Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Jogosan érzem magam testileg...

Jogosan érzem magam testileg betegnek 3 gyerek után?

Figyelt kérdés

Azért ha valaki korábban elmesélte volna, hogy mivel jár 3 gyereket szülni, akkor biztos nem szültem volna a 3.-at. Már rég túl vagyok azon, a lila ködön ami a baba korukat jellemezte, azt élveztem és imádtam.

De őszintén minden nap több órán át fáj a fejem, és a menstruációm is szörnyen fáj, semmilyen fájdalomcsillapító nem segít, nem is várom el, hiszen ez teljesen természetes 3 gyerek után, nyilván már tök más szervileg is odabent minden, és a hormonjaim is. A fejfájás is a hormonok változása miatt van, teljesen természetes.

Nem tippeket kérek, légyszi azzal hagyjatok békén, hanem olyan anyukák írjanak, aki ugyanígy küzd és hogyan tud túlélni.

Fiatal nő vagyok és életem végéig naponta borzasztó fájdalmakat kell végig élnem. Nem vagyok teljes értékű anyja a gyerekeknek, mert sok teendőt másra kell hagynom, egyszerűen fizikailag képtelen vagyok sok teendőre.

Elhízva nem vagyok de ez is pl. tök gáz, hogy annyira megnyúltak a melleim, hogy össze-vissza mozognak ahogy lépek, semmit nem tudok miattuk csinálni kényelmesen, annyira korlátoz és hátráltat, hogy azt el sem tudom mondani. Pénzem nincs mellkisebbítésre.

2014. dec. 14. 11:47
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Hiába írod le ötször, hogy ez természetes, mert nem az.

Mintha magadat nyugtatnád.

3 gyerek után nem automatikus a fejfájás, és a túl erős görcsök.

2014. dec. 14. 12:00
 2/10 A kérdező kommentje:
Az orvos azt mondta, más szervi bajom nincs.
2014. dec. 14. 12:09
 3/10 anonim ***** válasza:
keress egy rendes dokit, mert ez abszolult nem természetses még 5-6 gyerek után sem. A melled az igen, azt meg kell műttetni, de a fájdalmak abszolult nem, mindenképpen ki kéne vizsgáltatnod magad.
2014. dec. 14. 12:23
 4/10 Baranka ***** válasza:
Szerintem egy alapos kivizsgálás nem ártana Neked! Vérvétel, ekg stb. Esetleg pszihologus.
2014. dec. 14. 12:24
 5/10 anonim ***** válasza:
95%
Engem már két szülés is megviselt. A mensesem többször alig tudták elállítani. Állandóan elkapok minden betegséget. Legutóbb egy jó kis influezát sikerült benyelnem. Másfél hónap alatt sikerült kikecmeregnem belőle. Jobb fülemre valószínűleg maradandóan nem hallok. És még csak 4 és 2 és fél évesek a gyerekek. Havi 50 ezret költünk vitaminokra, hogy legközelebb elkerüljük az ilyen súlyos betegséget. Terveztünk még harmadikat, de ezek után nem merünk belevágni. Az életben maradás a cél, fel kell valahogy nevelni a meglévő gyerekeinket!
2014. dec. 14. 12:25
 6/10 anonim ***** válasza:
A fejfájás abszolút nem normális, vizsgaltasd ki magad, nincs köze a gyerekszüléshez. A menzesz görcs meg gyerek elott is lehet borzasztó. Nekem nincs gyerekem de többször vitt el a mentő az ügyeletre meg ájultam el a fájdalomtól. Amúgy en migrénes gyerek voltam (kinottem), utána kezdődtek a borzasztó gorcsolesek. Egy természetgyógyász azt mondta nekem hogy azert mert ezeknek közös a gyökere. A vese nem megfelelő működése. Vegyél valami frankó melltartót, a mellkissebbitest meg ha faj tőle a hátad akkor a TB támogatja.
2014. dec. 14. 12:31
 7/10 anonim ***** válasza:

Közel sem normális a migrén, és nem is a szülések következménye. Vizsgáltak, vagy csak ráfogták? Vitaminszintjeid? Vérképed? Vas? Idegrendszer? Stressz?

A durva menstruációs görcsök sem normálisak. Ezt sem ártana vizsgálni, EÜ kaparást hallottam, hogy csinálnak néha ilyesmi miatt, ha túl vastag a mnyh. Nálad is ez a gond?

2014. dec. 14. 12:45
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem míg szoptattam rettenetesen fájt a fejem és utána is még egy darabig. Most egy éves múlt a fiam, egyre ritkábbak a fejfájások. Szervi bajom nekem sincs, az orvos szerint nálam is hormonális. Viszont nálam pont az ellenkezője történt, mint nálad, nekem korábban voltak rettenetes menstruációs görcseim és most meg semmi, komolyan el se hiszem. Szóval szerintem, ha tényleg keresztbe kasba átvizsgáltak, akkor szerintem is hormonális. Sajnos az anyai szervezetet igénybe veszi a terhesség, szoptatás, kinek jobban kinek kevésbé. Vagyunk ezzel még páran. Én a helyedbe alternatív módszereket is megpróbálnék gyömbér, sok folyadék, sportolás, sok friss levegő stb. Egyszer talán valamelyik beválik. Engem is rettenetesen zavart, mikor így voltam, korábban én sem tudtam milyen ez, de próbáltam valahogy elterelni a gondolataim és nem foglalkozni vele.
2014. dec. 14. 13:07
 9/10 A kérdező kommentje:

Ugyanúgy egy megfázás kapcsán begyulladt az ideg, és egyik fülemre valószínű én sem fogok hallani, még most vagyok a 4-5. hétben, még 1-2 hete van, hogy meggyógyuljon.

Azért hozzátartozik, hogy 2 évek vannak a gyerekek közt és mind kicsi, ez idegileg kikészítő, mert nem sok segítségem van és így szerintem minden betegséget vagy fájdalmat rosszabbul élek meg illetve sokkal erősebben jön ki. A stressz az oka valószínű.

2014. dec. 14. 14:02
 10/10 anonim ***** válasza:

Én is a leírtak alapján úgy látom, hogy javarészt pszichoszomatikus alapja lehet a tüneteidnek, ami távolról sem jelenti azt, hogy nem okoz szenvedést, sőt!

Ehhez első körben ki kell zárni a fizikai hátteret. Fejfájást neurológussal kivizsgáltatni. Menstruációs fájdalmakat nődokival, hormonokat levetetni, megnézetni. Ha minden negatív, akkor érdemes belevágni a pszichoterápiába, ha változtatni akarsz az életeden. Nagyon sok minden fejben dől el és az, hogy a 3 kölök neked ilyen érzéseket és tüneteket okozott talán megérné analizálni. Gondolom a házasságod sem rózsás, mert egy stabil szerető kapcsolatban nem éreznéd ennyire ramatyul magad. Nem találod a helyed, esetleg kicsit kiégtél, mert ha az ember csak folyamatosan ad viszonzás nélkül, az kiégéshez vezet. Újra helyre kellene tenni a szerepeket, mint anya, nő és mint ember úgy általában. Megtalálni újra önmagad, megtalálni azokat a dolgokat, melyek a gyereknevelésen kívül még fontosak számodra, amik növelik az önértékelésedet, önbizalmadat. Legyen ez munka, hobbi stb.

2014. dec. 14. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!