Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mi a véleményetek az abortuszr...

Mi a véleményetek az abortuszról? A többi lent.

Figyelt kérdés

Mindig azt hallom,hogy ez egy olyan kérdés,amibe egy férfi nem is alkothat véleményt,mert a nő egyedüli,és elidegeníthetetlen joga,mert csak ő rendelkezhet a saját teste felett!

Nos ugyan én nem vagyok még csak a legkisebb mértékben sem vallásos,sem feminista-párti,de nekem az a véleményem erről,hogy ebben az esetben,a nő már közel sem csak a saját teste felett rendelkezik,hanem már egy másik életről. Eképpen már kérdéses az azon joga,hogy eldöntse,azt,hogy éljen e,avagy ne az a másik élet.

Persze én csak egy kivételes esetben fogadom el,ha az orvos(-ok),minden vizsgálat(-beleértve a genetikai vizsgálatokat is)után egyértelműen,s már megdönthetetlenül bizonyítani tudják azt,hogy az a magzat nem lenne ép-egészséges,esetleg súlyosan fogyatékos lesz,s a probléma egyértelműen genetikai hátterű-örökletes.

Ebben az esetben viszont nem csak hogy megengedném,hanem javasolnám is!

Nemi erőszak esetében,lehetővé tenném az anonim szülést,s az örökbe adást,mert az a véleményem,hogy az a magzat nem tehet arról,hogy erőszak által fogant(a múltban,szinte egész generációk fogantak meg így"szép lett volna"ha anno lehetőség lett volna az abortálásukra,ma lehet hogy sok "abortusz-pártoló" sem pártolhatná az abortuszt alapvető női jogként),így úgy érzem,hogy méltatlan lenne éppen emiatt kioltani az életét úgy,hogy még arra sem adunk neki esélyt,hogy megszülethessen!

Sokszor felforr bennem az indulat,amikor hallom azt,hogy sok felelőtlen nő,már-már dicsekvés tárgyává teszi azt,hogy hányadik AB-n van már túl,valamint azon,hogy valakit amiatt marasztalunk el,mert amiatt dönt az abortusz mellett,mert nem akart egy fogyatékos,vagy egy súlyosan beteg gyereknek életet adni,miközben ép-egészséges,normálisan fejlődő magzatok elhajtása felett+szinte napirendre tér a társadalom nem kis hányada,miközben azon sírunk,hogy egyre kevesebben vállalnak ma MO.-n még kevés gyereket is.

Tudom vannak pro és kontra logikus érvek-ellenérvek ebben a témában,amivel nem nagyon lehet vitatkozni,de azért némileg elgondolkodtató,vagy nem?

2013. okt. 8. 14:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/90 anonim ***** válasza:
88%

Teljesen egyetértek a 70. válaszolóval.

És úgy gondolom, hogy ez: "A másik, hogy nekem te ne jelents ki olyat, hogy ez csak az ő döntésük és nem ártanak másoknak. Én azt mondom, hogy ez a gyilkolászás árt gyermeki lelkemnek és azt sem szeretném, hogy a gyerekem ilyen világba nőjön fel. Azt gondolom, hogy ez a társadalomnak is árt mert növeli a rossz elleni toleranciát. Tehát jó lenne, ha tisztelnéd a jogaimat!!!" egyszerűen nevetséges és ez nem indoklás meg nem érv. Már magad se tudod mit szólj hozzá.

Mert akkor én ennyi erővel meg azt mondom, hogy én nem szeretném, ha a szerény körülmények közt élőknek lehetne döntési joga a gyerekvállalással kapcsolatban, mert árt a gyermeki lelkemnek, ha látom, hogy egy egyszobás lakásban laknak négyen és nincs mindig tele a hűtőjük. És a gyerekem lelkének is árt, mert lehet, hogy az osztálytársai közt is lesznek szegények, és én nem akarok olyan világban élni, ahol a gyerekemnek úgy kell felnőnie, hogy látja, hogy vannak olyanok, akiknek, nemhogy nyaralásra, de még ruhára se mindig telik. Tehát szerintem el kell venni a döntés jogát a szegényektől, akkor se lehessen gyerekük ha akarják, sőt, tegyük őket meddővé, a gazdagoknak meg kötelező legyen gyereket vállalniuk. És így egy idő után megoldódna a szegénység kérdése és nem kéne azt látnunk, hogy valaki éhezik és mindenkinek jó lenne, legfőképp a társadalomnak.

