Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mi a véleményetek az abortuszr...

Mi a véleményetek az abortuszról? A többi lent.

Figyelt kérdés

Mindig azt hallom,hogy ez egy olyan kérdés,amibe egy férfi nem is alkothat véleményt,mert a nő egyedüli,és elidegeníthetetlen joga,mert csak ő rendelkezhet a saját teste felett!

Nos ugyan én nem vagyok még csak a legkisebb mértékben sem vallásos,sem feminista-párti,de nekem az a véleményem erről,hogy ebben az esetben,a nő már közel sem csak a saját teste felett rendelkezik,hanem már egy másik életről. Eképpen már kérdéses az azon joga,hogy eldöntse,azt,hogy éljen e,avagy ne az a másik élet.

Persze én csak egy kivételes esetben fogadom el,ha az orvos(-ok),minden vizsgálat(-beleértve a genetikai vizsgálatokat is)után egyértelműen,s már megdönthetetlenül bizonyítani tudják azt,hogy az a magzat nem lenne ép-egészséges,esetleg súlyosan fogyatékos lesz,s a probléma egyértelműen genetikai hátterű-örökletes.

Ebben az esetben viszont nem csak hogy megengedném,hanem javasolnám is!

Nemi erőszak esetében,lehetővé tenném az anonim szülést,s az örökbe adást,mert az a véleményem,hogy az a magzat nem tehet arról,hogy erőszak által fogant(a múltban,szinte egész generációk fogantak meg így"szép lett volna"ha anno lehetőség lett volna az abortálásukra,ma lehet hogy sok "abortusz-pártoló" sem pártolhatná az abortuszt alapvető női jogként),így úgy érzem,hogy méltatlan lenne éppen emiatt kioltani az életét úgy,hogy még arra sem adunk neki esélyt,hogy megszülethessen!

Sokszor felforr bennem az indulat,amikor hallom azt,hogy sok felelőtlen nő,már-már dicsekvés tárgyává teszi azt,hogy hányadik AB-n van már túl,valamint azon,hogy valakit amiatt marasztalunk el,mert amiatt dönt az abortusz mellett,mert nem akart egy fogyatékos,vagy egy súlyosan beteg gyereknek életet adni,miközben ép-egészséges,normálisan fejlődő magzatok elhajtása felett+szinte napirendre tér a társadalom nem kis hányada,miközben azon sírunk,hogy egyre kevesebben vállalnak ma MO.-n még kevés gyereket is.

Tudom vannak pro és kontra logikus érvek-ellenérvek ebben a témában,amivel nem nagyon lehet vitatkozni,de azért némileg elgondolkodtató,vagy nem?

2013. okt. 8. 14:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/90 anonim ***** válasza:
34%

48-as! Attól, hogy te nem lennél képes az emberi kommunikációra, még nem azt jelenti, hogy más sem képes rá. Voltál már életedben kórházban egyáltalán? Ha igen, akkor sejthetnéd, hogy egy nőgyógyászati ambulancián, ahol azonos "panaszokkal" összefektetett nők vannak, nem nézik egymást szótlanul. Főleg nem egy ilyen kényes helyzetben, amikor egyikünk sem tudta, hogy mi vár ránk. Szíved joga nem hinni nekem, így valóban könnyebb az érvelés, meg a saját hülyeséged fenntartása.

Viszont szívem joga nekem is gondolnom valamit, meg megvédeni az álláspontomat és a hozzászólásomat. Elhiheted, hogy három nappal a műtétem után rohadtul nem jó kedvemben vagyok itt és írom meg a tapasztalataimat!

Ha még nem voltál hasonló helyzetben, tedd össze a két szép kacsódat és köszönd meg az égieknek, vagy akinek akarod.

2013. okt. 11. 12:22
 52/90 anonim ***** válasza:
80%
Nyugi van. Én is feküdtem abortuszosok között. Egy teljes hétig. 6 ágyas szoba volt, hidd el, sokan voltak, mégsem kezdte el mindenki ecsetelni, hogy mi a helyzet. Főleg, hogy a legtöbb csak fél napot volt benn, abból órákat aludtak az altatás után. Olvass utána a valós adatoknak, nekem mindegy.
2013. okt. 11. 12:26
 53/90 anonim ***** válasza:
75%

Mindenki máshogy éli az életét. Van aki szerint bűn az AB, van aki szerint vannak helyzetek. Mindenki tartsa tiszteletben a másik döntését és kész. Nem értem miért jó ilyen témákba belefolyni, a végtelenségig lehet ragozni.

