Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Van egy 14 hónapos lányom....

Van egy 14 hónapos lányom. Párom 2szor is elhagyott.10 hetes terhes vagyok. Egyedül merjem vállalni a 2. babát? Nem tudom mi a helyes döntés. Ember maradok, ha nem tartom meg a picit? Terveztük a babát, de a párom az anyja miatt elhagyott.

Figyelt kérdés
2014. márc. 17. 15:55
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 anonim ***** válasza:
72%

Az a baj, a kerdezo helyeben elkernem a "ne old meg, o mar szeret teged" stb lelkinyomorgato elerhetoseget es mikor epp nem tudna oket mmegfeleloen ellatni jelentkezhetne nalatok es ti persze szivesen tamogatnatok ot mert sikerult rabeszelni egy olyan dontesre ami nyomorba fogja donteni..

Ha tetszik ha nem!

Kerdezo!

Az eselyeid gondold at! Szakmad vagy erettsegid van? Lakhatasod? Gyeden kivul mit kapsz? Mennyit tudsz felre tenni a pici szuleteseig, hogy az elso 2-3 honapban otthon maradhass mig bolcsit talalsz nekik! Tapszeres etkeztetest haviszinten fizetni! Ruhat stb nem irom mert van a lanyodrol! Ha Fiu akkor vaterazol egy csomagot!

Szamoltal-e azzal, hogy annak a gyereknek mindenki az anyja lesz csak Te nem! Anyukad a bolcsis gondozok stb! Az elso atforduladt, felulest, felallast lepeset, elso szavat nem te latod es hallod! Vagyis csak hallod mert elmeselik!

Lehetsz meg szazszor is anya! De a normalis tarssal!

Mert edes hogy azt irod, hogy majd az anyagiakat megteremted! De akkor egy konkretabb tervvel allj elo! Ezzel tiszteld meg a lanykad es a szuletendo gyereked! Ne szard el az eletuket! Hogy anya dontese miatt ok majd csak szenvedni fognak!

Ember maradsz barhogy dontesz!

Itt minndenki csak mas fa.szaval veri a csalant! De senki se fog segiteni! Havi ezer forintot se fognak neked utalni!

Van olyan helyzet amikor a 2 szar dontesbol a kevesbe szart kell valasztani!

Ha lehetosegeid adottak akkor vallald! Ha nem vagy csak "majd lesz valahogy" akkor semmikepp!! a gyamhatosag nem elnezo, nem erdekuk egy anyat a gyerekeitol elvalasztani, de megteszik ha kell! :/

2014. márc. 18. 08:01
 22/64 anonim ***** válasza:
61%

Kerdezo!

Meg egy "kis eszrevetel"!

Itt mindenki a baba miatt aggodik es a lanyod leszarjak...

Feltunt?

En azt mondom a lanyod miatt donts elsosorban! O erte tartozol csak feleloseggel elso sorban!!! :(

En 16 hetesen kellett lemondjak a babamrol es megtettem! Sajnalom nagyon, es szeretem Ot! De beteg lett volna! Van egy Fiam, miatta nem vallaltam elsosorban! Hiaba allunk anyagilag ma nagyon jol, 2 ev mulva meg majd kukabol szedem az etelt mert az elet ugy alakul! 24 oras apoloja lettem volna a beteg gyermekemnek, senkise segitett volna 1 percig se hiabaa irtak itt, hogy annak a picinek meg kell szuletni mert a beteg ember tobb szeretet ad mint egy egeszseges (hat nem!!! Fingja nincs semmirol es minden csak termeszetes! Megut megver es en csak neman turhetem!)...

Nehez volt vegig sirtam 3 honapot, idegeim osszeomlottak minden ami kell, paromba majdnem kest szurtam mikor egy terrhes kollegajarol beszelt, elborult az agyam es nekem ez kiesik! Ha nem ordit ram akkor lehet tragedia lett volna a vege.. Teljesen kikeszultem! Totalisan... Az elet karpotolt! Eltelt egy ev es itt van a pocakomban a baba! Vigyaz ra a testvere fentrol es egeszseges lesz a Babam!