Szóval kb ennyi értelme van a válaszodból kimásolt mondatnak.

2013. okt. 11. 17:29
 72/90 anonim ***** válasza:
88%
Mondatoknak, bocs.
2013. okt. 11. 17:31
 73/90 anonim ***** válasza:
21%

A lényeg, hogy ennek a szórakozásnak nincs jövője. El fog mozdulni a tűrt utána pedig a nem tűrt kategóriába. Lehet, hogy nem 10 év múlva, hanem 50-100 év múlva már bőven érezhetően. Részben a korszerűbb fogamzásgátlás miatt, részben az ember érzelmi és intelligencia fejlődése miatt. Valahol mindenki civilizált ember szeretne lenni. Az ismerőseim barátaim között, ha nem is mindennapos téma, de nagyjából ismerem a véleményüket. Ami pedig inkább a nem tűrt álláspont. Ezek az emberek, köztük én is a jó és a kifejezetten jó körülmények között élők közé tartozunk. Ez a réteg eleve jobban érvényesíti az érdekeit, több helyre eljutnak gondolatai. A gyerekeinkbe pedig beleég az értékrend. Azok akik rossz körülményekre hivatkozva döntenek abortusz mellett, semmivel sem lesz jobb sorsuk utána, sőt inkább jobban lecsúsznak, csak még több gondot jelentenek a társadalomnak.

Az a faj amelyik a saját egyedeit támadja, az beteg. A természet pedig lassan, de biztosan kijavítja a hibát. Az evolúció nem állt meg. Ez ahhoz hasonlít, amikor elkezdtek velünk műanyag szemetet etetni. A társadalom nagy része még mindig ezt eszi. Viszont akkora energiája van a bionak, a természetesnek, hogy felülről lefele végigsöpör a társadalmon. Szerintem győzelemre áll. Ugyan ez a folyamat történik a mi "kis" problémánkkal. Egy időgéppel előremennél, már nem is értenék, hogy mit akar ez a barbár, milyen jogról dumál?, kit akar legyilkolni?.

Úgyhogy szedd össze magad , mert lemaradsz aztán a végén hülyének néznek. :)

2013. okt. 12. 10:33
 74/90 anonim ***** válasza:
81%

Scythian, el kell, hogy keserítselek, a trend tökéletesen fordított, ahogy az emberek öntudatra ébrednek, elkezdik igényelni a kontrollt a saját önreprodukciójuk felett. Persze átmeneti helyeken, átmeneti rezsimek némi időre akár vissza is tudják fordítani az idő kerekét, de a világ egyértelműen az abortusz liberalizálása irányába fejlődik... még olyan tradicionálisan "őskatolikus" helyeken is, mint Spanyolország teszemfel.

"Ezek az emberek, köztük én is a jó és a kifejezetten jó körülmények között élők közé tartozunk. Ez a réteg eleve jobban érvényesíti az érdekeit, több helyre eljutnak gondolatai. A gyerekeinkbe pedig beleég az értékrend." - hahahaha... egyfelől pont ez a kör az, aki valóban jobb érdekérvényesítő, csak épp ezzel párhuzamosan kellőképpen gyűlölt is Magyarországon ahhoz, hogy legfeljebb anti-ideált, antireklámot jelentsen.

Egyedül abban van igazságod, hogy az egyre jobb és korszerűbb fogamzásgátló eszközök elterjedése evidens módon csökkenti a művi abortuszok számát, szükségességét... de az meg egy 50 éves folyamat, csak a vak nem ismeri fel, hogy miért volt Magyarországon a 70-es évek elején 200 ezer tavaly meg 38 000 művi abortusz egy évben... hát mert közben megjelent és széles körben elterjedt az antibébi tabletta, meg a nem tornacipőtalp-minőségű óvszer... nem azért, hogy mit handabandázott össze a "a jó és a kifejezetten jó körülmények között élők közé tartozó" parazita-réteg.