Szerintem van olyan helyzet amikor nincs más választás, ám azok akik védekezési módszerként tekintenek rá és már több AB-on is túlvannak azoknak nem engedném hogy elvetessék aztán 2 hónap múlva újra és újra. Ennyi.

2013. okt. 11. 13:12
 54/90 anonim ***** válasza:
72%

Kedves #35, meglehetősen mindennapos, mondhatni banális történet, hogy valakinek valamilyen társadalmi kérdésről valamilyen tapasztalatok hatására megváltozik a véleménye... ez olyan szinten igaz, hogy szinte biztosra veheted, hogy Magyarországon a mai napon is van olyan nő, aki eddig azt gondolta magáról hogy ellenzi a művi abortuszt, majd belekerülve a nem kívánt terhesség állapotába és megtapasztalva azt, mégis az abortusz mellett dönt... és tegnap is volt, meg holnap is lesz... De olyan is, aki hívővé válik, olyan is aki ateistává válik, olyan is aki házasság-ellenessé és olyan is, aki házasságpártivá, olyan is, aki jobboldalivá és olyan is, aki baloldalivá... C'est la zsizny:)))

Én meg ugye azt gondolom a témáról, hogy pontosan tudom, hogy milyen egy x hetes embrió-magzat, ez a része bennem nem kérdéses. A kérdést inkább a történet másik 2 szereplője vonatkozásában látom (engem ők érdekelnek első sorban), hogy az én véleményem a témáról változzon, ahhoz az kellene kb. hogy olyan társadalomban éljünk, ahol a nem kívánt terhesség kihordása és megszülése egyikükre nézve sem jár negatívabb következménnyel, mint a művi abortusz... nos, a világ meg nagyon nem erre halad...

A valóság kérlek valami olyasmi, hogy nem véletlen jönnek ám általában a kedves magzatvédők mindenféle érzelmi megközelítéssel, hanem egyszerűen azért, mert tárgyszerűen (nem érzelmi alapon) semmit sem tudnak mondani arra, hogy miért lenne jobb a nőnek és főleg a férfinak, ha a megtartás mellett döntenének. Ha vennénk a klasszikus felezett papírlapot, ahova az ember a "mellette" meg az "ellene" dolgokat sorolja, és megtennénk azt a kikötést, hogy érzelmi dolog nem(!), akkor bizony a lap fele többnyire tök üres maradna a nem kívánt - nem tervezett terhesség eseteiben. Szóval ha engem agitálna egy magzatvédő egy terhesség megtartására manapság (:)), akkor szerintem a helyes visszakérdezés a "mondd, miért utálsz engem, miért akarsz nekem tudatosan rosszat?" lenne.

2013. okt. 11. 13:49
 55/90 anonim ***** válasza:
29%

Kedves 54-es, a belinkelt írás nem Nathanson megtérésének története miatt érdekes - azért is, csak nem itt és nem most -, hanem a tudatosan kigondolt, alkalmazott, majd önként leleplezett, szigorúan a témába vágó manipulációs módszerek kapcsán - lévén, hogy éppen arról beszélgettünk. De hát ezt Te is tudod... Stílusgyakorlatnak jó volt azért. :))

Egyébként meg természetesen nem maradna üres az a papírlap, de ezt is tudod.

2013. okt. 11. 13:57
 56/90 anonim ***** válasza:
13%
Annak örülök (ez a válaszok alapján is látszik), hogy nem igazak azok a sztereotípiák, hogy az abortuszellenzők csak vallási fanatikusok lehetnek. Ez is egyébként egy, olyan szemét és aljas kampányfogása az abortuszigenlőknek, amiből látszik, hogy mennyire beteg a lelkiviláguk. A "van joga eldönteni" érvet nem tudom ezektől az emberektől elfogadni, mert a jog nem igazság, a jogot emberek alkották és bármikor változtatható. Szerintem ezt ők is tudják, ezek az emberek nem hülyék. Ezek az emberek tudatosan egyfajta rituális gyilkosságban vesznek részt amikor az abortusz mellett kampányolnak.
2013. okt. 11. 14:38
 57/90 anonim ***** válasza:
82%

Kedves #55, ha fenntartjuk a két kritériumot, amit írtam, tehát csak nem érzelmi érvek és nem kívánt terhesség, akkor de, bizony csont üresen maradna.

Egyébként, hogy kritizáltad a közvéleménykutatást, kerestem számodra egy tök másikat, más cég is csinálta, és nem is most, hanem 2 évvel ezelőtt:

[link]

És hát megnyugodhatsz, ók valóban nem 2%-nak mérték a teljes ellenzést, hanem 3%-nak:))) - egyébként kísértetiesen hasonlóak az adatok, mint a mostaniak.

