Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ha elvetetem, megbánom később?...

Ha elvetetem, megbánom később? Örökre velem marad a bűntudat?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok és megtörtént a "baleset". Apuka hallani sem akar a gyerekről. Egy hete tudtam meg, és azóta ezen kattogok, hogy miben változna meg az életem.

Teli vagyok tervekkel, személyi edzősködöm 2 éve. A terhesség miatti testkép elváltozás korrigálható, viszont az ügyfélkörömet buknám. A családom szerencsére anyagilag támogatna, ezt tudom.

Saját családot viszont nem így képzeltem el elkezdeni egyedülálló anyaként. A társkeresést is eléggé megnehezíti, ha benyögöm a kiszemeltemnek, hogy ha velem akar élni, akkor gondoskodnia kell egy másik férfi gyerekéről. Nekem ez nem lenne nagy dolog, de férfiak ezzel úgy általában azt látom másképp vannak.

Szóval az életkörülményeim ellene szólnak annak, hogy megtartsam, de egy dolog mégis zavar. Két ismerősöm is van, aki átesett a dolgon és mindketten azt mondják, hogy hiába tudják, hogy a legjobb döntést hozták, marja őket a bűntudat és minden nap az eszükbe jut. Az egyikük nem mondja ezt, de látom rajta, hogy megváltozik az arca, amikor erről beszél. Keresztanyám, aki az abortusz kapujából fordult vissza anno bátorít, hogy tartsam meg, mert neki ez egy "nagyon nehéz, de élete leghelyesebb döntése" volt. El sem tudná képzelni az életét a lánya nélkül, aki most kezdi az egyetemet.

Néha azt érzem, bele kell vágni, nem olyan nagy dolog, szépen minden jön majd magától. Nem egy nap alatt kell megváltani a világot. Máskor teljesen lehetetlennek látom a jövőt és abszolút az egyetlen helyes megoldásnak érzem, hogy elvetessem és éljem tovább a megszokott életem a megszokott tervekkel.

De ezután mindig ott a gondolat, hogy ezt nagyon meg fogom bánni, és ezt is nagyon erősen érzem. Hiába, hogy nem vagyok abortuszellenes és nem ítélkezek senki felett, aki így dönt, belül nagyon súlyos morális tettnek érzékelem a dolgot, ami visszafordíthatatlan, mintha egy felsőbb, íratlan törvény ellen vétkeznék (nem vagyok vallásos). Néztem képeket is az abortusz utáni "eredményről". Megbántam...

Szóval összességében megőrülök.

2023. júl. 28. 15:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/79 anonim ***** válasza:
24%

Mekkora tuskók vannak itt!😄

Egy szemüvegen képesek lovagolni, pedig lehet, nem is lesz rá szüksége. Amúgy meg írta, hogy képes lenne ő is eltartani. Sokan vannak, akiknek ennyi sincs és munkájuk sincs mégis a többedik gyereket szülik.

Sztem azon kell elgondolkodni, melyiket bánod meg jobban? Ha megtartod vagy ha nem.

2023. júl. 28. 16:55
 22/79 anonim ***** válasza:
73%

Kérdező már régen döntött, csak megerősítés kellett volna neki, hogy igen, ez a helyes döntés, ő a f.sza csaj. Hát, nem jött össze...

Szül egyet, ül otthon anyuka szoknyája mellett pár évet, aztán keres valami balekot, aki kopaszodik, kicsit izzad is alapállásban, de legalább van valami középvezetői állása és saját háza, ahová becuccolhat a gyerekkel. Gyorsan terhes lesz, aztán élik a középosztálybeli mozaikcsalád életét.

2023. júl. 28. 16:57
 23/79 anonim ***** válasza:
70%

Nem tuskók, csak realisták.

A bárányka meg a legelő mese. Egy gyerek pénzbe kerül és nem kevésbe. Abszolút felelőtlenség úgy bevállalni, hogy annyi a terv, hogy "majd megoldom".

2023. júl. 28. 17:07
 24/79 anonim ***** válasza:
75%

Akkor ne vetesd el szülj szüleidnek és felejtsd el úgy kB 3 évre a karriert. Én most tudok dolgozni menni 2 év után 4 órára, addig viszont otthon csucsulok q gyerekkel. Etelallergiás ,reeengeteg pénz a magán doki( állami nem.segit az allergiában mert nem hisz nekem),sok pénz a spéci kaja,gyógyszerek,ruhák stb.

Én nem csak gyereket akartam hanem családot,apa nélkül tuti nem csinálnám. Most az nem gyerek csak egy zigóta.

2023. júl. 28. 17:07
 25/79 anonim ***** válasza:
30%
Amúgy belegondoltatok már úgy igazából? Az anyával is történhet akármi. Tehát ez a meglátás , hogy de mivan ha a szülőkkel történik valami gyatra. És ha veletek történik valami? Vagy apukával? Vagy egyedülállóként veletek? Vagy ha mindkettőtökkel. Akkor a pici sajnos másra fog szorulni. A másik meg miért baj ha valakit segítenek netalán eltartanak? Ez nektek fáj? Hogy ő a könnyebb utat választotta? Igen ez a könnyebb út, de ez is egy út. Értem én a ti szempontotokat és megértem, mert én sem jó szívvel lennék evalakinek az eltartotta vagy épp a leközelettje, de ha valaki ezt választja azt miért kell elítélni? A másik hogy nem mindenki van rosszban a szüleivel, mivan ha neki kényelmes anyuci apuci mellett?
2023. júl. 28. 17:17
 26/79 anonim ***** válasza:
39%

[link]

A legtöbb nő nem bánja meg.

2023. júl. 28. 17:25
 27/79 anonim ***** válasza:
76%
Nem nekünk fáj, a kérdezőnek fog majd nagyon fájni, mikor koppan.
2023. júl. 28. 17:53
 28/79 anonim ***** válasza:
68%
Ne engedd,h mas lelkiismererfurdalast tegyen beled. Nem baba, csak egy embrio, meg csak nem is magzat... nem nekik kell vele kinlodni egyedulallokent. En nem tartanam meg. Elotted az elet. Olyannak szulj aki melletted all es el tudod vele kepzelni az eleted,felelossegteljes apa lesz. Nagyon megbannad szerintem. Fajni sem fog,boditanak,utanaenyhe mensis gorcs,magadhoz tersz,aztan par ora utan mehetsz haza.
2023. júl. 28. 17:54
 29/79 anonim ***** válasza:
66%
Jah annyi,hogy nem kaparnak. Valami kis vakummal szivjak ki, nem serul a mehfal. Szulhetsz meg utana amennyit akarsz.
2023. júl. 28. 17:57
 30/79 anonim ***** válasza:
82%
19 évesen volt nekem. Most 32 vagyok. Nem lehet kitörölni az emléket, de tudom, hogy a lehetőségekhez képest a legjobb döntést hoztam. Nem mondom, hogy jól döntöttem, mert nyilván ez nem egy jó döntés, de a mai életem, és a 2 gyerekem se lenne most, ha akkor bevállalom. Amikor megszületett az első gyerekem, akkor láttam igazán, mi is várt volna akkor rám. Lehet azt mondani, hogy így meg úgy megoldod, de nem látod át tisztán, hogy milyen is. Nem ezt bántam meg, hanem a helyzetet, ami oda juttatott.
2023. júl. 28. 20:11
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!