2014. márc. 18. 08:12
 23/64 A kérdező kommentje:
Ezért nehéz. Tudom,hogy legelső a lányom. De nagyon félek,hogy mi lenne,ha nem tartom meg a picit. Lelkileg túl tudnék e rajta jutni.nem sajnàltatni akarom magamat. Az apjàra egyàltalán nem számíthatok. Több,mint egy hónapja még a lánya után se érdeklődött. Meg sem érdemli,hogy gyereket szüljek neki.
2014. márc. 18. 08:21
 24/64 A kérdező kommentje:
A picit még nem láttam. De lehet,hogy nagyobb fàjdalom lenne azt làtnom,hogy nem tudok nekik normàlis életet biztosítani. Ő már örökre velem lesz,bárhogy is döntök. Kitörölni a szívemből nem tudom. Szörnyű,hogy ilyen helyzetbe kényszerít bele az,akit még mindig szeretek. A szememben a volt párom nem ember.
2014. márc. 18. 08:44
 25/64 anonim ***** válasza:
47%

Sajnalom es aterzem a dontesed sulyat!

Ha nem szulethet meg ez a baba mert eletkorulmenyeitek is olyanok akkor figyelj a 12. Hetbol ne csussz ki!

Az exed se nem ember vagy ferfi... Egy jo szot se erdemel ha lanyotokkal se foglalkozik! O a gyerektol is elvalt nem csak toled!

2014. márc. 18. 08:56
 26/64 anonim ***** válasza:
28%

Kedves 66%-os, az szép dolog, hogy aljas, a már megszületett kislánnyal nem törődő hozzászólóknak titulálod azokat, akik próbálják védeni a kis magzatot is, meg a jövőbe látóként elmondod, hogy a kérdezőnek közülünk senki nem segítene, de hadd kérdezzem meg: ha olyan tisztán egyértelmű lenne ez a dilemma itten, akkor miért hezitál a kérdező? Miért nem egyértelmű számára, hogy a 2. gyerekét el kell kapartatnia?

És nyugtass, ha mégis erre szánja el magát, akkor ugye te leszel az első, aki profi pszichológushoz visz, és a számlát fizeti, ha szükség lesz rá, no, meg természetesen napi 24 órában tartja a vállát meg a fülét, hogy a viselhetetlennek érzett terhet segítsen cipelni? Ugye?

2014. márc. 18. 09:42
 27/64 anonim ***** válasza:
71%

Nem... Nem fogom orvosokhoz cibalni! Se ot se mast! Meghallgatni barmikor szivesen meghallgatnam, ha segit neki! Ez termeszetes! Ha eros ember talpra all es a lanya miatt talpra kell alljon, ha gyenge idegosszeroppanasa lesz, alagsorba teszik es mas neveli a gyereket fel...

Ennyi... Itt nincs dilemma...

Talpra kell allni! Meg kell siratni, meg kell gyaszolni, de tudni kell mit okoz ha megszuletik!

Amugy en nem irtam senkiresem hogy aljas vagy hasonlok... Rad most igen, mert a szavaimat igyekszel kiforgatni :)

Torold le a szad szelerol a habot es nyisd ki a szemed... Szar szemet vilagban elunk! Engem munkaltatokent nem erintene meg a sorsa! Maganak csinalta! Anyakent igen, dee a helyzeten nem valtoztatna, hogy az hogy a beteg gyereket apolja otthon nekem penz kieses, munkaero kieses...

Azt vallald amit vallalni tudsz! Ha az eroodet meghaladja felesleges belemenni barmilyen agymenesbe!

Miert nem egyertelmu a dontese? Tokeletesen egyertelmu! Szar embernek tartana magat ha a babat elvetetne (szerintetek)

Szerintem szar ember, ha a lanya eletminoseget rontja a hoskodessel...

Es abban ne vitazzunk hogy 1 vagy 2 gyerekkel konnyebb-e az elet! Felesleges!!

Ha egy beteg az allami bolcsi+ gyogyszerek havi 10-15 ezer...

Ha ket gyerek ez az osszeg duplazodik, de anya fizuja nem...