És nem, itt már olyan mértékben szignifikánsak a különbségek a támogató és elutasító vélemények között, hogy se a Századvég, se más - még ha belefeszül se - tudná azt kihozni, hogy nálunk a társadalom többsége rossznak tartja a jelenlegi abortusz-szabályozást, vagy ellenezné a művi abortuszt, itt 72% támogató (lazító vagy a jelenlegit jónak tartó) áll szembe 25% szigorítóval és 3% betiltóval. Nem, ezt már semmilyen "statisztikai varázslással" nem lehet olyan színben feltüntetni, hogy a többség abortusz-korlátozást szeretne.

A Soltész "lengyel példájáról" meg annyit, hogy ott spec 65% az, ami nálunk 3%... azért ez sem kis különbség:)

A témához lazán kapcsolódva (főleg a lengyel példára reagálva) azt meg tök viccesnek tartom, hogy mifelénk pont a történelmi egyházak nem tudták semmilyen szinten se kihasználni a válságot a híveik számának növelésére... érted, a leghülyébb spiritiszta-lenyúlda is robbantott a válságban törvényszerűen megnövekvő számú lelkiséghez fordulókkal, és "küldi a pénz-energiát":), de a történelmi egyházak azok mintha oltva lennének az ellen, hogy meg tudják őket szólítani... talán ideje lenne náluk némi önvizsgálatnak... visszatérve a szorosan vett témához, ha például lepattannának a fogamzásgátláson rágódásról, és a 3% helyett a 25%-ot,, tehát az orvosi indokkal elfogadást lőnék be az abortusz témájában, nagyobb sikereket érhetnének el ennél a minuszosnál...

(ugye nem lenne a "hit lényegét érintő" példátlan eset, Aquinoi Szent Tamás még tulképp a mai magyar abortusztörvény pártján állt:) - egyszerűen "vissza a gyökerekhez")

2013. okt. 11. 14:54
 58/90 anonim ***** válasza:
18%

Nézd, számomra - és remélem, minden a témában gondolkodó, józan és tájékozott ember számára a "reto ad fortes" a VI. parancsolat, ha már itt tartunk.

És nem, annyira naiv nem vagyok, hogy azt vélelmezzem, ma, Magyarországon a lakosság nagyobbik fele ellenzi az abortuszt, de azt viszont gondolom, hogy úgy 1/3-a igen. Abban meg biztos vagyok, hogy a hívők körében - nem a vallásosokról beszélek tehát - valahol 80% körül lehet ez az arány.

A lengyelek kontra magyarok kérdésköréről meg határozott véleményem van, ami nem biztos, hogy való ide; virágnyelven legyen elég annyi, hogy a lengyel libsik az ottani rendszerváltozás után szépen elhúztak az őshazába, míg magyarországi társaik azóta is itt mérgezik a levegőt. Hát ezért SEM nőtt az aktív hitéletet élők száma hazánkban, mert ez a kultúrkör mindent megtett és meg is tesz azért, hogy ez így legyen, no meg az egyházak sem jártak mindig jó példával a tisztelt hívek előtt. Ezt nem tagadom, soha nem is tagadtam, mint ahogyan azt sem, hogy az egyetemes egyház helyett a gyülekezetek lelki életét tartom virágzóbbnak.

2013. okt. 11. 15:17
 59/90 anonim ***** válasza:
72%

Egy halmozottan hátrányos helyzetű, főleg nagycsaládos gyerek után bőven járnak támogatások és megemelkednek egyébként is járók.

"Scythian"

Miért nem lehet elfogadni a "joga van" érvet?

Ha megváltoztatják a jogaidat és köteleznének, hogy ha törik, ha szakad, fogadj örökbe egy gyereket, ha 30 éves korodig nem születik saját, akár akarod, akár nem, csöppet sem zavarna, hogy idegenek szólnak bele a magánéletedbe? Hogy eldöntik helyetted mikor akarj gyereket? Kényszerítenek a gyerekvállalásra?

Tudod az abortuszigenlők nem javasolják senkinek az abortuszt, csak a lehetőséget akarják fenntartani, hogy mindenki maga dönthessen, míg az abortuszellenzők ezt akarják elvenni másoktól. Olyan döntést meghozni mások helyett, ami rájuk a legkevésbé sem lesz hatással, de azoknak a másoknak gyökeresen változtatja meg az életét.

2013. okt. 11. 15:19
 60/90 anonim ***** válasza:
16%
Alapvetően nincs döntés helyzet. A döntéshelyzet itt abból adódik, hogy a tudományt rossz célra használták.
2013. okt. 11. 15:26
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!