Mi a véleményetek az abortuszról? A többi lent.
Mindig azt hallom,hogy ez egy olyan kérdés,amibe egy férfi nem is alkothat véleményt,mert a nő egyedüli,és elidegeníthetetlen joga,mert csak ő rendelkezhet a saját teste felett!
Nos ugyan én nem vagyok még csak a legkisebb mértékben sem vallásos,sem feminista-párti,de nekem az a véleményem erről,hogy ebben az esetben,a nő már közel sem csak a saját teste felett rendelkezik,hanem már egy másik életről. Eképpen már kérdéses az azon joga,hogy eldöntse,azt,hogy éljen e,avagy ne az a másik élet.
Persze én csak egy kivételes esetben fogadom el,ha az orvos(-ok),minden vizsgálat(-beleértve a genetikai vizsgálatokat is)után egyértelműen,s már megdönthetetlenül bizonyítani tudják azt,hogy az a magzat nem lenne ép-egészséges,esetleg súlyosan fogyatékos lesz,s a probléma egyértelműen genetikai hátterű-örökletes.
Ebben az esetben viszont nem csak hogy megengedném,hanem javasolnám is!
Nemi erőszak esetében,lehetővé tenném az anonim szülést,s az örökbe adást,mert az a véleményem,hogy az a magzat nem tehet arról,hogy erőszak által fogant(a múltban,szinte egész generációk fogantak meg így"szép lett volna"ha anno lehetőség lett volna az abortálásukra,ma lehet hogy sok "abortusz-pártoló" sem pártolhatná az abortuszt alapvető női jogként),így úgy érzem,hogy méltatlan lenne éppen emiatt kioltani az életét úgy,hogy még arra sem adunk neki esélyt,hogy megszülethessen!
Sokszor felforr bennem az indulat,amikor hallom azt,hogy sok felelőtlen nő,már-már dicsekvés tárgyává teszi azt,hogy hányadik AB-n van már túl,valamint azon,hogy valakit amiatt marasztalunk el,mert amiatt dönt az abortusz mellett,mert nem akart egy fogyatékos,vagy egy súlyosan beteg gyereknek életet adni,miközben ép-egészséges,normálisan fejlődő magzatok elhajtása felett+szinte napirendre tér a társadalom nem kis hányada,miközben azon sírunk,hogy egyre kevesebben vállalnak ma MO.-n még kevés gyereket is.
Tudom vannak pro és kontra logikus érvek-ellenérvek ebben a témában,amivel nem nagyon lehet vitatkozni,de azért némileg elgondolkodtató,vagy nem?
Tévedni tetszel #20-as, nem vagyok én elmebeteg, hogy egy invazív műtéti beavatkozást pártoljak, pont úgy nem pártolom természetesen, ahogy a foghúzást, a rektoszkópiát meg a vakbélműtétet se. De a LEHETŐSÉGÉT, a hozzá való jogot azt természetesen pártolom, és vallom, hogy néha ez az invazív műtéti beavatkozás a kisebbik rossz az egyéb szóba jöhető dologokhoz, szóval a kihordáshoz és megtartáshoz, illetve az örökbe adáshoz képest.
Pont ahogy a vakbélműtét se jó, de a kisebbik rossz a perforált vakbél okozta kipurcanáshoz képest, meg a rektoszkópia se jó, de kisebbik rossz, mint a végbélrák áttétekkel c. műfaj.
Illetve hát ez egy érdekes dolog, mert a sors furcsa szeszélye folytán az utóbbi időkben éppen valakiknek a terhesség kihordásához való jogát kellett védenem, mert azt támadták:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
vagy
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..
Szóval hangyányit bonyolultabb ám ez a világ, mint azt hiszed...
A feltett kérdésre friss, ropogós válasz olvasható itt:
Annyit még, hogy ha láttál agresszív, antipatikus, elvakultan feminista, kártékony, gyűlölettől fröcsögő, száraz talpú nőt, hát akkor ő az. És mégis egy, az egyesülete által fémjelzett felmérésre hivatkozol?
Nézd kedves #27:), az említett hölgy nekem se a szívem csücske a felette diszkriminatív "stop férfierőszak" óta, de arról fogalmam sincs hogy épp melyik közvéleménykutatóra kell fújni és miért:)
Nekem egyébként a Gallup a favoritom, mert ők merték először írásba adni még anno 2004 körül, hogy a magyar társadalom többsége jobbnak ítéli meg az előző érát a mainál... amit azóta persze már mindegyik többször leírt, de elsőnek lenni ebben nem kis bátorságra vall...
De tök mindegy, ahogy az is, hogy 2% vagy 4%, itt nem szoros különbségekről van szó, az eredmények tök egyértelműek abban, hogy a többségnek megfelel a mai szabályozás, és a többség támogatná, ha azonos paraméterekkel a műtéti megoldás mellett választható lenne a tablettás is.
És ez egyébként tökéletesen megegyezik a saját tapasztalataimmal is:)
Sejt csomó, vagy élőlény vitához: Közel egy évet vártam a pozitív tesztre. Rohantam az orvoshoz másnap, aki hüvely ultrahangot csinált. Valóban egy pötty, egy sejtcsomó, ami lüktet. Egy hónappal később pedig meghallgattuk a szívverését. Sajnos elvesztettük ezt a babát, elvetéltem. A második terhességemnél nem emlékszem erre az eufóriára, mert rettegtem, hogy őt is elveszítem. A 12. héten pedig már felismerhető, hogy belőle egy ember lesz.
Ab-hoz: Sokat olvastam az abortuszról, félem, hogy komplikációk lesznek, és voltak is (, de hálaisten egészségesen született). Ezt a kockázatot kell vállalnia minden nőnek, aki terhességmegszakítást kér. A párkapcsolatok jönnek-mennek, így nagy valószínűséggel, valóban csak a nőnek kell a kockázatot vállalni, mert a férfi változhat, de a kockázat marad.
Egy kutatásban azt olvastam, hogy a népesség egy komoly része elfogadja mint "negatív családtervezési" módszert. Hosszútávon olcsóbb a naptármódszeres védekezés és az AB, mint az antibébi gyógyszer szedése.
Ne ítélkezz, hogy ne ítéltess! Nem tudod, hogy egy nő miért vállalja az AB-t. Lehet családon belüli erőszak is, amiről nem lehet beszélni, vagy egy átbulizott éjszaka, vagy feledékenység (gyógyszer). Nem mindenki űz sportot az AB-ból, van akinek az egyetem, főiskola, vagy munkahely múlik rajta. Attól még nem rossz ember, csak esélyt sem kap, hogy megmagyarázza döntését, vagy feldolgozza egy nem kívánt terhesség, nem kívánt következményét, mert ebben a témában nincs középút, és ritka az okos döntés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!