Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Hogy tegyem túl rajta magam?...

Hogy tegyem túl rajta magam? Nagyon megvisel.

Figyelt kérdés

terhes vagyok de nem tartjuk meg.

már van egy babánk 1éves.anyagi okok miatt döntöttünk igy.

azóta sirok nagyon elvagyok keseredve,

ki hogy élte át az abortuszt?

2013. szept. 2. 13:17
 61/103 anonim ***** válasza:
38%
Könnyen ítélkezik itt mindenki és kampányol amellett hogy ez a fiatal lány akinek ott a picije és alig hogy megél a párjával tartsa meg ezt a babát. Arra alapozva hogy talán majd valaki megsajnálja és segít neki, hogy majd könyör adományokból felneveli. De kérdem én hol lesz ez a sok Szent aki most elítéli a kérdezőt a döntése miatt ha a gyerekeknek ruha kell ha orvosahoz kell vinni őket? Megmondom én sehol. Mert a jó szándék csak addig tart aztán elfújja a szél. Kérdező jól döntöttél hidd el.
2013. szept. 7. 16:43
 62/103 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

Ez a tortenet boldogan vegzodik,erdemes volt kuzdeni a babaert,nekunk valasziroknak is.

2013. szept. 7. 17:53
 63/103 anonim ***** válasza:
Soha nem tudnék kampányolni amellett, hogy valaki vetesse el a gyerekét. Akkor sem ha nekem lett volna. Mi vezeti az ilyen nőket? Ha az enyém meghalt, haljon a tiéd is, vagy mi?
2013. szept. 7. 18:47
 64/103 anonim ***** válasza:
Ó, dehogy! Egyszerűen önigazolást keresnek. Ez vegytiszta pszichológia: azt hiszik, ha mások is megteszik, és sokan teszik meg, akkor biztos, hogy helyesen cselekednek.
2013. szept. 8. 06:43
 65/103 anonim ***** válasza:
71%
Helyesen cselekedni relatív fogalom. Sajnos nem minden helyzet olyan egyszerű és az életben nem minden fekete és fehér. S igen az abortusz egy rossz dolog, szépítés nélkül. De sajnos néha két rossz közül kell választani, mert az élet a sors úgy hozta. Azzal hogy ítélkezünk és pocskondiázunk hogy megpróbálunk okosabbak lenni annál aki ebbe a helyzetbe kerül még a helyzet nem oldodik meg és nem is lesz jobb. Addig amíg nem volt valaki hasonló helyzetben amíg nem élte át a kilátástalanságot a nyomort a küzdelmet addig ne is ítélkezzen. A kérdezőnek pont elég fájdalom az amit most át kell élnie. S ha megszülné azzal mivel lenne jobb? Hogy hol van étel hol nincs? Mégis melyik gyerek érdemli meg azt hogy nyomorogva éhezve kelljen éljen úgy hogy még azt se kapja meg ami az alap lenne? S miért kéne megvonni azt a picikét ami jutott a már meglévő gyermektől, hogy ketten éljenek nyomorban. Persze nem a pénz a legfontosabb de ahogy a kérdező kommentjeit olvasom azt kell mondanom, hogy bár borzalmas mert egy kezdődő életről van szó de ez a helyes döntés.
2013. szept. 8. 13:10
 66/103 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, a minap egy másik kérdésnél laza könnyedséggel írta egy 20 éves csaj, hogy előző nap volt abortusza, és hogy anyagi okokból vetette el a gyermekét. Na, szó szót követett, mire megosztotta itt velünk, hogy ő nem dolgozik. A párja igen, de ők albérletben laknak. Sokszor éheznek. Meg kell mondjam, már az eleve gyanús volt, hogy egy frissen ezen a beavatkozáson átesett nő az abortusz mellett kampányol a neten, aztán elkezdtem számolni. C
2013. szept. 8. 14:03
 67/103 anonim ***** válasza:
Mit szamoltal?Bocs, nem ertem?
2013. szept. 8. 14:05
 68/103 anonim ***** válasza:
24%

Folytatom. Csendben, halkan számolni kezdtem. A következőkre jutottam: a csaj itt van a GYK-n, tehát internetje van. Nem cáfolta, hogy kábel TV is. Meg mobil telefon is. Megjegyzem, ha az életemben még semmit nem tettem le az asztalra, nem értem, milyen jogon várom el az élettől, hogy albérletet tartsak fenn, de ez csak az én véleményem. Szóval osztottam, szoroztam és a következőkre jutottam: TV+internet: havi 10.000 Ft., Mobiltelefon 2 főre: havi 10.000 Ft. (Ezek nélkül lehet élni, ugye). Gyes: 28.500 Ft., családi pótlék: havi 12.200 Ft, egyszeri kelengyepénz: 288.000 Ft. Családi adókedvezmény: havi 10.000 Ft. Ez összesen: 70.700 Ft/hó. Ha ehhez hozzáveszem, hogy a Gyes végre rugalmas lesz, és 3 évig akkor is jár, ha az édesanya hamarabb munkába áll, akkor ne mondja nekem senki, hogy ebből nem lehetett volna kijönni. De a hölgyike inkább előadta, hogy ő nyomorog. Cáfolni azóta se cáfolt engem.

A kérdező helyzete nyilván más: neki van már gyermeke. Ha azonban fél évvel szülés után munkába állna (tudom, ez nem a legszerencsésebb, de ha már itt a kisebbik rossz választásáról szó esett, hát szerintem éppen ez volna az), akkor a rugalmas gyessel és a fizetéssel, esetleg önkormányzati nevelési segéllyel legalább át lehetne számolni, mennyi is az annyi. Ha hónap elején azt írja, hogy csak 20.000 Ft-ja van, akkor ez azt jelentené, hogy nem internetezne itt velünk... Le kellene legalább ülni és valóbán átszámolni, mennyi a keret és nem szégyellősködve utánajárni, milyen támogatási formák járnak. És hát nem mindenki maradhat otthon a gyermekével 3 évig (nekem 3 gyermekem van és egyikkel sem engedhettem meg magamnak ezt a luxust), hanem akarni, tenni, cselekedni és reménykedni. Mindenesetre legalább MEGPRÓBÁLNI. És nem a sült galambot várni. Én így gondolom.

2013. szept. 8. 14:18
 69/103 anonim ***** válasza:
Koszonom!Ertem es egyet ertek veled!
2013. szept. 8. 16:48
 70/103 anonim ***** válasza:
Tudod, az a baj, hogy sokszor el sem jutnak a szülők addig a pontig, hogy teljes mélységében feltérképezzék a valós helyzetüket, mert az első sokk hatására határoznak a gyermekük sorsáról. Remélem, hogy a Kérdező esetében ez nincs így, de biztos vagyok benne, hogy sok kis élet múlt és múlik ezen a gyakorlaton. Miközben mindig akad valami, ami továbblendít, ami, vagy aki segít, mert az nem lehet, hogy ma Magyarországon éhen haljanak ártatlan gyerekek. Bátornak és elszántnak és tetterősnek kell lenni, pláne, ha a gyermekünkről van szó. Én is szívesen segítenék: babakocsit, kisruhákat tudnék küldeni. Szeretettel.
2013. szept. 8. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!