Mivel vigyek be több kálciumot 1 éves gyerek étrendjébe?
Én sem értem, mert nekem hamar nem volt elég tejem tápszert kapott 1 éves koráig.
Ha már 1 éves akkor ehet sőt már hamarabb is jóval ehet tejterméket pl kefír, sajt, tejföl stb, ezekből is lehet fedezni a kálciumot, a napi tejbevitelt. Tejet is bevezetheted 1 éves kor után.
Én ugyan tápszereztem 1 éves koráig illetve kicsit tovább, de egyik napról a másikra már nem kellett neki és a sok tejital sem kellett..... több félét kipróbáltunk.... Szóval csak azért írom, ha idáig nem adtál ilyet akkor lehet már pláne nem fogja elfogadni, de persze egy próbát megér én örülnék, ha inkább azt inná, mert abba lehet több vitamin van, de nem kell neki.... így ikább a kakaót issza.
Adhatsz neki Robokid kálciumot.
Miből látszik, hogy vékony a fogzománc?
Én tápszer helyett adok neki tejitalt, de Milumil 1-est. A 2-es 2 éves kortól ajánlott.
Amúgy én is a dokit kérdeztem volna.
Milyen orvos az, aki nem tápszert ajánl, hanem hagyja, hogy tejet adj a 8 hónapos babának? És nem mondja a napi 500 millit?
A mi dokink 74 éves, elég régies gondolkodású, de kb 2 éves korra javasolta a tej bevezetését.
De amúgy a tejtermékekkel is viszel be.
Nem tudom miből látta, csak mondta. 8 hónaposan nem kapott tehéntejet ha nem milumil vanilliás pépet, de azt kb. 2 hónapja nem kapja és utána 1 éves kora után kapott tejbegrízt, majd tejet, kakaót. 8 és 1 éves kora között nem voltunk orvosnál, amikor 1 évesen voltunk akkor mondtam, hogy a milumil pépet már nem kéri, így azt már nem adom neki, kell e valami helyette, és azt mondta nem, kapjon tejbegrízt és egyéb tejtermékeket. De egy szóval nem mondta, hogy napi 500-600ml
Utána olvastam a fogmosásnak és erről is megoszlanak a vélemények. Keresek egy gyerek fogorvost, de lehet abból is ahány féle annyit félét fog mondani. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!