Ha a 20 hetes uh-n kiderülne, hogy magzatodnak a kezén és a lábán csak 1-1 ujj van, megtartanád?
Eddig csak megfigyeltem ezt a kérdést, de most szeretnék gratulálni!!!! Szinte megkönnyeztem azt a válaszod, Kedves Kérdező, hogy Dóri baba marad! :)
32 éves vagyok és volt egy osztálytársam általánosban, akinek a bal kezén 3 ujj volt, a jobb kezén pedig csak kis "bogyók" jelezték, hol lennének az ujjai. Születése után nem sokkal (30 egynehány évvel ezelőtt!)kialakították a hüvelykujját, aztán elkezdték "növeszteni" az ujjait. Igaz sokat hiányzott a suliból, mert kórházban volt, de amikor ott volt velünk, akkor ugyan úgy részt vett a tesi órákon, a technika órákon, minden órán helytállt. Mivel így született, neki természetes volt, és mi gyerekek sem csúfoltuk, elfogadtuk, hogy ő ilyen, azt mondta a tanító nénink, hogy "különleges" kézzel megáldott kislány.
Mostanra felnőtt, leérettségizett és családja van.
Jól döntöttetek.
Nekem 18 hetesen javasolta a doki, hogy vetessem el a lányom, mert olyan vírust kapott el a pocakban, hogy esélyes volt, hogy halva, vagy süketen születik. 2 hét haladékot kaptunk.
2 hét múlva lesz 3 éves. Imádjuk.
Az orvosok nem istenek. Szomorú, hogy az orvosok nagy része még úgy dobálózik emberek sorsával, mintha joga lenne beleszólni bárki életébe is.
Sok sikert és nagyon sok boldogságot Nektek!
41-es vagyok.
Igen, egészségesen született, 3,5 kiló felett és 57 cm. :d
A hallása tökéletes (kivéve, ha azt kérem, pakoljon össze. :D ), a mozgása, egyensúlya, minden, amire azt mondták nem fejlődik, tökéletesen működik!
Az utolsó 4 hetet a kórházban töltöttem megfigyelésen, mert hát jaj szegény gyerek, még a köldöke sem fejlődött ki rendesen, talán ha 2 kiló lesz... és nem is húzza ki a 40 hetet. Hát túlhordtam és szép húsos kis baba volt. :D
A köldökzsinór vért a doki veszi le, aki a szülésedet levezeti, és átadják az őssejt banknak, akivel szerződést fogtok kötni. Nem lesz bent több ember a szülésnél.
Boldog babavárást!
Te meg bunko vagy!Senki felett nincs jogod itelkezni,foleg addig nem amig nem voltal ugyan ebben a helyzetben.
Gratulalok a babahoz :)
"Kedves" 48-as! Azt hiszem inkább te vagy sajnálatraméltó a rosszindulatúságodért, nem a kérdező, vagy a születendő gyermeke! Még nem tudni, mennyire súlyos az a rendellenesség, amit előirányoztak neki, lehet, hogy korántsem annyira, mint ahogy (szerencsére) az előző válaszadó gyermekéről is kiderült.
Sőt, a közelmúltban attól a férfitól volt hangos a sajtó, akinek egyáltalán se keze, se lába, mégis boldog:
http://www.youtube.com/watch?v=WmMenUD0pf8
A szóban forgó pici lánynak messzemenőkig jobb életminősége lesz, pláne, ahogy fejlődik az orvostudomány.
Remélem Ő (akár egy kis beavatkozással) segítség nélkül fog tudni járni és fogni. A legjobbakat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!