Mikortol nezhet a gyerek meset?
Nekem azt mondta a védőnő, hogy egy éves kor előtt semmiképp nem javasolt.
5 hónapos meg tényleg korai, mert csak vibráló képeket lát belőle, ami sem a szemének, sem az idegrendszerének nem jó.
Gratulálok annak, aki pár hónaposan már egy gyerek idegrendszerét és szemét kiteszi a tv villódzó fényeinek, baromi jót tesz neki amúgy!
Kérdezzen meg az ilyen egy gyerekideggyógyászt! Majd elmondja neki részletesen a dolgokat!
És a saját tapasztalatomból mondom, hogy a gyerekemet kb. 2 éves kora után kezdte el lekötni egy mese, hogy na, tényleg érdekelte, hogy miről szól egy mese és megnézte. Korábban abszolút nem kötötte le. De 1 éves kora előtt eszembe sem jutott, hogy bármi módon a tv elé rakjam le.
Nem a tv kell egy ilyen pici babának, hanem közös játékok, foglalkozások, vagy önállóan felfedezze a kicsi világát és abban ellegyen. Nem a tv előtt!
Ilyen pici korában még az én lányom sem nézte.
Most 20 hónapos és van 2 mese ami 10-15 perces. Na ezt szokta megnézni, de van mikor nem üli/fekszi végig, hanem közben játszik, tesz-vesz.
https://www.youtube.com/watch?v=TiEbO3VHbdQ
ezt szokta nézni a fiam. szerintem semmi extra nincs benne, olyan mint egy mozgó képes könyv.
kedves 7es. igen lepasszolom a gyerekem a tv-nek. fel lehet így is fogni, de én nem így érzem. de szerintem ez is egy olyan téma amiben az anyák többségének úgy is eltér a véleménye. mint ahogy arról is hogy játszó cumi, a tápszer az ördögtől való, vagy hogy egy gyereknek nem kell édesség....és stb. tehát mindenki úgy csinálja ahogy akarja, nekem/nekünk ez így jó. a fiam teljesen jól van, nyugodt, mosolygós, érdekli a környezete, mozog is eleget és édesen kommunikál az emberekkel. tehát az a napi pár perc tv semmi kárt nem tesz benne. az hogy mikor már jön megy és jobban feltalálja magát, az más lesz, nem hiszem hogy lefogja foglalni a tv egy percre is, inkább a szét pakolás :)
de nem is akarom az én véleményemet senkinek sem túl magyarázni. egyszerűen a kérdező kérdezett és válaszoltam. ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!