Mi a véleményetek az abortuszról? A többi lent.
Mindig azt hallom,hogy ez egy olyan kérdés,amibe egy férfi nem is alkothat véleményt,mert a nő egyedüli,és elidegeníthetetlen joga,mert csak ő rendelkezhet a saját teste felett!
Nos ugyan én nem vagyok még csak a legkisebb mértékben sem vallásos,sem feminista-párti,de nekem az a véleményem erről,hogy ebben az esetben,a nő már közel sem csak a saját teste felett rendelkezik,hanem már egy másik életről. Eképpen már kérdéses az azon joga,hogy eldöntse,azt,hogy éljen e,avagy ne az a másik élet.
Persze én csak egy kivételes esetben fogadom el,ha az orvos(-ok),minden vizsgálat(-beleértve a genetikai vizsgálatokat is)után egyértelműen,s már megdönthetetlenül bizonyítani tudják azt,hogy az a magzat nem lenne ép-egészséges,esetleg súlyosan fogyatékos lesz,s a probléma egyértelműen genetikai hátterű-örökletes.
Ebben az esetben viszont nem csak hogy megengedném,hanem javasolnám is!
Nemi erőszak esetében,lehetővé tenném az anonim szülést,s az örökbe adást,mert az a véleményem,hogy az a magzat nem tehet arról,hogy erőszak által fogant(a múltban,szinte egész generációk fogantak meg így"szép lett volna"ha anno lehetőség lett volna az abortálásukra,ma lehet hogy sok "abortusz-pártoló" sem pártolhatná az abortuszt alapvető női jogként),így úgy érzem,hogy méltatlan lenne éppen emiatt kioltani az életét úgy,hogy még arra sem adunk neki esélyt,hogy megszülethessen!
Sokszor felforr bennem az indulat,amikor hallom azt,hogy sok felelőtlen nő,már-már dicsekvés tárgyává teszi azt,hogy hányadik AB-n van már túl,valamint azon,hogy valakit amiatt marasztalunk el,mert amiatt dönt az abortusz mellett,mert nem akart egy fogyatékos,vagy egy súlyosan beteg gyereknek életet adni,miközben ép-egészséges,normálisan fejlődő magzatok elhajtása felett+szinte napirendre tér a társadalom nem kis hányada,miközben azon sírunk,hogy egyre kevesebben vállalnak ma MO.-n még kevés gyereket is.
Tudom vannak pro és kontra logikus érvek-ellenérvek ebben a témában,amivel nem nagyon lehet vitatkozni,de azért némileg elgondolkodtató,vagy nem?
"De szerintem meg te vagy rossz ember, amiért mások magánéletéről akarsz döntést hozni"
Szerintem ez nem meríti ki a rossz ember fogalmát. Ezek szerint nagyon sok rossz ember van. Az összes bíró.
Ne nevettesd már ki magad...
@Scythian
Tudod, hogy a két eset gyökeresen más. Egy bíró egy bűnöző felett hoz ítéletet az ellene felhozott bizonyítékok függvényben, mert ártott másoknak.
Te ártatlanokra kényszerítenéd rá az akaratod és értékrended, akik sem most, sem máskor nem ártottak neked.
És mielőtt jönne a visszavágás, az abortálandó gyerek még nem létezik. Nincs öntudata, nincsenek érzelmei, csak néhány kezdetleges feltételes reflexe. Ha meghagyják, csak hogy a magadfajták jobban aludjanak, mit teszel érte, hogy megkapja, amire szüksége van. Egyáltalán nem biztos, hogy a szülei anyagilag vagy érzelmileg elbírnak a nem tervezett gyerek felnevelésével járó felelősséggel. A nő testében is okoz végleges változásokat a szülés és ha esetleg születés után mondanak le róla az a gyerekben is egy életen át tartó lelki nyomot hagy, főleg, ha árvaházba kerül nevelőszüéők helyett.
Te ezt akarod. Igen, ez már kimeríti a rossz ember fogalmát.
