Hogy tegyem túl rajta magam? Nagyon megvisel.
terhes vagyok de nem tartjuk meg.
már van egy babánk 1éves.anyagi okok miatt döntöttünk igy.
azóta sirok nagyon elvagyok keseredve,
ki hogy élte át az abortuszt?
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Ez a tortenet boldogan vegzodik,erdemes volt kuzdeni a babaert,nekunk valasziroknak is.
Folytatom. Csendben, halkan számolni kezdtem. A következőkre jutottam: a csaj itt van a GYK-n, tehát internetje van. Nem cáfolta, hogy kábel TV is. Meg mobil telefon is. Megjegyzem, ha az életemben még semmit nem tettem le az asztalra, nem értem, milyen jogon várom el az élettől, hogy albérletet tartsak fenn, de ez csak az én véleményem. Szóval osztottam, szoroztam és a következőkre jutottam: TV+internet: havi 10.000 Ft., Mobiltelefon 2 főre: havi 10.000 Ft. (Ezek nélkül lehet élni, ugye). Gyes: 28.500 Ft., családi pótlék: havi 12.200 Ft, egyszeri kelengyepénz: 288.000 Ft. Családi adókedvezmény: havi 10.000 Ft. Ez összesen: 70.700 Ft/hó. Ha ehhez hozzáveszem, hogy a Gyes végre rugalmas lesz, és 3 évig akkor is jár, ha az édesanya hamarabb munkába áll, akkor ne mondja nekem senki, hogy ebből nem lehetett volna kijönni. De a hölgyike inkább előadta, hogy ő nyomorog. Cáfolni azóta se cáfolt engem.
A kérdező helyzete nyilván más: neki van már gyermeke. Ha azonban fél évvel szülés után munkába állna (tudom, ez nem a legszerencsésebb, de ha már itt a kisebbik rossz választásáról szó esett, hát szerintem éppen ez volna az), akkor a rugalmas gyessel és a fizetéssel, esetleg önkormányzati nevelési segéllyel legalább át lehetne számolni, mennyi is az annyi. Ha hónap elején azt írja, hogy csak 20.000 Ft-ja van, akkor ez azt jelentené, hogy nem internetezne itt velünk... Le kellene legalább ülni és valóbán átszámolni, mennyi a keret és nem szégyellősködve utánajárni, milyen támogatási formák járnak. És hát nem mindenki maradhat otthon a gyermekével 3 évig (nekem 3 gyermekem van és egyikkel sem engedhettem meg magamnak ezt a luxust), hanem akarni, tenni, cselekedni és reménykedni. Mindenesetre legalább MEGPRÓBÁLNI. És nem a sült galambot várni. Én így gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!