Viszont eggyel kétségtelenül mutat összefüggést ez a handabanda, csak az nem az abortuszok, hanem az élveszülések száma... ugye abban a hetvenes években emellé a 200 ezer abortusz mellé még 150 000 élve szülés is társult, most meg lassacskán a fele, olyan 80 ezer körül van... köszönhetően első sorban annak, amit a "tehetős, jó érdekérvényesítő" réteg művel, tettekben és erkölcsökben.

Tudod, nem utálom én annyira a gyerekeket, hogy egy pillanatnyi esélyt is akarjak arra adni, hogy annak a gyereknek egy általad vízionálthoz hasonló világban kelljen élnie...

Na, erről ennyit.

2013. okt. 12. 11:08
 75/90 anonim ***** válasza:
8%

Volt egy-két freudi elszólás:)))

Egy biológus kutató barátom téged biológiai selejtnek tartana a evolúció félrecsúszásának. Ha jól emlékszem neked volt abortuszod vagy állami gondozott voltál, már nem emlékszem. Azokra az emberekre akik sikeresek, pozitívak parazitaként tekintesz, akkor neked valami világfájdalmad van. Az az óriási különbség közöttünk, hogy én nem tekintek konkurenciaként a többi élőlényre és örülök, ha más sikeres. Annyi korrektség legalább van benned, hogy elismered, hogy neked nem kell szaporodnod.

2013. okt. 12. 11:57
 76/90 anonim ***** válasza:
78%

Scytian, "Egy biológus kutató barátom téged biológiai selejtnek tartana " - tudod, ez ott hibázik, hogy aki más embert biológiai seletnek tart, azt nem biológus kutatónak hívják, hanem nácinak. Ami azért nagy különbség.

Másfelől meg konkurrenciának azt tekinti az épeszű ember, aki konkurrálni akar... ki is írta, hogy: "Ez a réteg eleve jobban érvényesíti az érdekeit, több helyre eljutnak gondolatai. "...

Szerintem menj ebédelni, mert feltűnően rossz köröket írsz ma az eszmefuttatásaiddal...

2013. okt. 12. 12:07
 77/90 anonim ***** válasza:
17%

Scytian, "Egy biológus kutató barátom téged biológiai selejtnek tartana " - tudod, ez ott hibázik, hogy aki más embert biológiai seletnek tart, azt nem biológus kutatónak hívják, hanem nácinak.

Ez nem erről szól. Ennyi erővel, minden genetikus náci.:)))

A ballib "értelmiség" szívesen használja ezt a kártyát. Ő egyszerűen azt vizsgálja, hogy melyik gének felelősek azért, hogy valaki pl.: szorgalmas lesz vagy lusta. Veled ellentétben pedig nem kampányol a saját faja, az emberiség egyetlen egyedének a megsemmisítéshez sem. Ő max annyit mondana ne reprodukálódj :)))

A kettőtök közül, így tulajdonképpen te vagy a náci.

Jó étvágyat!

2013. okt. 12. 12:16
 78/90 anonim ***** válasza:
50%

@Scythian

Amit leírtál a 73. hozzászólásodban, az tényleg a fogamzásgátló eszközök fejlődésének tudható be, nem pedig, mert a világ az általad áhított irányba halad.

Ami meg a baráti körödet illeti, az ember magához hasonló barátokat választ. Abból a kis csoportból fölösleges ilyen messzemenő következtetéseket levonni. Akármilyen hihetetlen számodra, a jobbmódúak szoktak általában pont liberálisabbak is lenni, vagyis jó eséllyel a te baráti köröd az anomália.

2013. okt. 12. 12:18
 79/90 anonim ***** válasza:
50%

"Ő egyszerűen azt vizsgálja, hogy melyik gének felelősek azért, hogy valaki pl.: szorgalmas lesz vagy lusta."

Íjj! Tehát biológusként olyasmit keres a génekben, ami szocializáció és egyedfejlődés. Ezek után már joggal kérdőjelezhető meg a szakértelme.

2013. okt. 12. 12:20
 80/90 anonim ***** válasza:
29%
Részben szocializáció és egyedfejlődés.
2013. okt. 12. 12:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!