Ha elvetetem, megbánom később? Örökre velem marad a bűntudat?
24 éves vagyok és megtörtént a "baleset". Apuka hallani sem akar a gyerekről. Egy hete tudtam meg, és azóta ezen kattogok, hogy miben változna meg az életem.
Teli vagyok tervekkel, személyi edzősködöm 2 éve. A terhesség miatti testkép elváltozás korrigálható, viszont az ügyfélkörömet buknám. A családom szerencsére anyagilag támogatna, ezt tudom.
Saját családot viszont nem így képzeltem el elkezdeni egyedülálló anyaként. A társkeresést is eléggé megnehezíti, ha benyögöm a kiszemeltemnek, hogy ha velem akar élni, akkor gondoskodnia kell egy másik férfi gyerekéről. Nekem ez nem lenne nagy dolog, de férfiak ezzel úgy általában azt látom másképp vannak.
Szóval az életkörülményeim ellene szólnak annak, hogy megtartsam, de egy dolog mégis zavar. Két ismerősöm is van, aki átesett a dolgon és mindketten azt mondják, hogy hiába tudják, hogy a legjobb döntést hozták, marja őket a bűntudat és minden nap az eszükbe jut. Az egyikük nem mondja ezt, de látom rajta, hogy megváltozik az arca, amikor erről beszél. Keresztanyám, aki az abortusz kapujából fordult vissza anno bátorít, hogy tartsam meg, mert neki ez egy "nagyon nehéz, de élete leghelyesebb döntése" volt. El sem tudná képzelni az életét a lánya nélkül, aki most kezdi az egyetemet.
Néha azt érzem, bele kell vágni, nem olyan nagy dolog, szépen minden jön majd magától. Nem egy nap alatt kell megváltani a világot. Máskor teljesen lehetetlennek látom a jövőt és abszolút az egyetlen helyes megoldásnak érzem, hogy elvetessem és éljem tovább a megszokott életem a megszokott tervekkel.
De ezután mindig ott a gondolat, hogy ezt nagyon meg fogom bánni, és ezt is nagyon erősen érzem. Hiába, hogy nem vagyok abortuszellenes és nem ítélkezek senki felett, aki így dönt, belül nagyon súlyos morális tettnek érzékelem a dolgot, ami visszafordíthatatlan, mintha egy felsőbb, íratlan törvény ellen vétkeznék (nem vagyok vallásos). Néztem képeket is az abortusz utáni "eredményről". Megbántam...
Szóval összességében megőrülök.
Kérdező (#60) " Kijelentette, hogy nem fog róla gondoskodni, én pedig nem fogom erőltetni. Tartásdíjról lemondok, nem fogja a gyereket látni sem." - tudod ennek egy nagy szépséghibája van, hogy sajnos hivatalosan ezt nem teheted meg, tehát a következő cirka negyed században a férfi nyaka felett ott fog lógni Damoklész kardja, hogy mikor gondolod meg magad, és kezdesz mégis követelőzni... az egész életét sajnos eszerint kell majd berendeznie...
"Lehet, hogy valamit nagyon megbánt az életében, ezért nem szívesen látja, hogy más meghozza a helyes döntést.." - valószínűbb, hogy ez a döntés csak SZÁMODRA helyes, SZÁMÁRA meg pont a leghelytelenebb... erről van némi fogalmam, az én exem is SAJNOS megtartotta anno a besikerült terhességét...
update:
Kérdező már más kérdések alatt is tombol... Ugyanez a stílus, megy a térítés, hogy ha valaki abortuszra megy, soha nem lesz már egész ember utána.
"igenis lehet ismerkedni gyerekkel is, akinek pedig ez zsigerből kizáró ok, az amúgy sem ér fel Hozzád, aki egyedül helytállsz két ember helyett."
Azért nehogy már szobrot kelljen emelni a kérdező előtt, mert beszül anyuékhoz... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!