Lelkileg teljesen megvisel, hogy képtelen vagyok szoptatni kisbabámat?
Pedig nem szabadna, hogy megviseljen, ha vannak már gyerekeid, akkor pontosan tudod, hogy nem ez a jó anya ismérve. Én a nagyobbat másfél évig szoptattam, a kicsit csak három hétig tudtam, utána cumisüvegből kapta a tejet és tápszert, öt hónapos korától pedig csak tápszert. Örültem, hogy szépen fejlődik és tudtam, hogy nem rajtam múlt, hogy így alakult. Ahogy te sem tehetsz róla, hogy nincs tejed.
Anyukám sem tudott szoptatni engem, csak pár hétig, mégis szerintem ő a legjobb anya a világon és imádom :-).
Az is lehet. De ha görcsölsz - negyedik gyereknél azért ezt már tudnod kell - semmivel se lesz jobb. Én az elsőnél kínlódtam hetekig, a másodiknál már ment sokkal simábban.
Kipróbáltál mindent, amit ilyenkor ajánlanak?: homeo, tea, more milk kapszula, alkoholmentes sör, sok pihenés (azt mondjuk nem tudom hogy lehet 4. gyereknél), tábla csoki, sült krumpli, sok leves, nutella? Ha igen, akkor ez van, nyugodj bele, sok gyerek nőtt már fel tápszeren. Ha megpróbáltad és nem megy, akkor nem megy. Inkább etesd tápszerrel mosolyogva!
Meg lehet köszönni annak az agymosásnak, amit a kismamákon hajtanak végre a szoptatás misztériumával...istenem!
Ne aggódj, ma már olyan jó tápszerek vannak, hogy mindent megkap a kisbabád, amire szüksége lehet. Hogy megvisel és csődtömegnek érzed magad emiatt számomra pontosan azt bizonyítja, hogy többet teszel a gyerekedért sok szoptatós anyukánál, akiknek ebben ki is merül a gyermek szükségleteinek kielégítése.
Amikor ránézel a másik három gyönyörű gyerekedre, látod rajtuk, hogy szerencsétlenek lennének amiatt, mert anno nem tudtad őket szoptatni? Ugye, nem, mert szépek, egészségesek és szeretnek téged!
Ne tedd tönkre a lelkedet ezekkel a butaságokkal,mert elveszed magadtól meg a babádtól is annak a boldogságnak a lehetőséget, amit egymásban találhatnátok!
Nyugi, nyugi, nyugi!
Ne görcsólj rajta!
Próbald fejés helyett a babádat cicire tenni. Nem 3 óránként, hanem akár óranként. Ha ennyire megvisel, akkor egy szoptatási tanácsadó segíthet.
Nem a vilag vége, ha tápszeren nó fel a baba, de ha ennyire szoptatni szeretnél, akkor kérj segítséget. Van egy csomó praktika, ami segíti a szoptatást.
Ha meg nem akarsz vele próbalkozni, akkor fogadd el, hogy ez van, és örülj, hogy van 4 gyereked, akik felnőnek szépen szopi nélkül is!
3gyermekem van- egyet sem tudtam szoptatni én sem. 3hétig rendszeresen fejtem- próbáltam szoptatni az éhes gyereket- hogy szívjon- de semmi az égvilágon nem jött a mellemből- azaz pár csepp mindössze- mind a háromszor.
Nálunk a családban női vonalon nagyon sokan vannak így- én rákészültem lélekben, hogy ez is előfordulhat- és így nem ért váratlanul.
Ez van... ettől még ugyanolyan jó anyuka vagyok, mint bárki más!! :))
A szoptatás élménye kiamardt, viszont kaptam helyette három csodaszép, gyors és könnyű álomszülést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!