Mit tennétek? 44 évesen, védekezés mellett sikerült teherbe esnem.3 gyerekem van most fél éve dolgozom végre. Én el akarom vetetni. A párom megtartaná. Ha elvetetem megutál, ha megszülöm - az egész életem elrontja, sose lesz munkám az életben.

Figyelt kérdés
Semmi porcikám nem kivánja a gyereket se lelkileg se testileg, pláne ebben a korban mikor rengeteg veszéllyel jár. A gyerekeim kicsik még, sokáig mellettük nem tudtam dolgozni. Most végre találtam munkát. Olyan országban élek ahol tilos az abortusz, haza tudok utazni. A párom vallási okokból akarja megtartani.

2012. jún. 6. 17:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/81 anonim ***** válasza:
76%

Hmmm, azért az nagyon érdekes, hogy két ember + 3 gyerek, vagyis egy család jövője kevésbé fontos, mint egy kialakulófélben lévő életé, amiből még bármi lehet.

Nem értem, hogy lehet valaki ilyen elvakult, hogy veszélyezteti az élő, egészséges gyerekeit, csak hogy megtartson egy nem kívánt terhességet, amiből -ismétlem- bármi lehet még.

És nem vagyok elvakult abortuszpárti, mielőtt még valaki ezzel vádolna!

Nagyon szerencsétlen és szomorú, hogy ilyenen kell valakinek gondolkoznia, de mivel a kérdező elsősorban ember és 3 gyermek anyja, ezért neki legfőképpen a saját és a 3 gyermeke érdekeit kell szem előtt tartania. Ami, ha logikusan, ésszerűen végiggondoljátok az, hogy ne tartsa meg a babát. Elsősorban saját maga és a kora miatt.

2012. jún. 7. 07:47
 22/81 anonim ***** válasza:
64%
vetesd el,mindenképpen!!!
2012. jún. 7. 10:42
 23/81 anonim ***** válasza:
34%
gyere el vizsgálatra,és vetesd el,mond a párodnak hogy elvetéltél...
2012. jún. 7. 10:43
 24/81 A kérdező kommentje:

Köszönöm mmindenkinek a véleményét. Pont azokat az érveket hoztátok fel Ti is amivel küzködök. Nem jól fogalmaztam - a gyűlölet nem jó kifejezés, mint ahogy esetemben a karrier sem.Idegen országban 7 év kemény próbálkozás után sikerült szakmában maradnom - otthon ez nem tartott volna ily soká.

Igenis megsiratom ha lesz merszem elvetetni. Ugyanakkor nekem mivel nem vagyok vallásos még ő nem ember csak a testem része. Ezzel igy voltam a másik terhességeimmel is. Nálam pár héttel később indul be mikor embernek tekintem a magzatot. Ha könnyű döntés lenne akkor már eldöntöttem volna. Most egy hete tépődöm a dolgon. Kétszer fent ültem a vonaton. Köszi a 4 gyerekes mama kommentjét, azt hiszem ő van legközelebb a helyzetemhez. Ha valaki 1- 2 gyerekkel van otthon fél év GYES után az más. SOk gyerekkel egy idő után tanulni kell, mindnek van lelke - nem látom hogy lehet mindezt összeegyeztetni egy esetleg betegen születő újszülöttel. Eddig az anyagiakról egy szót se szóltam. Az is számit, hogy legalabb érettségiig el lehessen tartani a csemetét, ne a bátyjai nyakán legyen. NO mindegy, van 2 napom donteni, valamit kiokoskodok.

2012. jún. 7. 10:50
 25/81 A kérdező kommentje:
Az utolsó komment nekem is megfordult a fejemben. Nem tisztességes. De lehet hogy az lesz.
2012. jún. 7. 10:52
 26/81 anonim ***** válasza:
75%
Kedves kérdező hogy döntöttél? Az utolsó komment lenne a helyes szerintem. 44 évesen télleg ne vállald a te egészségedet is veszélyezteti ki tudja még hogy mi lenne... Gyere haza aztán mond a párodnak hogy elvetéltél ahogy az utolsó válaszoló is megirta,lehet nem helyes de most az lesz. Fel a fejjel.
2012. jún. 7. 11:08
 27/81 A kérdező kommentje:

Azt hiszem mindenképp hazamegyek. S ott eldöntöm. Itt nehéz, az egész ország bigott. Itt még a beteg gyereket se egyszerűen vetetik el, az AFP - t egyszer itt csináltattam s a nőgyógyász letolt hogy minek - úgysem lehet elvetetni. Nem is lett jó az itt csinált AFP. Reméltem hogy magamtól elvetélek- elég kemény munkám van, de semmi.. Mindenesetre szombaton hazamegyek, hétfőn a nőgyógyásznál kezdek. a 16 óra vonat alatt lesz időm bőven gondolkodni.

Köszi minden hozzászólást, jelentkezem, ha meglesz a döntés. Sajna ciklikus, este végiggondolom észérvekkel - akkor az elvetetés mellett vagyk, nappal valahogy a megtartás mellett - pont a karrier kontra gyerek kérdés erkölcsi oldala miatt. Nehéz. Pedig mondom - nekem még egyelőre a testem részének számit a magzat, még nem gyerek.

2012. jún. 7. 11:31
 28/81 anonim ***** válasza:
89%
Sok erőt hozzá,akárhogy is döntesz!Majd írd meg mi lett!
2012. jún. 7. 11:33
 29/81 anonim ***** válasza:
34%

Szia!

Egyáltalán nem vagyok a helyzetedben: 27 éves vagyok, van egy 3,5 évesem és egy egy évesen, immár több mint három éve itthon. Hát néha én is úgy érzem, hogy az agyamra mennek, hogy megőrülök! Nemsokára muszáj lesz dolgoznom, azért várom már. A gondolatától is félek, hogy most besikerülne egy harmadik baba... De ha megfoganna, én megtartanám. Ő is az én gyermekem lenne. Nem tudok különbséget tenni gyermekem és gyermekem között a tekintetben, hogy az egyiknek az életét kívánom, a másikat (még ha korán is, születése előtt de) a halálba küldöm. Mert mindegyik a gyermekem.

A munkával kapcsolatban: nemrég hallottam egy nőt, aki szülés után egy héttel már dolgozott, neki i valami projektszerű munkája volt. Nem mondom, hogy egy leányálom, sőt biztos rohadt nehéz anyának és babának is, de azért ez élet, és a helyzet később javulhat.

A harmadik gondolatom: te is filózol, hogy azért megsiratnád, ha elvetetnéd. A párom meg főleg meg akarja tartani, ergo, ha elvetetnéd, széthullana a családod. Megéri a már meglévő három gyermek nyugodt életét kockáztatni egy válással meg az előtte-utáni zűrzavarral?

2012. jún. 7. 13:03
 30/81 anonim ***** válasza:
21%

Szia! Mi 5en vagyunk tesók, köztem és a legkisebb között 10 év van. Én

voltam a kishúgom pótmamája. És nagyon jó volt. Ne felejtsd tehát el,

hogy nem 3 picur mellé vállalsz mégegyet, hanem a nagyon tényleg jól

tudnak majd segíteni. Úgy azért minőségi váltás. Szurkolok!

2012. jún. 7. 13:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!