Mit tennétek? 44 évesen, védekezés mellett sikerült teherbe esnem.3 gyerekem van most fél éve dolgozom végre. Én el akarom vetetni. A párom megtartaná. Ha elvetetem megutál, ha megszülöm - az egész életem elrontja, sose lesz munkám az életben.

Figyelt kérdés
Semmi porcikám nem kivánja a gyereket se lelkileg se testileg, pláne ebben a korban mikor rengeteg veszéllyel jár. A gyerekeim kicsik még, sokáig mellettük nem tudtam dolgozni. Most végre találtam munkát. Olyan országban élek ahol tilos az abortusz, haza tudok utazni. A párom vallási okokból akarja megtartani.

2012. jún. 6. 17:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/81 anonim ***** válasza:
61%

Kedves előző, tökéletesen igazad van egyfelől, az abortusz lelki követkeményei is létező dolgok, nyilván vannak olyan személyiségek, akiknek ez a dolog egyáltalán nem való. Csak tudod, amíg az abortusz lelki következményeit sokan kutatják, és aránylag nagy publicitást kap, addig a nem várt gyermek megszületésének problematikája gondosan a szőnyeg alá van söpörve. És nyilván az "erőszakos, rút kisded voltam én, ikreket szülő anyácska, gyilkosod!" az egy extrém szélső eset, de ha már megemlítjük (joggal), hogy kapcsolatok esnek szét abortusz mián, akkor említsük meg azt is, hogy kapcsolatok, családok esnek szét nem várt gyermek megszületése mián is, és van olyan (nemtől függetlenül) akit az hajszol öngyilkosságba, vagy éppen annak okán hervad le az arcáról a mosoly évtizedekre.

Szóval ilyen helyzetben BIZTOSAN JÓ döntés nincs, annak az illúzióját tök felesleges kergetni. Törekedni arra kell, hogy az ember a számára kevésbé rossz, vagy kisebb kockázattal járó útra leljen rá, annak tudatában, hogy akármit is lép, szinte törvényszerűen bánni fogja legalább időnként... mert ugye ott lesz benne a "mi lett VOLNA, HA", az ember önkinzásának alapkérdése...

2012. jún. 15. 09:42
 62/81 anonim ***** válasza:
8%
Előtted szóló vagyok. Itt egy 3 gyermekes szerető családanyáról van szó, ahol elférne a 4. gyerek is, el is tudnák tartani, a férj/apa sem támogatja az abortuszt. Én úgy érzem, ebben az esetben a gyermek nem bevállalása nagyobb lelki megterheléssel járna, mint a megtartása... Nagyon drukkolok, hogy a nekik legjobb, feldolgozhatóbb döntést hozzák!
2012. jún. 15. 10:56
 63/81 anonim ***** válasza:
18%
Eleve úgy állt hozzá, hogy nem biztos, hogy meg tudja tenni... Így elég valószínű, hogy megbánás lesz a vége... (Nekem van egy unokatestvérem, aki könyörtelenül, gondolkodás nélkül és minden bánkódás nélkül elvetette a 10 hetes gyermekét, ő azért más volt. Meg volt/van róla győződve hogy soha nem akar gyereket... A lelki ridegségben odáig ment, hogy könnyed, derűs stílusban megjegyezte, amikor 10 hetes, boldog várandós voltam, hogy ő pont ennyi idősen vetette el. (Nem úgy tűnt, hogy fájdalommal emlékezett volna a dologra...) Hát, ez nem az az eset...)
2012. jún. 15. 11:15
 64/81 anonim ***** válasza:
63%

Kedves előző, pontosan arról van szó, amit leírsz: a kérdező nem egy tapasztalatlan bakfis, aki semmit sem tud a "nagybötűsről", hanem egy középkorú, többszörös anya, aki pontosan tudja mi a várandósság, szülés, embrió, magzat, újszülött. Az érveit és gondolatait is világosan leírta, ahogy azt is, hogy a férje más véleményen van.

Talán pont ezért nem kellene nyomni, hanem hagyni, hogy ők jussanak valamire, és nyilván az lesz a relatív legjobb vagy legkisebb rossz. Ne mi akarjuk már innen eldönteni, hogy inkább a férje alkalmazkodjon most, vagy inkább a kérdező.

Én egyébként tökéletesen eléfogadhatónak látom, hogy évtizednyi "főállású anyáskodás" után szeretné végre, ha más életterületei is hangsúlyt kapnának az életében. Ezt tiszteletben kellene tartani szerintem.

