külön. Elég erős suliba jár, közepes tanuló.

Még nem mondta el a szüleinek, de a terhesség biztos.

Fél, hogy hogyan fogja felnevelni, hogy segítenek-e a szülei. Most azt tervezi hogy megvárja a 18 hetet amíg lehet abortuszt végeztetni, aztán mondja el a szüleinek, hogy ne tudják már elvenni tőle a babát.

Nagyon ragaszkodik a kicsihez, azt mondja nem tudna a tudattal élni hogy megölte a saját gyerekét.

Ő tulajdonképpen már eldöntötte hogy megtartja, csak tudja hogy én nagy GYIK-függő vagyok és megkért hogy írjam ki a történetét, hogy tanácsot kérjen érett, felnőtt emberektől, akik nem a rokonai, tehát nem elfogultak vagy ilyesmi.

Normális véleményeket kérnénk!

2014. ápr. 9. 22:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/83 anonim ***** válasza:
86%

Elmesélek Neked egy történetet. Nem rólam szól, hanem az egyik ismerősömről. 17 éves volt, 1 éves kapcsolattal. Nem védekeztek és terhes lett. Megtartotta. A párja(18) végig mellette volt a terhesség alatt, azt mondta, bármi lesz, rá számíthat. A terhességet jól viselte. Átmentek hozzá sokszor a barátai, jókat beszélgettek stb. Ekkor még az apjával élt, az anyukája meghalt még korábban. Aztán megszületett a lánya. Még az elején mentek hozzájuk látogatóba, aztán szépen lassan megszűntek baráti összejövetelek. Az egyébként egyáltalán nem bulizós lány vágyott a kikapcsolódásra, így azt csinálta, hogy anyatejet fejt le és hol az apjára, hol a nagyanyjára hagyta a picit és ő ment bulizni, mert hogy neki szüksége volt rá. Nyilván nem volt boldog, hiszen nem így képzelte el a babázást. Nem abból áll, hogy eszik-alszik. Nagyon kimerítő, 24 órás munka ez. Ő erre nem számított. Eltelt pár hónap, a párjával albérletbe költöztek, mert nem szeretett az apukájával élni, hiszen mindenbe beleszólt. Először minden jó volt, de aztán jöttek az anyagi gondok. Ettől rengeteg vita lett és a párja megcsalta, otthagyta őt. Ment vissza az apukájához, akihez közben odaköltözött az új párja is. A két nő nem jött ki egymással. A lány nem bírta, hogy az apja az új nőt választotta helyette és elköltözött a nagymamájához. A gyerek apja nem fizeti a gyerektartást. Inkább elbulizza a pénzét, amit keres. Hányszor hallottam, hogy szidja az apukát, mert már nincs a gyereknek pelenkája, neki meg pénze rá. A dédimama már nem bírja anyagilag, így onnan is menniük kell. Apjához már nem mehet vissza, mert túl rosszban van az új nővel és vele. Van egy testvére! Közös albérletbe költöztek. De felmondták velük azt is, mert nem fizették. Ez volt röviden másfél év történése. Múltkor facebookon láttam a lánynak kiírva, hogy sürgősen keres szállást (!) mert a kicsi lányával nincs hol aludniuk. Aznap mínuszok voltak. Egyik régi ismerősénél húzták meg magukat. Gondolj bele: ha még azt sem tudja biztosítani, hogy fedél legyen a gyerek feje fölött, akkor hogyan oldja meg azt, hogy minden nap egyen gyümölcsöt, zöldséget, húst a gyerek? Vagy mit iszik?

Könnyeimmel küszködöm, amikor ezt írom. Nem az anyukát sajnálom. Semmiről nem tehet a kisgyerek. Képzeld! Volt egy eset, amikor az anyuka tippmixelt. Nyert 3ezer forintot és tudott neki pelenkát venni! Egyébként ha teheti a csaj, iszik meg még ki tudja. Tönkrement. Lassan 20 éves, teljesen magára van utalva. Senkije nincs. Karácsonyra semmit nem kapott de nem szomorú miatta, azt mondja. Megszokta.

Milyen érdekes, hogy azt hitte, örökre számíthat az apjára: Hát jött egy nő, és elfordult tőle. A volt párja is megígérte neki, hogy mellette lesz. A gyerektartást sem fizeti.Mi lesz később? Amikor majd az anya még lejjebb süllyed? Amikor alkoholista lesz? Először a gyereke nem fogja érteni, aztán kezdi felfogni a dolgokat, ahogy nő. És lehet ő is olyan lesz. Oviban meg nem érti, hogy másnak miért van hercegnős cipője, neki meg miért kell lyukas lábbelit hordani... Nagyon sajnálom a kislányt, mert ilyen sorsot választott neki az anyja.

2014. ápr. 10. 09:50
 72/83 anonim ***** válasza:
34%

Nézd, ha szívből megbántad, akkor a dolog rendezve van. Ha meg nem, akkor meg nincsen rendezve. Ha lelkésszel beszéltél, akkor olyan ajtón kopogtattál, ahol sok minden megengedhető, ami amúgy nem az: a reformátusok pl. ugyanazon a nézeten vannak, mint Európa legliberálisabb abortusztörvénye: a magyar, nevezetesen, hogy az anyai válsághelyzeta magzatgyilkosságot morálisan elfogadhatóvá teszi.