"És mielőtt jönne a visszavágás, az abortálandó gyerek még nem létezik. Nincs öntudata, nincsenek érzelmei, csak néhány kezdetleges feltételes reflexe."
A büntető jog sokkal szigorúbban veszi a tehetetlen személy ellen elkövetett sérelmet. Ha már jogról beszélsz legyél következetes. Ha egy beszámíthatatlan magatehetetlen embert ölsz meg akkor leültetnek. Egyébként én láttam a gyerekemet korai ultrahangon, fickándozott 10cm-esen, mint hal a vízben. Ez az ő kis fejlődési szakasza volt. ennyi erővel legyilkolhatjuk a vegetáló 90 éveseket is, mert az már a lefelé vezető szakasz.
A másik, hogy nekem te ne jelents ki olyat, hogy ez csak az ő döntésük és nem ártanak másoknak. Én azt mondom, hogy ez a gyilkolászás árt gyermeki lelkemnek és azt sem szeretném, hogy a gyerekem ilyen világba nőjön fel. Azt gondolom, hogy ez a társadalomnak is árt mert növeli a rossz elleni toleranciát. Tehát jó lenne, ha tisztelnéd a jogaimat!!!
"mit teszel érte, hogy megkapja, amire szüksége van."
Én a saját gyerekeimért vagyok felelős és őket tartom el. Ezeknek a "szülőknek is ezt kellene tenni". Azon kívül elég sok adót fizetek be azért, hogy ma Magyarországon ne keljen gyilkolni, mert a szociális hálózatok felnevelik, tehát nem hal éhen senki és nem fog megfagyni. Lehet, hogy kevés amit kapnak, de nem rajtam múlik, hogy milyen országban élünk, hanem a társadalmon.
De figyelj! Menj be egy árvaházba és kérdezd meg ki akar meghalni. A te logikádból sajnos ez következik. Vállald be.
"A büntető jog sokkal szigorúbban veszi a tehetetlen személy ellen elkövetett sérelmet."
És itt a lényeg. Személy elen. Csakhogy esetünkben nem beszélhetünk személyről.
"ennyi erővel legyilkolhatjuk a vegetáló 90 éveseket is, mert az már a lefelé vezető szakasz."
Sokan az eutanáziát is pártolják, de a kérdés tárgya nem ez. Ha erről akarsz beszélni, írj ki róla egyet. Mellesleg nem korrekt a "vegetáló 90 éves" kifejezésed, nem derül ki belőle mire gondolsz, így állást foglalni sem lehet. Egy öntudatlanul gépekre kötött embernél például már most is a gépet, ha nincs remény a felépülésre és a család hozzájárul.
"A másik, hogy nekem te ne jelents ki olyat, hogy ez csak az ő döntésük és nem ártanak másoknak. Én azt mondom, hogy ez a gyilkolászás árt gyermeki lelkemnek"
Hogyan árt a te lelkednek, mikor nem is tudsz róla?
A google-ban keresve egy két éves cikk azt írja, óránként 5 abortuszt végeznek. Említs meg tegnapról hármat, ha pedig nem tudsz, mondd el, hogyan árt a lelkednek! Ez a kifogás egyszerűen nevetséges.
"és azt sem szeretném, hogy a gyerekem ilyen világba nőjön fel."
Én meg azt nem szeretném, hogy az enyém olyanban nőjön fel, ahol adott esetben nem rendelkezhet a saját jövőjéről.
"Azt gondolom, hogy ez a társadalomnak is árt mert növeli a rossz elleni toleranciát. Tehát jó lenne, ha tisztelnéd a jogaimat!!!"
Milyen jogaid? Jogod van elmondani a véleményed, amit már régen megtettél. Te nem a jogaid tiszteletben tartását követeled. Te azt akarod, azt tartsuk tiszteletben, hogy olyan döntést hozol meg idegenek életében, akikkel sosem találkoztál és valószínűleg soha nem is fogsz, ami a tiédre semmilyen formában nincs hatással, nem kell érte felelősséget vállalnod, az övékét viszont teljesen átformálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!