2012. jún. 15. 13:07
 65/81 anonim ***** válasza:
25%
61-es: csak itt pont más helyzet áll fent: jelen esetben attól tart a kérdező, hogy akkor megy tönkre a házassága, ha elveteti a gyereket, nem akkor áll fent a veszélye annak, hogy tönkremegy,ha megtartja... Bár gondolom, itt elvonatkoztattál az esettől, pedig a kérdező szerintem nem általános erkölcsi vitát várt pro és kontra, hanem valami, az ő helyzetét figyelembe vevő, arra reagálni próbáló választ. Nem döntést, félre ne érts, senki sem dönthet (s remélem nem is akar dönteni) helyette.
2012. jún. 15. 13:23
 66/81 anonim ***** válasza:
39%

Kedves előző, nem vonatkoztattam el az esettől, egy család nem csak a férfi részéről eshet szét. Egy ilyesféle helyzetből, amiben a kérdező is van, simán következhet az is, hogy a terhesség marad, és a nő sokall be végleg néhány éven belül, akár depressziós élesz, és szétesik a család.

Ezzel nem azt mondom, hogy most ez fog történni, hanem azt, hogy ilyen - nem túl ritka - lehetőség is van. Spec Magyarországon a "GYES-betegség" - a nők izolálódása az anyaszerepen felüli női szerepektől - asszem elég élenjáró családgyilkos.

2012. jún. 15. 13:43
 67/81 anonim ***** válasza:
35%

Kedves 64-es. Én nem nyomom semerre, csak az én tapasztalataimat írom le ezzel kapcsolatban. Nekem ezzel van tapasztalatom, a másik oldalt annyira nem ismerem. Majd hátha leírja valaki azt is, hogy megtartotta a gyerekét és attól ment tönkre az élete... De nem tolonganak, úgy tűnik, jóval kevesebben vannak, mint akiket egy életre megnyomorított lelkileg egy abortusz. Szerintem egy gyeses depresszió összehasonlíthatatlan az abortusz utáni kínzó depresszióval... De persze előfordulnak olyan anyák akik egész életükre mártír szerepben érzik magukat, mert a gyermekeikért feláldozták a karrierjüket, jövős-menős, nagyvilági életüket. De ez közel sincs ahhoz a tragédiához, mint amikor a gyermeke gyilkosának érzi magát és az kísérti egy életen át...

Nekem feldolgozhatatlannak tűnik, hogy az én döntésem miatt soha nem láthatom meg a babámat, nem láthatom felnőni, nem tettem meg érte semmit, hogy boldog ember lehessen...

2012. jún. 15. 14:42
 68/81 A kérdező kommentje:

Kedves Mindenki!

Sikeresen visszajöttem Kis családomhoz. ELolvastam a megadott linkeket, - már korábban is olvastam, mint ahogy minden abortuszról fellelhető blogot. Nem tudom lesz e erőm, de továbbra is a mellett vagyok hogy nem kockáztatok. Most másként adom be a páromnak, de a babát nem tartom meg. Nem szűrik az elmebetegségek 90 % át, s eddig nagy mázlim volt hogy 3 egészséges srácom van, nem hivom ki magam ellen a sorsot. Ha nem egészséges a maradék gyerekeim nyakára rakok egy hatalmas terhet a jövőben. Még a karrier dolgot megemészteném, de egy esetleges sérült gyereket nem.(Mondom nekem a testvérem beteg volt.) Mikor fogant, se magamra nem figyeltem (gyógyszerek, alkohol stb) se jó passzban nem voltam. Most remélem nem lesz akkora lelki hatása a dolognak rám, ha igen akkor lesz erőm feldolgozni a dolgot. A párom nyakáról levettem e terhet. egyelőre mindent figyelembe véve, elemezve úgy néz ki ez a döntésem, csak azt sajnálom, hogy a 7. hét helyett 2 héttel későbbi időpontot kaptam.

2012. jún. 15. 14:45
 69/81 anonim ***** válasza:
68%
Sok erőt a döntés feldolgozásához! Hátha az egészségügyi indokok segítenek az abortusz súlyának elviselésében...
2012. jún. 15. 14:54
 70/81 anonim ***** válasza:
23%

Utólag már minden nehézség, gond, indok, semmi ahhoz képest amit megtettünk. Inkább egyedül bevállalnék már 6 gyereket mint ezt megtenni... Többet nem lehet az az ember aki volt. Nem tudok már a gyerekeimre úgy ránézni, hogy ne sajdulna bele a szívem a 3.-ért. Soha többet nem lesz önfeledt örömöm...

Ezentúl milyen hitelességgel mondhatom a gyerekeimnek, hogy ne tapossák el, üssék le a házban a pókot, hogy szent az élet, ha én a saját gyerekemet megöltem??? Engem ez megőrjít... Vajon nem lesz ugyanez ebben az esetben is? Át kell gondolni. Én nem is tudtam elképzelni előtte, hogy milyen lesz utána... Pedig sokat őrlődtem.

2012. jún. 16. 11:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!