Ha nekem olvasásra ajánlasz egy bibliai mondatot, aminek tartalmával bólogatva egyetértesz, akkor te miért hoztál halálos ítéletet a saját gyermeked feje fölött? Engedelmeddel számomra az ötödik parancsolat az irányadó, ami alól semmilyen lelkész, vagy egyház nem adhat etikai felmentést. Én egyébként sem a személyedet, hanem a tettedet ítélem el, mint minden esetben. Azt viszont határozottan. Aki itt a legsúlyosabb büntetést kimérve ítélkezett a tulajdon, létében is vétlen gyermeke fölött, az éppen te voltál. Azon meg csak csodálkozom, milyen vidáman, mennyi hangulatjellel viszonyulsz a saját gyermeked általad kívánt és okozott halálához.

2014. ápr. 10. 09:52
 73/83 anonim ***** válasza:
81%
Kedves utolsó! Amellett, hogy a kérdéstől már nagyon messze jártok, engedd meg, hogy felhívjam a figyelmedet és a 62-esnek is, hogy ez egy közösségi fórum, ahol vallási, politikai... eszmecserének, győzködésnek nincs helye. Remélem nem bántok meg ezzel senkit. Ha mást nem zavar, akkor elnézést és én nem szólok tovább a témához.
2014. ápr. 10. 10:00
 74/83 anonim ***** válasza:

Kedves vadgesztenye86, a 62-is én vagyok természetesen. Az igaz, hogy ez egy közösségi oldal, minden tovább állításod tévedés azonban: lévén a főmenüben a politika rovaton túl a kultúra, vallás rovat is megtalálható, így mindenki válogathat, szemezgethet magának témát a saját szája íze szerint.

Az abortusz kérdése alapvetően etikai természetű, aminek jócskán van köze a vallással ellentétben a hithez, vagy éppen ateizmushoz, csakúgy, mint a törvényi szabályozás okán a politikához.

Ha az a véleményed, hogy a magzatgyilkosság bibliai alapon ezen az oldalon nem védhető, akkor azt kell mondanom, hogy de nem is támogatható Biblia-ellenes nézetrendszer alapján. Szerintem, amíg nem vagyunk másokkal szemben tiszteletlenek, felesleges e véleményformálást ilyen mértékben, és oktalansággal korlátozni.

Arra pedig személy szerint kérlek, ne tartózkodj a saját véleményed formálásától, mert mindenkinek minden hozzászólása értelemmel bír. Nélküled is szegényebb lenne az a topic. Üdv.

2014. ápr. 10. 10:07
 75/83 anonim ***** válasza:

62-es vagyok: igazad van, és privátban válaszoltam a legutóbbi hozzászólására az 59%-os válaszolónak.

Mindenkinek szép napot.

2014. ápr. 10. 10:08
 76/83 anonim ***** válasza:
61-es totál az Én véleményemet írta le!!!
2014. ápr. 10. 10:23
 77/83 anonim ***** válasza:
16%

Aki világosan látja, hogy belerokkanna a tudatba, hogy végzett a magzatával, az joggal választja a gyermekvállalás útját. Ha meg a szülő tudtával és beleegyezésével ment a szex, akkor a szülő nyilván tudta, hogy unoka is foganhat a dologból. Így tehát a gyermek vállalása a szülő erkölcsi kötelessége is!!!

Egyébként szerintem is kamu-kérdés: ha valaki nagycsaládos szülőként annyira ostoba, hogy egy 15 éves gyereklányt a szexbe enged, vagy hajszol, annak tudnia kell, hogy a lánya sorsának ő maga is lerontója. Babával, vagy baba nélkül, de mindenképpen az.

Minek szexel egy 15 éves?????? És miféle nőgyagyász járul ehhez hozzá???

2014. ápr. 10. 11:17
 78/83 anonim ***** válasza:
57%

22 éves vagyok. Egy 7 éves gyermek édesanyja (meg még két kisebbé, de ez most nem tartozik a témához).

Az apjuk mára a férjem. Mindig mindent megoldottunk a nagyszülők nélkül, jó, ha félévente találkozunk velük, akkor is közösen.

Egyikőnk sem bulizott, ivott, vagy drogozott, ez nem hiányzott akkor, és máig sem.

Mindenünk megvan, ami kell, és nem a többi családtagtól.

Ha a gyerekeim majd oda jönnek hozzám 14 évesen, hogy fogamzásgátlót szeretnének, segíteni fogok nekik, hogy ne kelljen a későbbiekben a felháborodásom miatt nem várt következményekkel szembenézniük.

Nem követendő példa az enyém, ezt tudom, és a gyerekeimnek sem szeretném.

De! Soha, egyetlen pillanatig sem merült fel egyikőnkben sem, hogy joobb lett volna, ha másként alakul. Sőt!

Szóval ne általánosítsatok.

L beszéljen a szüleivel. Bízzon bennük, hiszen nekik ő a legfontosabb. Hibát követett el, most pedig vállalnia kell a következményeket.

Ez az első lépés, hogy bizonyítson.

2014. ápr. 10. 13:02
 79/83 anonim ***** válasza:
63%
Utolsó és mégis hogy a fenébe van meg mindenetek 22 évesen 3 gyerekkel? AZ apa 35-50éves vagy örököltétek. Mert hogy önerőből 3 gyerek mellett neked 22 évesen semmid sincs az tuti. Fizikailag képtelenség.
2014. ápr. 10. 20:21
 80/83 anonim ***** válasza:
65%

15 évesen még arról sem tud felelősségteljes döntést hozni egy gyerek, hogy mit vegyen fel.

A kisasszony pontosan tudja, hogy nincs már 18. hét utána abortusz ezért nem akar szólni. Szerencsétlen gyerek, előre sajnálom, na meg a nagyszülőket is.

2014. ápr. 10. 20:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!