Ha elvetetem, megbánom később? Örökre velem marad a bűntudat?
24 éves vagyok és megtörtént a "baleset". Apuka hallani sem akar a gyerekről. Egy hete tudtam meg, és azóta ezen kattogok, hogy miben változna meg az életem.
Teli vagyok tervekkel, személyi edzősködöm 2 éve. A terhesség miatti testkép elváltozás korrigálható, viszont az ügyfélkörömet buknám. A családom szerencsére anyagilag támogatna, ezt tudom.
Saját családot viszont nem így képzeltem el elkezdeni egyedülálló anyaként. A társkeresést is eléggé megnehezíti, ha benyögöm a kiszemeltemnek, hogy ha velem akar élni, akkor gondoskodnia kell egy másik férfi gyerekéről. Nekem ez nem lenne nagy dolog, de férfiak ezzel úgy általában azt látom másképp vannak.
Szóval az életkörülményeim ellene szólnak annak, hogy megtartsam, de egy dolog mégis zavar. Két ismerősöm is van, aki átesett a dolgon és mindketten azt mondják, hogy hiába tudják, hogy a legjobb döntést hozták, marja őket a bűntudat és minden nap az eszükbe jut. Az egyikük nem mondja ezt, de látom rajta, hogy megváltozik az arca, amikor erről beszél. Keresztanyám, aki az abortusz kapujából fordult vissza anno bátorít, hogy tartsam meg, mert neki ez egy "nagyon nehéz, de élete leghelyesebb döntése" volt. El sem tudná képzelni az életét a lánya nélkül, aki most kezdi az egyetemet.
Néha azt érzem, bele kell vágni, nem olyan nagy dolog, szépen minden jön majd magától. Nem egy nap alatt kell megváltani a világot. Máskor teljesen lehetetlennek látom a jövőt és abszolút az egyetlen helyes megoldásnak érzem, hogy elvetessem és éljem tovább a megszokott életem a megszokott tervekkel.
De ezután mindig ott a gondolat, hogy ezt nagyon meg fogom bánni, és ezt is nagyon erősen érzem. Hiába, hogy nem vagyok abortuszellenes és nem ítélkezek senki felett, aki így dönt, belül nagyon súlyos morális tettnek érzékelem a dolgot, ami visszafordíthatatlan, mintha egy felsőbb, íratlan törvény ellen vétkeznék (nem vagyok vallásos). Néztem képeket is az abortusz utáni "eredményről". Megbántam...
Szóval összességében megőrülök.
"Néha azt érzem, bele kell vágni, nem olyan nagy dolog, szépen minden jön majd magától."
Aha. Majd akkor is ezt érzed, mikor a gyerekednek szemüveg, fogszabályzó kéne, de nem tudod kifizetni? Vagy mikor menni szeretne ő is a 3 napos osztálykirándulásra, de nincs rá 40 ezer forint?
Szép és jó, hogy a családod támogat, de gyereket mindig magadnak szülsz. Bármikor történhet baleset, tragédia, és akkor majd ott állsz egyedül úgy, hogy minden rád szakad.
Én biztos nem szülnék úgy, hogy apuka azonnal kivonult. Nem is a pénz miatt, hanem mert ketten is baromi fárasztó ellátni egy babát, gyereket, nemhogy egyedül.
Oké, nincs több kérdésem, ha szerinted a szemüveg nem azonnal kell, meg a pénz önmagában nem elég indok a gyerekvállalásnál...
Buta vagy, jó lesz neked anyádék mellett lenni felnőttként is. De kérlek, miután kitoltad a gyereket, köttesd el magad, az ilyen ne szaporodjon.
Mondjuk azt megnézném, hogy mikor az óvodás gyerekednek szemüveg kell, vagy fizetős fejlesztés, azt a szerencsétlen majd hogyan oldja meg saját erőből... Ismét egy tökéletes életindítást láthatunk!
Nekem volt abortuszom.
Apuka hallani sem akart róla (ő ott sem volt amikor becsúszott, én tehettem egyedül róla 🤦♀️). Vége is lett a kapcsolatnak.
Anyagiakban a szülők itt is segítettek volna.
De én úgy voltam vele,nem anyámnak szülök, nem neki kell eltartania, lakhatást biztosítania. Emellett egyedülálló anyaként nem akartam belevágni. Elvetettem.
Én egy percig sem bántam meg.
Azota lett egy férjem, 2 gyerekem.
Ja mert annyira életszerű,hogy valaki minden nap az abortuszára gondol.. akik elvetetik, azok között kevés aki tényleg megbánta.
Személy szerint nagyon utálom mikor valaki arra búzdítja a másikat, hogy mindenáron tartsa meg, mert a tanácsot osztogató : - annyira vágyik már gyerekre, ebből arra következtet mindenki ugyan így érez..és akár bűntudatot is képes kelteni, csak hogy az ő álma valósuljon meg másnak is.
- neki az volt a legjobb döntése, akkor úgy gondolja másnak is csak is ez lehet a legjobb.. pedig ugye nem vagyunk egyformák.
Igazából nem értelek.
Feltettél egy kérdést, de zsigerből elutasítod amire rá mutatna egy kívülálló.
Igazából szerintem te már eldöntötted, hogy megtartod, csak önigazolást keresel. 🤷
Tanácsot pedig ebben a helyzetben nem lehet adni, mert én speciel csak azt írhatom le, hogy én mit tennék - nem tartanám meg- de én nem te vagyok.
Ha leírom a helyzetemet, akkor nekem is azt írják ezen az oldalon hogy vetessem el.
Nem vetettem el. Nem bántam meg. Nehéz? Nagyon és még mi lesz később.
Mindig teszem félre a pénzt, ha netalán történik valami akkor ne kelljen kapkodni egyből, hanem át lehessen gondolni a dolgokat és úgy cselekedni.
De egyedül lehet nem vállaltam volna. Megtudtam volna oldani, tudom hogy nehezen de ment volna, viszont nem tudtam volna mindent megadni neki. Plusz én részében szülők nélkül nőttem fel és neki a legjobbat akarom.
Hála istennek hogy nem vagyok egyedül. (Még mielőtt bárki lehord, apukával oldjuk meg. De ronda lenne ha nem említeném meg hogy a szülők is segítőkészek.)
Na mindegy. Az én nézetem az, hogy én csak úgy akartam gyereket hogy legyen egy NORMÁLIS apja és egy anyja, aki biztosítja neki az érzelmi és az anyagi biztonságot.
Gondold végig. Számold ki a jövedelmedet, azt hogy mennyit tudsz félre tenni, meddig tudsz dolgozni, mennyire támogató a családod (ezt 24 év alatt szerintem fel lehet mérni), hogy tudsz majd visszamenni dolgozni, kalkuláld bele a legrosszabb történéseket is és azt hogy tudnád megoldani, megtudnád e oldani.
Egyébként van olyan férfi aki bevállalja, de itt nem te leszel az első amikor párt választasz hanem a gyereked nyilván. Több anyát ismerek aki egyedül, és részben egyedül nevelte a gyereket és mindegyik azt mondta rettenetesen nehéz, de neki megérte.
Természetesen olyan is van aki az ellenkezőjét mondja, de ez még nem egyedülállóként is felmerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!