Mi lenne a helyes döntés?
Egy 19 éves lány vagyok. A héten megtudtam, hogy terhes lettem.
Idén kezdenék el szakmát tanulni. Az új rendszernek hála ide is éppen, hogy befértem, de sikerült mindent úgy elintéznem ahogyan szerettem volna. De félek, hogy a baba mellett ezt nem tudnám elérni, alapból sem, mivel egy megterhelő fizikai munka lenne(szakács). Félek, hogy a jelenlegi páromat, a baba apját nem szeretem, és félek nem lesz hosszú életű a kapcsolatunk.
Egyszer beszélgettünk arról, hogy mi lenne ha becsúszna a baba és ő azt mondta, hogy mindenféleképpen el kellene vetetnem.
Neki még nem szóltam, és igazából még senkinek sem erről. A szüleimnek sem merem elmondani, mert anyagilag sem állunk úgy ahogy kellene és ezzel csak bajt okoznék itthon.
Nem tudom jó ötlet lenne e titokban elvetetni a babát, vagy mondjam el mindenkinek és tartsam meg, de akkor a semmi közepén leszek, szakma és minden nélkül. Ha meg elkezdeném így az iskolát azzal a céllal, hogy majd örökbe adnám a babát csak veszélynek tenném ki egy ilyen munkahelyen ahol a konyhán bármi megtörténhet (égés, elcsúszás, stb.) Másrészt akkor is legalább egy hónapra kimaradnék és azt nem engedélyeznék, szóval ugyan úgy elbuktam a továbbtanulási lehetőségemet a nappali tagozaton, ezáltal gyakorlati helyem sem lehetne rendesen ami ennél a szakmánál elengedhetetlen.
Viszont ha megtenném, tudom hogy örök életemre utálnám magamat érte, és nem hiszem, hogy képes lennék feldolgozni a dolgot. Talán még azt sem ha "csak" örökbe adnám:(
Szóval egyszerűen egy döntést látok magam előtt helyesnek, de valahol mégsem érzem jónak.
Nem tudom mit kellene tennem, hogy mi lenne a helyes döntés...
Hallgass a szívedre...
Együtt tudnál élni azzal a gondolattal hogy "megölted" a gyereked?
Elsőnek mond el a szüleidnek ők mit szólnak hozzá.
Szerintem nagyon értelemsen gondolkodsz és végiggondoltad az előnyöket, hátrányokat egyaránt.
Én a te helyedben nem merném megtartani, viszont nem csinálnám titokban, hiszen lelkileg biztosan szükséged lesz támogatásra.
Mindneképp azt javaslom, hogy ne zárd ki sem a párod, sem a szüleid.
Nézd, szerintem a helyes döntés most az, hogy ha biztos a terhesség, akkor először is beszélsz a pároddal, és együtt, közösen próbáltok gondolkodni a dologról, hisz mindkettőtök életét érinti, mindkettőtöknek köze van hozzá.
Aztán utána célszerű a szüleiddel is beszélni, hogy adott esetben miben tudnának segíteni, mi a véleményük, mit tanácsolnak.
De dönteni nektek kell.
Megtartanam.
Meg nem talalkoztam olyan anyaval aki megbanta volna,hogy megszulte a babajat de olyan nagyon sokkal aki megbanta,hogy elvetette.
Kedves Utolso!
Nem ertek veled egyett.De nem is kell,hogy egyet ertsunk.
Ezeknek az anyaknak segiteni kellene.Van egy-ket egyesulet ami pont azert jott letre,hogy az ilyen esetek soha ne forduljanak elo.
En elvi okokbol nem vetetnem el a gyerekemet,ha nehez helyzetbe kerulnek akkor sem.
A kedves Kerdezo viszont nincs nehez helyzetben.
4 gyerekes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!