Mi a véleményetek az abortuszról? A többi lent.
Mindig azt hallom,hogy ez egy olyan kérdés,amibe egy férfi nem is alkothat véleményt,mert a nő egyedüli,és elidegeníthetetlen joga,mert csak ő rendelkezhet a saját teste felett!
Nos ugyan én nem vagyok még csak a legkisebb mértékben sem vallásos,sem feminista-párti,de nekem az a véleményem erről,hogy ebben az esetben,a nő már közel sem csak a saját teste felett rendelkezik,hanem már egy másik életről. Eképpen már kérdéses az azon joga,hogy eldöntse,azt,hogy éljen e,avagy ne az a másik élet.
Persze én csak egy kivételes esetben fogadom el,ha az orvos(-ok),minden vizsgálat(-beleértve a genetikai vizsgálatokat is)után egyértelműen,s már megdönthetetlenül bizonyítani tudják azt,hogy az a magzat nem lenne ép-egészséges,esetleg súlyosan fogyatékos lesz,s a probléma egyértelműen genetikai hátterű-örökletes.
Ebben az esetben viszont nem csak hogy megengedném,hanem javasolnám is!
Nemi erőszak esetében,lehetővé tenném az anonim szülést,s az örökbe adást,mert az a véleményem,hogy az a magzat nem tehet arról,hogy erőszak által fogant(a múltban,szinte egész generációk fogantak meg így"szép lett volna"ha anno lehetőség lett volna az abortálásukra,ma lehet hogy sok "abortusz-pártoló" sem pártolhatná az abortuszt alapvető női jogként),így úgy érzem,hogy méltatlan lenne éppen emiatt kioltani az életét úgy,hogy még arra sem adunk neki esélyt,hogy megszülethessen!
Sokszor felforr bennem az indulat,amikor hallom azt,hogy sok felelőtlen nő,már-már dicsekvés tárgyává teszi azt,hogy hányadik AB-n van már túl,valamint azon,hogy valakit amiatt marasztalunk el,mert amiatt dönt az abortusz mellett,mert nem akart egy fogyatékos,vagy egy súlyosan beteg gyereknek életet adni,miközben ép-egészséges,normálisan fejlődő magzatok elhajtása felett+szinte napirendre tér a társadalom nem kis hányada,miközben azon sírunk,hogy egyre kevesebben vállalnak ma MO.-n még kevés gyereket is.
Tudom vannak pro és kontra logikus érvek-ellenérvek ebben a témában,amivel nem nagyon lehet vitatkozni,de azért némileg elgondolkodtató,vagy nem?
Kedves 30-as, az igazság az, hogy bár 67%-os fórumtársammal próbáltam felvenni a beszélgetés fonalát, szívesen válaszolok, ha bejegyzésedet nekem címezted.
Nos, hogy egyes "orvosok", akik az élet szentségére, védelmére felesküdve, ezenközben pedig napi rutinnal abortuszt végezve miért beszélnek lüktető sejtcsomóról, az az ő dolguk. Az én iskolai Biológia tankönyvemben pl. nem ez az információ állt a kérdéssel kapcsolatban... Tudod, az abortusz egyik előfeltétele a kontroll-ultrahang, amelyen a dobogó szívű, halálra szánt lényről "élő embrió"-ként vélekednek. Úgy képzeld már el, ha a hivatalos leleten lüktető sejtcsomó állna!
Nem mellesleg te is babáról beszélsz, amikor a tudatod nem nyomja el a tudatalattidat: "...elvesztettük ezt a babát."...
Magyarázat meg mindenre van, csakhogy az én véleményem az, hogy az emberi élet kioltásának súlya sem esetleges diplomákkal, sem munkahelyekkel, sem anyagiakkal etc. ,sem semmi mással nem ekvivalens.
Remélem, mielőtt megint sz@rrá pontozol, legalább elolvasod, amit írtam.
