Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ha elvetetem, megbánom később?...

Ha elvetetem, megbánom később? Örökre velem marad a bűntudat?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok és megtörtént a "baleset". Apuka hallani sem akar a gyerekről. Egy hete tudtam meg, és azóta ezen kattogok, hogy miben változna meg az életem.

Teli vagyok tervekkel, személyi edzősködöm 2 éve. A terhesség miatti testkép elváltozás korrigálható, viszont az ügyfélkörömet buknám. A családom szerencsére anyagilag támogatna, ezt tudom.

Saját családot viszont nem így képzeltem el elkezdeni egyedülálló anyaként. A társkeresést is eléggé megnehezíti, ha benyögöm a kiszemeltemnek, hogy ha velem akar élni, akkor gondoskodnia kell egy másik férfi gyerekéről. Nekem ez nem lenne nagy dolog, de férfiak ezzel úgy általában azt látom másképp vannak.

Szóval az életkörülményeim ellene szólnak annak, hogy megtartsam, de egy dolog mégis zavar. Két ismerősöm is van, aki átesett a dolgon és mindketten azt mondják, hogy hiába tudják, hogy a legjobb döntést hozták, marja őket a bűntudat és minden nap az eszükbe jut. Az egyikük nem mondja ezt, de látom rajta, hogy megváltozik az arca, amikor erről beszél. Keresztanyám, aki az abortusz kapujából fordult vissza anno bátorít, hogy tartsam meg, mert neki ez egy "nagyon nehéz, de élete leghelyesebb döntése" volt. El sem tudná képzelni az életét a lánya nélkül, aki most kezdi az egyetemet.

Néha azt érzem, bele kell vágni, nem olyan nagy dolog, szépen minden jön majd magától. Nem egy nap alatt kell megváltani a világot. Máskor teljesen lehetetlennek látom a jövőt és abszolút az egyetlen helyes megoldásnak érzem, hogy elvetessem és éljem tovább a megszokott életem a megszokott tervekkel.

De ezután mindig ott a gondolat, hogy ezt nagyon meg fogom bánni, és ezt is nagyon erősen érzem. Hiába, hogy nem vagyok abortuszellenes és nem ítélkezek senki felett, aki így dönt, belül nagyon súlyos morális tettnek érzékelem a dolgot, ami visszafordíthatatlan, mintha egy felsőbb, íratlan törvény ellen vétkeznék (nem vagyok vallásos). Néztem képeket is az abortusz utáni "eredményről". Megbántam...

Szóval összességében megőrülök.

2023. júl. 28. 15:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/79 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez olyan dolog amit nem vadidegenektől kell megkérdezned. Javaslom menj ela családsegítős védőnőhöz, Ő mindent korrekten elmond mindkét útról. Utána könnyebb döntened.
2023. júl. 28. 15:52
 12/79 anonim ***** válasza:
83%
Nem vállalnám. Lehet cuki lesz babaként meg minden, de egy gyereket 20-25 évre vállalsz.
2023. júl. 28. 15:56
 13/79 anonim ***** válasza:
72%
Akkor tartsd meg, de aztán minden felmerülő szarnál kussban legyél. Elvégre te választottad.
2023. júl. 28. 16:15
 14/79 anonim ***** válasza:
93%

Én nem bírtam volna a férjem nélkül a babakort, és most is még "ő tart el", mert a munkahelyem megszűnt, és amennyit beteg a lányom az oviban, kb havi egy hetet mehetnék dolgozni, így senkinek nem kellek.

3 hónaposan már Dévény tornára hordtam (havi 20ezer forint), most TSMT-zünk, ahhoz cuccokat is kellett venni (20 ezer), a tornaíras havi 10ezer (kontrollal). És ez csak a plusz felmerülő költségek. Jól állunk szerencsére anyagilag, de ha nem így lenne, vagy esetleg egyedül lennék, nagyon nagy gázban lennék.

És akkor még ott a lehetőség, hogy lehet, hogy beteg lesz a baba, azzal egyedül megbírkózni...

Én biztos nem vállalnám.

2023. júl. 28. 16:19
 15/79 anonim ***** válasza:
60%
Az a helyzet, ha már felmerül benned, hogy bűntudatod lehet, akkor valószínűleg lesz is.
2023. júl. 28. 16:25
 16/79 anonim ***** válasza:
80%
Kétesélyes. Inkább azt bánd meg, hogy elvetetted, mint azt, hogy nem
2023. júl. 28. 16:31
 17/79 anonim ***** válasza:
63%

"1; szemüveg fogszabályzó nem azonnal kell"

Hát de. Szemüveg onnantól kell, amikor kiszűrik.

Nyilván ha szarsz rá és pl: nem viszed csecsemőként szemészetre, akkor csak később derül ki, hogy esetleg kell. Ezzel "spórolhatsz". De ha kell, akkor kellhet már csecsemőként is. Pár hetes/hónapos gyerekeknek is írnak szemüveget.

Fogszabályzó se tizenévesen kell. Az első csontfogaktól ajánlják.

De ezeken kívül is rengeteg a költség.

2023. júl. 28. 16:31
 18/79 A kérdező kommentje:
Nem tudom. Nem tudnám elviselni a tudatot, hogy a saját gyerekem gyilkosává lettem. Akkor inkább az utca. Bár nem vagyok életképtelen, eddig mindent megoldottam saját magam, család pedig mint mondtam segít.
2023. júl. 28. 16:43
 19/79 anonim ***** válasza:
64%

Keresztlányomnak 7hós kora óta van szemüvege.

Szóval ez azért nem pont így vsn.

Emellett egy csomó ételallergiája (nem tudják hogy mitől lehet)

De persze ha anyuék állják a költségeket, akkor neked ez úgy is lényegtelen anyagi szempontból.

Más facával könnyű verni a csalánt!

Te majd elvabucizol mert olllyyann cuuukkiiii

2023. júl. 28. 16:49
 20/79 anonim ***** válasza:
72%
Mondjuk, nekem a pofámról lesülne a bőr, ha a felnőtt nőként, anyaként a szüleimtől kéne pénzt kuncsorogjak. Persze, a család az család, tök jó, hogy lehet rájuk számítani, de ha még megszülni sem tudod egyedül, később mi lesz?
2023. júl. 28. 16:53
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!