Mi lenne a helyes döntés?

Figyelt kérdés

Egy 19 éves lány vagyok. A héten megtudtam, hogy terhes lettem.

Idén kezdenék el szakmát tanulni. Az új rendszernek hála ide is éppen, hogy befértem, de sikerült mindent úgy elintéznem ahogyan szerettem volna. De félek, hogy a baba mellett ezt nem tudnám elérni, alapból sem, mivel egy megterhelő fizikai munka lenne(szakács). Félek, hogy a jelenlegi páromat, a baba apját nem szeretem, és félek nem lesz hosszú életű a kapcsolatunk.

Egyszer beszélgettünk arról, hogy mi lenne ha becsúszna a baba és ő azt mondta, hogy mindenféleképpen el kellene vetetnem.

Neki még nem szóltam, és igazából még senkinek sem erről. A szüleimnek sem merem elmondani, mert anyagilag sem állunk úgy ahogy kellene és ezzel csak bajt okoznék itthon.

Nem tudom jó ötlet lenne e titokban elvetetni a babát, vagy mondjam el mindenkinek és tartsam meg, de akkor a semmi közepén leszek, szakma és minden nélkül. Ha meg elkezdeném így az iskolát azzal a céllal, hogy majd örökbe adnám a babát csak veszélynek tenném ki egy ilyen munkahelyen ahol a konyhán bármi megtörténhet (égés, elcsúszás, stb.) Másrészt akkor is legalább egy hónapra kimaradnék és azt nem engedélyeznék, szóval ugyan úgy elbuktam a továbbtanulási lehetőségemet a nappali tagozaton, ezáltal gyakorlati helyem sem lehetne rendesen ami ennél a szakmánál elengedhetetlen.

Viszont ha megtenném, tudom hogy örök életemre utálnám magamat érte, és nem hiszem, hogy képes lennék feldolgozni a dolgot. Talán még azt sem ha "csak" örökbe adnám:(

Szóval egyszerűen egy döntést látok magam előtt helyesnek, de valahol mégsem érzem jónak.

Nem tudom mit kellene tennem, hogy mi lenne a helyes döntés...

2013. aug. 25. 23:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

A nehéz helyzet az mindig relatív. Van, aki 4 gyerekkel is boldog, van aki eggyel is boldogtalan, és ez utóbbi a gyereknek sem jó. Nekem a kózvetlen környezetemben is van olyan aki megbánta, hogy megszülte a gyerekét, és nem lennék a gyereke helyében.

A kérdező úgy dönt, ahogy akar, neki kell átlátnia, hogy mi a helyes döntés.

Egy 2 gyerekes anyuka, akinek még nem volt abortusza, de ki tudja, mit hoz az élet .

2013. aug. 27. 12:39
 12/21 salvadorina ***** válasza:
Az az 1-2 egyesület semmit nem ér! Több százezer felcsinált tinin és nőn nem tudnak segíteni, főleg nem lelkileg. Most ha betiltanák az abortuszt az jó lenne? Hogy mindenki saját maga végezzen a magzatával, több kevesebb sikerrel? Aztán ha a nem kívánt gyermek megszületik? Örökbe adni nem fogja, mert akkor már kötődik, de eltartani sem tudja. Több élet megy tönkre. Persze minden ott kezdődik, hogy védekezni kéne. 10 nőből 9 biztosan azt hazudja, hogy ő védekezett, pedig nem...
2013. aug. 27. 12:45
 13/21 anonim ***** válasza:

Az abortuszt betiltani nem lehet, ez teny de meg mindig a sok rossz kozul a legrosszabb dontes.

Igen ,sokkal tobb ilyen egyesuletre lenne szukseg.

Budavari Zita mondta,(az evet pontosan nem tudom)hogy 8 milli Ft tamogatast kaptak,mig eyg allatmenhely 90 milliot.

2013. aug. 27. 13:45
 14/21 anonim ***** válasza:

#13 "de meg mindig a sok rossz kozul a legrosszabb dontes." - szerintem azt csak az érintettek tudják eldönteni, hogy a szóba jöhető lehetőségek közül az ő számukra melyik döntés a kisebbik, és melyik a nagyobbik rossz... ezért náluk a döntés.

Mondjuk attól meg dobnék egy hátast, ha egy ilyen problémával az én párom 19 évesen nem hozzám jönne először, hanem az anyjához... ami valszeg megadná a hozzáállásom alaphangját is a dologhoz.

(nos a jelen kapcsolatomban ezt szerencsére nem kellett megérnem, a párom természetesen hozzám jött, pedig fiatalabb volt)

2013. aug. 27. 16:02
 15/21 anonim ***** válasza:
52%
Ha mar ott a baba, akkor nincs kerdes. En ezt mondom, mindentol fuggetlenul. Az a baba mar el, csak meg nagyon pici. Az en eletemben nem letezik abortusz. Nem donthet egy ember eleterol az, h az anyja tud-e tovabb tanulni. Egyebkent nem tudnal halasztani egy evet? Akkor nem veszne semmi, csak csuszna. Persze ugy is nehez lenne idoben megoldani majd ha nem adod orokbe, de biztos nem lehetetlen. Remelhetoleg lesz segitseged. Akarmi is veszik a baba miatt, ez mar egy eloallt helyzet. Most annyi biztos, h kisbabat hordasz a szived alatt, a tobbit az elet megoldja. Orulj a kis csodanak, most ez a legfontosabb.
2013. aug. 28. 18:04
 16/21 anonim ***** válasza:
66%

Elozo vagyok.

Egyebkent az orokbeadas is jobb mint az abortusz, termeszetesen. Ha vegkepp nem megoldhato, h felneveld, akkor igy legalabb eselyt kap az eletre egy boldog csaladban. Akinek nem lehet sajat az ugyanugy szeretne mintha a sajatja lenne. Ez is nehez dontes, de teljesen rendben van es nem kell megolni senkit.

2013. aug. 28. 18:37
 17/21 anonim ***** válasza:
52%
18éves vagyok. Júl 8-án voltam abortuszon. Senki nem állt mellettem. Én minennél jobban akartam, de mégis elmentem a műtétre. Végig sírtam. Azóta teljesen kikészültem 25kg-t fogytam, mind testileg, mind lelkileg egy roncs lettem. 1hét múlva kezdődik a főiskola, megérte elvetetni? Hát nem. Tönkre ment az életem. :'(
2013. aug. 31. 16:21
 18/21 anonim válasza:
Pattintsd ki a szülők csak segítenek amíg végzed a szakmát,közben meg a párod is meg gondolhatja magát.
2013. szept. 4. 14:46
 19/21 anonim válasza:

Èn csak annyit szeretnék mondani arra h jobb az őrökbeadàs, hogy az a gyerkőc egyszer megtudja, hogy örökbe fogadtàk ès akkor majd azt kérdezi h miért nem kellett az igazi anyukàjànak?

Engem apum hagyott el. A mai napig eszembe jut, hogy lehet h rosszat tettem, azért nem keres?

Am ez a "ha ràköltesz mindent megbànod h megszülted"kommentelőnek remélem nincs gyermeke. Vagy ha mégis.. Akkor Nagyon "szeretheti" azt a picurt...

Szerintem beszélj anyukàddal, pàroddal és együtt hiszem h megtudjàtok talàlni a "megoldàst".

Fel a fejjel:)

20 éves làny

2013. szept. 7. 00:33
 20/21 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

Ez a tortenet boldogan vegzodik,erdemes volt kuzdeni a babaert,nekunk valasziroknak is.

2013. szept. 7. 17:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!