Ha elkuldesz neki 10-15 ezret a szukosebb idokre (megelolegezve) minden tiszteletem a Tied! Ha csak kotekednel akkor remelem szebb lett a napod :) de mint irtam! Senki sem fog segiteni Neki innen soha!!! Idejottok a dontesertt virtualisan lekopitek es ennyi!

Ha meg vallalna a babat es 1 ev mulva kerdest ir ki hogy "mibol eljunk meg az apja meg 10 hetesen elhagyott?!" Azert kopnetek le... Hisz maganak keverte a szart, egye is meg!

Itt mar adott egy problema! A leheto legfajdalommentesebb modon kell ebbol kiutat talalni! Vagy ugy hogy vallaalja (minden kovetkezmenyevel egyutt) vagy nem vallalja!

Felesleges a masik lelkebe taposni az elkapartatni, szeret teged es megolod szavakkal!

Nem szeret... Nem is hall meg, nem lat, vilagarol se tud csak van!

1 ev mulva lenne, ehes lenne ruha kell es futeni kell ra, hogy csak az alapot mondjam! Ja!! Meg persze dolgozni is! Rohadtul!!! Es csak o lesz! Senki nem segiti majd!...

2014. márc. 18. 10:03
 28/64 anonim ***** válasza:
60%

Amugy elnezest kerek! Embrio! Es nem magzat!

Nem tartom jo dontesnek az abortuszt! Ha valaki hazas vagy kapcsolatban el, lehetoseg adott!

De ha pofara esett azt se tudja mi lesz/legyen hat pont nem egy stressz helyzet kell a még meg nem szuletettert is! Egyenlore magukrol gondoskodjon valahogy es ne a gyerekvallalason agyaljon... Szerintem

2014. márc. 18. 10:10
 29/64 anonim ***** válasza:
39%

Nézd, én nem írtam, hogy a magzat szereti őt. Azt viszont gondolom, hogy ő szereti a magzatát.

Megkérlek, hogy mutasd meg, ki köpte le akár virtuálisan is a kérdezőt.

Mivel azt írta, a szülei mellette állnak, gondolom, nem lenne egyedül a problémákkal. Munkahelye van, tehát táppénzt kapna arra a néhány napra, amíg várhatóan, nagy átlagban betegek a gyerekek.

Világosan megírta, hogy a társtalanságtól, a magánytól fél. Viszont ellenzi az abortuszt, és belehalna a gyermeke elvesztésébe.

A kislány hiányolja az apját, és hiányolni is fogja. Ezen a testvér abortálása nem segít. A kicsi azt szokná meg, hogy ő van, a nővérke és anya.

Írod, hogy ha azt írná 1 év múlva, hogy miből éljenek meg, akkor is leköpnénk. (Senki nem köpte le, szerintem majdnem mindenki segíteni akar(t)).

És ha az lenne a topicja, hogy értelmetlenné vált a kislánya mellett az élete, mert megölette a kisebbet, akkor mi lenne? Gondolom, nem vitatod, hogy egy anyuka, aki elvi okokból ellenzi az abortusz intézményét, a vágyott gyermekét várva, nehéz helyzetben a magzathalál mellett dönt, annál igen komoly esélye van annak, hogy meghasonlásba, önmarcangolásba, életfogytiglani lelkifurdalásba torkolljon a dolog?

A helyzet az állításaiddal szemben az, hogy én minden ilyen esetben anyagi-tárgyi segítséget szoktam felajánlani: kb 3 feles babakocsim van, gyermekruháim, járókám, stb. és még soha, semmi nem talált új gazdára...

Ennyi a senki nem segítről.

Megtennéd nekem, hogy elolvasod ezt a topicot?

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..

Minden a világon megoldható.

Én mindössze annyit állítok, hogy egy vágyott gyermek élete a léptékénél és a minőségénél fogva nem ér fel a társtalanságtól való félelem reális aggodalmának súlyával. És ezt tartom is.

2014. márc. 18. 10:19
 30/64 anonim ***** válasza:
26%
Már bocsánat, de 10 hetesen már nem embrió, hanem magzat.
2014. márc. 18. 10:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!