Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Most jogosan érzem így magam?

Most jogosan érzem így magam?

Figyelt kérdés

Van már 2 gyerekünk, tervezetten.

4 és 2 évesek.

A 2.szülés óta küzdök a nőgyógyászokkal és a fogamzásgátlókkal. Ennek az lett az eredménye, terhes lettem.

Nem akarom megtartani, férjem támogat az abortuszban. El is kezdtem a folyamatot.

Anyós itt "nyaralt" 3 napot. A reggeli rosszullétekből levágta, hogy terhes vagyok. Elmondtuk így neki, hogy igen, de nem tartjuk meg.

Már itt kiakadt, mert megöljük az unokáját.

Felhívta anyámat,elmesélte neki az egészet. Most a 2 anya nekem esett. Hogy lehetek ilyen önző, stb.

Elmondtuk nekik, hogy 2 gyereket terveztünk, 2 gyerekre rebdezkedtünk be. Én nem akarok több időt itthon tölteni, vissza szeretnék menni dolgozni.

Emellett nem szeretnénk üres zsebbel az életre bocsátani a gyerekeket. Elég lesz kettőt elindítani.

Most én vagyok a főellenség mindkettőjüknél. Mert semmivel nem vagyok különb ha elvetetem, minthamár a meglévőket folytanám vízbe.

Férjem mellettem áll, hazazavarta az anyját. En anyámmal vesztem össze.

Tényleg átlag felett élünk. Pénzünk is van bőven. A ház is hatalmas.

De én nem tudnék mégegyszer egy terhességet/szülést átélni. A pelenkázás, hányás/f.sás korszak is örülök, hogy elmúlt.

Emellett oké, most megtehetnénk, de ki tudja, mit hoz a holnap.....

Valóban én lennék önző és meg kellene tartanom?

2023. aug. 12. 08:44
1 2 3 4
 31/35 1Léna ***** válasza:
16%

A magyar törvény szerint válsághelyzetben kérhető abortusz.

Ha jól értem nincs anyagi válsághelyzet.

A terveidben nem szerepelt, de az ajándékok váratlanul érkeznek. Nekem is így váratlanul érkezett a harmadik gyermekem. Különleges, nagyon értékes személyiség, a család összetartó ereje. A legnagyobb kihívás volt a nevelése, de megérte, mert rengeteg új dolgot tanultam meg én is általa.

Ahol három vagy több gyerek nevelkedik együtt, azoknak sokkal jobb a beilleszkedésük a közösségekbe.

2023. aug. 14. 18:02
 32/35 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Te bevállaltad, én nem fogom

2023. aug. 14. 18:11
 33/35 anonim ***** válasza:
82%

Lénácska tényleg nem bírod befejezni a hittérítésedet minden istenverte abortusz kérdésnél?!

Bármilyen hihetetlen számodra, de válsághelyzet nem csak az anyagi helyzet lehet, hanem gyakorlatilag BÁRMI, amit a terhes nő annak ítél meg. Tökéletes példa erre az, hogy a kérdező NEM AKARJA ezt a terhességet, sőt ennél nyomósabb ok nem is igazán létezik az abortuszra, az első és legfontosabb kérdés ugyanis h egyáltalán akarja-e. Ha nem, akkor onnantól tök mindegy az anyagiak meg társai.

2023. aug. 14. 19:43
 34/35 anonim ***** válasza:
87%

Isten őrizz, hogy megint csak eggyel több ember legyen a Földön, akit nem akartak, akit nem szerettek, aki csak nyűg, így lenne megint egy újabb sérült, személyiségzavaros felnőtt, akit elhanyagoltak, nem szerettek.

Szóval semmiképpen ne legyen megtartva. Nem a te, hanem az Ő érdekében.

2023. aug. 14. 20:08
 35/35 anonim ***** válasza:
89%

#1Léna, izé, annál nagyobb válsághelyzet nem is létezik, mint amikor az ember úgy esik teherbe, hogy épp nem is akar gyereket. Másfelől azt is pontosan tudjuk ma már, hogy egy embrió idegrendszeri fejlődésének mennyire "tesz jót" az anyai stresszhormon emelkedett szintje... gyakorlatilag ingyenjegy az antiszociális személyiségzavarhoz...

Kérdező, ti türelmes emberek vagytok.... én már fogtam volna a vasvillát, és azzal kergettem volna ki az okoskodó nagyikákat...

2023. aug. 16. 10:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!