Van egy 14 hónapos lányom. Párom 2szor is elhagyott.10 hetes terhes vagyok. Egyedül merjem vállalni a 2. babát? Nem tudom mi a helyes döntés. Ember maradok, ha nem tartom meg a picit? Terveztük a babát, de a párom az anyja miatt elhagyott.
Hat en is csonka csaladbol jovok es ezert latom igy...
Ciganysoron eltunk alberletben rengetegszer rohantam az allomasra hajnalban mert a sutyerakok kocsival biciklivel kovettek zaklattak molesztaltak.. Anyam volt velunk latastol mikulasig melozott, ocsem az en felelossegem volt.
Tudom, hoogy szeret minket anyum es mar nincs gond! De 11 evesen rengetegszer ereztem hogy ebbol o kimenekulne!
Nem lehet tudni ok hogy elnenek! Lehet ugy mint Te, lehet ugy mint en... Azt gyereknek nem kivanom! Kinais tornacipoben jartam suliba telen a hoba... Ha keresztbe tort a talpa ez van... Nem volt mas! Beteg lettem orvoshoz kuldott anyu es ha draga volt a gyogyszer en nem valtottam ki... Tudogyulladasbol kettot hordtam ki labon 70%ban mukodik csak a tudom... Ha kivaltom a gyogyszert akkor senki se evett volna! Anyu nem tudta beszedem-e vagy sem mert neem volt otthon! Nem latta! Szarra kopott a farmer a labam kozt 2 evig hordtam! Annyi helyen foltoztam be, hogy veresre dorzsolte a labaimat...
Kimosni nem lehetett telen mert nem szaradt meg hetfore... Futes olyan amilyen! Ha kimentem az erdobe gallyazni akkor volt mert az a par mazsa amit anyum vett hideg teli napokon pikk-pakk elegett.
Nem lehet bizonytalanra vallalni gyereket! Tudom, hogy a kapcsolat se biztos soha! De nem mindegy milyen eselyekkel fut neki az eletnek o es a gyerekei!
Nem legbol kapottan kampanyolok a lanya mellett! Hogy neki legyen meg mindene es ne szenvedjen hianyt! Azzal hogy van egy tesoja jol nem lakik... Lehet meg 100 gyereke boldog csaladban...
11 eves koromig semmi gondunk nem volt! Egy elkenyeztetett kis dog voltam! Kimondtam valamit es meg is kaptam... Aztan tonkrementunk! Ami nekem feltunt, hogy ures a hutonk nincs kaja es nincs csoki... Egy sportszelet se... Talan 2 havonta 1-1 szelet, de en az enyem odaadtam ocsemnek...
Anyu kokuszrudat hozott ocsemnek meg nekem 120 forint volt sose felejtem el mig elek! Es azt mondtam hogY ez szar, nem kell! O meg sirt, hogy ettol tobbre nem telik es szeretetbol kedveskedesbol hozta es ahelyett hogy megkoszonnem meg leszarozom...
Az eletben nem szegyelltem meg ugy magam mint akkor!
A dontest neked kell meghozni...
Idod nem sok van...
De a mutoasztalrol is leeszallhatsz meg!
Nem csinaltal viszalyt! Kulturalt emberek vagyunk es megbeszeltuk! Az elso hsz-al mentunk csak egymasnak :) Ritka az ilyen a gyk-n! :)
Kitartast! Barhogy alakuljon is! A legjobb dontest hozd amit helyzeted enged es ahhoz a legjobbakat es legnagyobb erot kivanom!
2. válaszoló vagyok ismét (egyedülálló édesanya).
Kicsit csaponganak a kommentjeid és nagyon nehéz leszűrni belőle, hogy akkor most rendben lesz-e a gyerekek ellátása, lakhatása, munkakeresés vagy nem. Egyszer azt írod, hogy kilátástalan helyzetben vagy, máskor meg azt, hogy van szakmád, házad stb.
Nyugodj már meg kérlek, mert ez a kapkodás sehová sem vezet és a döntésben sem segít.
Igen, az ember társas lény- ezt én sem kétlem, az egyik előző hozzászólásom sem erre irányult, hanem arra, hogy NE legyél önző és most NEM elsősorban a te életedről kell dönteni. Fogd már fel kérlek, tényleg jó szándékkal írom.
Mi az, hogy találsz-e munkát? Miért, nincs?
Valahonnan csak kapod az ellátásodat a 14 hónapos kislányod után? Oda esélytelen, hogy visszavesznek? Kizártnak tartom, hogy egy korábbi munkáltató ezt már most leírta volna neked. Ha pedig nincs leírva, akkor miért biztos, hogy nem tudod a korábbi helyen folytatni (esetleg más munkakörben vagy kevesebb órában stb.- de ezt majd a munkáltatód eldönti). Addig pedig, amíg lejárnak a kislányoddal az ellátásaid (most még gyeden vagy gondolom) és felmondanak, a szabikat kifizetik, a felmondási idődet töltött, esetleg pár hét passzív táppénz- ez még hónapok lehet- előre miért stresszeled magad ezen? A munkaviszonyod még él, hacsak a munkáltatód jogutód nélkül nem szűnt meg.
Idegroncs egy egyedülálló szülő?
Ez nem evidencia. Nagyon nem.
