Ha elvetetem, megbánom később? Örökre velem marad a bűntudat?
24 éves vagyok és megtörtént a "baleset". Apuka hallani sem akar a gyerekről. Egy hete tudtam meg, és azóta ezen kattogok, hogy miben változna meg az életem.
Teli vagyok tervekkel, személyi edzősködöm 2 éve. A terhesség miatti testkép elváltozás korrigálható, viszont az ügyfélkörömet buknám. A családom szerencsére anyagilag támogatna, ezt tudom.
Saját családot viszont nem így képzeltem el elkezdeni egyedülálló anyaként. A társkeresést is eléggé megnehezíti, ha benyögöm a kiszemeltemnek, hogy ha velem akar élni, akkor gondoskodnia kell egy másik férfi gyerekéről. Nekem ez nem lenne nagy dolog, de férfiak ezzel úgy általában azt látom másképp vannak.
Szóval az életkörülményeim ellene szólnak annak, hogy megtartsam, de egy dolog mégis zavar. Két ismerősöm is van, aki átesett a dolgon és mindketten azt mondják, hogy hiába tudják, hogy a legjobb döntést hozták, marja őket a bűntudat és minden nap az eszükbe jut. Az egyikük nem mondja ezt, de látom rajta, hogy megváltozik az arca, amikor erről beszél. Keresztanyám, aki az abortusz kapujából fordult vissza anno bátorít, hogy tartsam meg, mert neki ez egy "nagyon nehéz, de élete leghelyesebb döntése" volt. El sem tudná képzelni az életét a lánya nélkül, aki most kezdi az egyetemet.
Néha azt érzem, bele kell vágni, nem olyan nagy dolog, szépen minden jön majd magától. Nem egy nap alatt kell megváltani a világot. Máskor teljesen lehetetlennek látom a jövőt és abszolút az egyetlen helyes megoldásnak érzem, hogy elvetessem és éljem tovább a megszokott életem a megszokott tervekkel.
De ezután mindig ott a gondolat, hogy ezt nagyon meg fogom bánni, és ezt is nagyon erősen érzem. Hiába, hogy nem vagyok abortuszellenes és nem ítélkezek senki felett, aki így dönt, belül nagyon súlyos morális tettnek érzékelem a dolgot, ami visszafordíthatatlan, mintha egy felsőbb, íratlan törvény ellen vétkeznék (nem vagyok vallásos). Néztem képeket is az abortusz utáni "eredményről". Megbántam...
Szóval összességében megőrülök.
... nem olyan nagy dolog, szépen minden jön majd magától - és az ilyen gyerekek nőnek fel nélkülözésben, ahol a szemüveg még hagyján, de ha speciális diétára szorul, akkor kvázi nem eszik, főleg a mostani árak mellett.
Gratulálok, így lehet tökéletesen tönkrevágni egy gyerek életét, és nem a márkás cuccokról beszélek, hanem alapvető dolgokról, amit nem kap meg, mert nem lesz rá pénz.
Én glutén-laktózmentes diétán vagyok, tudod, te az milyen drága? Csak a kenyér vagy a lm tej? És akkor még nem vettem mást.
"szemüveg fogszabályzó nem azonnal kell"
Lehet hogy kancsalság lesz. Aztán járható magándokihoz alkalmankent 30 ezer mert tb alapon csak tonkrevagjak és ott vagy hogy 1 éves korában 100 ezreket fizetsz a szemüvegért évente.
"! Ez a "tb alapon csak tönkrevágják, akkora baromság." 90%-ban pont ugyanaz a doki dolgozik a magánban, mint az államiban"
Ebben a szakmában nem feltétlen. Szemtengelyferdülésnél például halvány fogalmuk sincsennek arról, hogy mit, hogy kéne vizsgálni vagy milyen szemüveget kéne felírni és el is basszák egy életre a személyt, holott ha még gyerekkorban megfelelő szakemberrel van kezeltetve akkor a gyógyulás 100%. TB alapon kórházban meg 90%, hogy örökre szemüveges maradsz. :)
"Nem a szaktudást fizeted meg magánban."
Pedig igen. Magánban 2 órán keresztül vizsgálják az ilyen helyzetet, TB-n 2 perc alatt végezni fogsz a szakrendelőbe.
"Ráadásul nem egy ritka kórról beszélünk"
Valóban nem egy ritka kor, viszont nagyon sok a rosszul kezelés vagy állapotromlás pont amiatt, hogy nem vizsgálnak megfelelően. Például prizmás szemüveg felírásánál legalább 1 óra a vizsgálat amit egy szakrendelésen sem fogsz megkapni.
"Szerinted egy gyerekszemész nem találkozott még kancsal gyerekkel?"
De igen. Én voltam Gyulán, Szegeden, Budapeseten is szakrendelésen TB alapon és az összes egy rakat fos volt.
" Nem képes megvizsgálni, csak magánban?"
Pontosan.
"Vagy mégis, mit tud rajta tönkrevágni?🤦🏽♀️"
Azt tudja tönkrevágni, hogy egész életedben szemüveges maradsz (tompalátó) illetve a szemed is olyan lesz amilyen volt. ;)
De úgy látom szakértő vagy a témában.
Inkább ne szólj hozzá, ha nincs tapasztalatod. f@szfej.
#77!Véletlenül van benne tapasztalatom, de hagyjuk is, az utolsó mondatod mindent elárul rólad. Szuper anya lehetsz. Pont az ilyeneknek kell szaporodni🙄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!