Kedves 32-es, ennek igazán örülök, mert akkor nyilván tudod, hogy a saját akarat másokra való rákényszerítésének ezerféle módja van. Ékes példája ennek az Általad belinkelt felmérés is, ahol ez a száraz talpú, hivatásos gyűlölködő fülbe duruzsolva kezdi mantrázni, miről "Álmodik a nyomor" (A.E.), hogy hintse a magot, mert kampány van. Hidd el, jön még majd a dávodi kislány is... Ezek az emberek olykor úgy kényszerítik másokra a saját akaratukat, hogy a vágyálmaikat hazug, de hitelesnek tűnő köntösbe bugyolálják és ezt a csomagot kézbesítik időről-időre jórészt kéretlenül. Komolyan azt hiszed, hogy a Századvég, vagy a Tárki nem tudná e kutatás szöges ellentétét igazolni egy másikkal bármikor - persze szintén szigorúan tudományos alapon és reprezentatív mintavétellel? Ne légy naiv!
S hogy hogyan lettél harcos magzatvédő? Hát sehogy. Édesapám egyébként mindig azt mondta nekem: "Kislányom, jó bornak nem kell cégér." :) Te maximum az emberek döntési szabadságát védted a konkrét kérdéseknél, és minden bizonnyal ennek csupán mellékterméke volt, hogy az adott magzatok életesélyeit nem csökkentetted.
Annyit még, hogy nincs új a nap alatt. Itt az ötletgazda, nézd csak meg, hogy kell ezt csinálni! Nem vizionálok, a forgatókönyv adott. Íme:
Úgy gondolom ez egy olyan kérdés, ahol mindenféle (pro és kontra) válasznak helye van...szóval aki azt mondja az embrióra, hogy "lüktető SEJTCSOMÓ", az vessen már egy pillantást ezekre az uh-felvételekre és majd írja le, hogy mit is látott. Ok? Én személy szerint nem hiszem, hogy a sejtcsomóknak van kezük, lábuk, szemük, szerveik, ráadásul még mozognak is.. Akár nullára is pontozhattok, abszolút nem bánom, de nincs undorítóbb, mint mikor egy ilyen kifejlett emberkére, csak azért, hogy elnyomjuk a tudatunkban a tetteink súlyát azt mondjuk, hogy "sejtcsomó".
http://www.youtube.com/watch?v=hH7FspvTI9I
http://www.youtube.com/watch?v=FUKwv0YH0ZM
Éreztem, hogy a 12 hetes felvételek jönnek. Azért elég ritka, hogy valaki a 12. héten kerüljön csak abortuszra. Általában a nő akkor tudja meg, hogy terhes, amikor kimarad a menzesze. Ilyenkor csinál egy tesztet, elmegy orvoshoz. 4-5 hetes. Ma már ritka, ha valahol 2 hetet kell várni időpontra, egy hét alatt meg van. Tehát sok esetben a terhesség 6 hetes az abortusz időpontjában.
6 hetes terhesség:
A legtöbb nő, mivel vár, hezitál, a 8. héten megy abortuszra.
8 hetes terhesség:
Persze, abortálható egy 12 hetes magzat is, de valahol meg kellett húzni egy határt. Én személy szerint a 12 heteset már nem veteném el. De amiket belinkeltem... hát minden csak nem egy "baba". Nem hat meg jobban az ő "haláluk", mint egy kiscicáé.
Egy 8 hetes baba nem baba? Istenem, hát miért nem az? Mert még nem olyan az arca, mint a tiéd? Nézd, csak, egy 8 hetes baba tulajdonképpen 6 hetes, ugye, és milyen fejlett, mennyi mindene megvan már. Hát nem csodálatos az élet? Két sejtből 6 hét alatt...
Miért nem tartod őket magaddal egyenértékűnek? Te is így kezdted, én is, mindenki. Miért bűne, hogy még nem úgy néz ki, mint érett újszülött korában? Hogy létezik, hogy te nem sírsz érte, miközben egy kiscicáért igen?
Bocsáss meg, húst eszem, de embert nem. Egyébként a növény is él.Tényekről beszélsz, miként én is. Tudod, volt már olyan, hogy a kinézet vitt halálba milliókat. A hosszú orr, a göndör haj, a vékony, vagy vastag száj, a közel ülő szemek... Ezt akarod? Ezt akarjuk?
Ja, és én a kiscicát is sajnálom, még egy hangyát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!