Elhiszem, hogy most, ebben az akut helyzetben hajlamos vagy feketén-fehéren látni a dolgokat, de ha te most is a kislányod mellett felelős édesanya vagy, akkor az eleve kizárja, hogy egye egyedülálló "idegroncs" legyél.
Akkor leszel az, ha nem tudod most végiggondolni a lehetőségeidet.
Nem itt a GYK-n kell kapkodni és félmondatokban odavetett információk után tanácsra várni, hanem nyugodtan leülni (hamarosan gondolom a picit úgyis lefekteted aludni)- elővenni egy fehér lapot.
hajtsd ketté- az egyik felére írd fel, hogy 2 gyermek, a másikra, hogy 1 gyermek.
Először írd fel a nehézségeket pontokba szedve (szakadjunk már el attól, hogy egyedülálló vagy és ez neked mennyire fáj, mert társas lény vagy!).
legyen pl. ellátások (itt kalkulátorokkal kiszámolhatod, hogy a következő 1-2 évben milyen pénzösszegre számíthatsz (ha megírod a fontosabb adatokat, szívesen forint fillérre kiszámolom neked), gondold végig, hogy milyen bölcsődei vagy egyéb ellátást tudsz a nagynak igénybe venni- (a munkanélküli, beteg szülőd is tud segíteni, hiszen ha nem rokkant nyugdíjas, akkor gondolom nem olyan mértékű egésszégkárosodott, hogy ez nagyban akadályozná, de ezt látatlanban nehéz megmondani).
A nagyszülők vigyázhatnak a pici(k)re amíg egy félállásban dolgozol, az csak néhány óra, cserében átadhatod a gyest is nekik akár.
Készíts egy családi költségvetést erre a megváltozott helyzetre: fix bevételek, kiadások (rezsi, étkezés, hiteltörlesztés, autófenntartás, babadolgok stb.)- az egyenlegből látod, hogy mit kell tenned.
Feltétlenül kalkulád bele a bevételek közé gyermek(ek)re a "párod"tól a tartásdíjat- ennek egyszeri "hozzájutási" költsége a 30.000 Ft perköltség lesz, amivel a tartásdíj keresetedet indítod- MÁR HOLNAP, amennyiben ez a "kapcsolat" valóban megszűnt.( ha kérdésed van, szívesen megválaszolom ezt a részt is)
Van-e valamilyen megtakarításod, mozgósítható vagyonod?
Alkalmas-e a házad arra, hogy egy helyiséget ismerősnek/valakinek bérbe adj (tudom, nem álomélet, de ha szükség van átmenetileg a bevételre, akkor ez is egy lehetőség) stb. Összeköltözés a szülőkkel átmenetileg a nagy házadba, amíg te is otthon vagy a picikkel?
Látatlanban nagyon nehéz tanácsot adni.
De ne kapkodj és ne ess már ennyire kétségbe a nyilvánvalótól. Ha a "párod" már megint cserben hagyott, előtte is már megtette- akkor neked már azért csak volt a fejedben egy vészforgatókönyv, hiszen ANYA vagy, nem lehet már a vakvilágba, kiszolgáltatottan élni- most tessék elővenni.
Nem csak magadért vagy felelős, hanem a kicsi(k)ért is.
Most nem engedheted meg magadnak a nyafogást és a siránkozást. Ha a kislányodat az apja már elhagyta, neked többszörösen kell helyt állnod és nem a saját veszteségeiden siránkozni.
Tudom, nem ilyen választ vársz, hanem habos babosat, hogy majd minden jóra fordul- de magától nem fog. Hidd el.
Csak ha te akarod.
Ehhez egy jó módszer ez a fehér lapos, illetve a családi költségvetés, a gyermektartásdíj megállapítása iránti kereset beadása azonnali és konkrét megoldás lehet.
Üdv ismét: az egyedülálló édesanya
Hát, őszintén szólva meglep ez a fordulat. Az előteremtem a szükségeset, meg a nem fogom tudni eltartani között én éppen 180 fok eltérést látok... Nekem a saját ház, berendezés, gyerekholmik, munkahely, szülők segítsége, gyermektartás koordinátarendszer valahogy nem a kilátástalanság fokmérője, de hozzáteszem, ez a személyes véleményem csupán.
Egyedülálló anyukának nagyon igaza van: anélkül, hogy összeadnád, ténylegesen mennyi is, az, ami nem elég, lehetetlen ilyen kérdésben döntést hozni.
Bár nekem sajnos az a benyomásom, hogy a szívedben már eldöntötted, mit teszel, és az "Ember maradok-e?" - kérdés a külvilág reakcióját, lehetőleg megerősítő reakcióját célozta meg. A helyzet ezzel kapcsolatban az, hogy ha kint sétálsz majd az utcán, élő ember meg nem mondja Rólad, Kérdező, min vagy túl. Egyvalaki fogja csak tudni, mi történt, de ez a valaki egész életedben napi 24 órában lesz összezárva Veled. Neked tehát nem a külvilággal kell szembenézned, hanem saját magaddal. Mindvégig.
Kérdező, 10 hetes vagy. Azt mondtad mára hozod meg a döntést. Már rég el vagy késve, ha most döntenél kb 12 hetesen lesz az abortusz (csak úgy tájékoztatlak, hogy az én magzatom 11+3 naposan szopta az ujját az ultrahangon).
Találsz olyan orvost aki nagyobb terhességet is kivégez, de tényleg ennyire elakarod huzni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!