Ha elvetetem, megbánom később? Örökre velem marad a bűntudat?
24 éves vagyok és megtörtént a "baleset". Apuka hallani sem akar a gyerekről. Egy hete tudtam meg, és azóta ezen kattogok, hogy miben változna meg az életem.
Teli vagyok tervekkel, személyi edzősködöm 2 éve. A terhesség miatti testkép elváltozás korrigálható, viszont az ügyfélkörömet buknám. A családom szerencsére anyagilag támogatna, ezt tudom.
Saját családot viszont nem így képzeltem el elkezdeni egyedülálló anyaként. A társkeresést is eléggé megnehezíti, ha benyögöm a kiszemeltemnek, hogy ha velem akar élni, akkor gondoskodnia kell egy másik férfi gyerekéről. Nekem ez nem lenne nagy dolog, de férfiak ezzel úgy általában azt látom másképp vannak.
Szóval az életkörülményeim ellene szólnak annak, hogy megtartsam, de egy dolog mégis zavar. Két ismerősöm is van, aki átesett a dolgon és mindketten azt mondják, hogy hiába tudják, hogy a legjobb döntést hozták, marja őket a bűntudat és minden nap az eszükbe jut. Az egyikük nem mondja ezt, de látom rajta, hogy megváltozik az arca, amikor erről beszél. Keresztanyám, aki az abortusz kapujából fordult vissza anno bátorít, hogy tartsam meg, mert neki ez egy "nagyon nehéz, de élete leghelyesebb döntése" volt. El sem tudná képzelni az életét a lánya nélkül, aki most kezdi az egyetemet.
Néha azt érzem, bele kell vágni, nem olyan nagy dolog, szépen minden jön majd magától. Nem egy nap alatt kell megváltani a világot. Máskor teljesen lehetetlennek látom a jövőt és abszolút az egyetlen helyes megoldásnak érzem, hogy elvetessem és éljem tovább a megszokott életem a megszokott tervekkel.
De ezután mindig ott a gondolat, hogy ezt nagyon meg fogom bánni, és ezt is nagyon erősen érzem. Hiába, hogy nem vagyok abortuszellenes és nem ítélkezek senki felett, aki így dönt, belül nagyon súlyos morális tettnek érzékelem a dolgot, ami visszafordíthatatlan, mintha egy felsőbb, íratlan törvény ellen vétkeznék (nem vagyok vallásos). Néztem képeket is az abortusz utáni "eredményről". Megbántam...
Szóval összességében megőrülök.
Vajon ez a sok abortuszpárti nő a többi gyermekvállalás kategóriában is ott nyüzsög vagy csak itt?🤔
Gyakran éri az a vád az életvédőket, hogy miután az anya megtartja a "nyomásukra" eltartani már nem segítenek. Hagy kérdezzem már meg, ha valaki a ti "nyomásotokra" elveteti, hol lehet titeket megtalálni, ha nem tudja feldolgozni? Csak a fair play jegyében. Mert de, a valóságban rengetegen megbánják. Voltam más műtét miatt abortuszosokkal. 2 szobatársamból 2 megbánta. Azt is megviselte, akinél védekezési mód volt, már nem is számolta, hányszor volt. Egyedül ezen az oldalon láttam olyat, akinek semmiség, a valóságban valahogy soha.
"Bár a magukat életvédőnek nevezőket ez egyáltalán nem fogja meghatni..." Milyen elfogulatlan ez a cikk🤣
De a legnevetségesebbek a nyilvánvaló túlzások, amiket itt előadtok. Igen, kell pénz a gyerekhez. Sok. De szemüveg? Azonnal? A csecsemők 99,99százalékának NEM kell szemüveg. Ami egyébként pár tízezer forint...lenne, ha nem lenne rá TB támogatás. És meglepő, de nem kell hetente megvenni.
Kérdező! A leírásodból látszik, hogy te egyértelműen megbánnád. Nem véletlenül írták az abortuszt imádók is, hogy te már eldöntötted, csak megerősítést vártál. Azért nem kaptad meg, mert rossz helyre jöttél. Legközelebb ilyen jellegű kérdést a teherbeesés topicban tegyél fel, ott többségében ANYÁK vannak.
Ha akarod, meg tudod oldani. Ne kifogásokat keress, hanem megoldásokat. A karrieredtől se kell elbúcsúznod. Terhesen is edzősködhetsz, vagy tarthatsz kismama tornát. Ha jó vagy, ügyfélkör mindig lesz. Nem meghalsz, csak szülsz. Vannak termek, ahol van már babaőrzés is. Mehetsz olyan helyre szülés után. Semmi baja nem lesz a gyerekednek, ha egy órát nem te őrzöd. Azt írod, a családod is tud segíteni. Egyedül az apuka hiányzik, de egy csomó családban amúgy is csak útban van, azokról is olvashatsz itt kérdéseket bőven.
31: köszi, sok jót írtál, tényleg.
Amúgy terhességmegszakítás topikban gondolom sokkal több az abortuszpárti nő. Mindesetre egyre inkább azon vagyok, hogy megtartom. Nem tudnék a tükörbe se nézni egy abortusz után és mindig ott lenne a fejemben évek múlva, hogy most járna oviba, iskolába, egyetemre... hogy lenne egy gyerekem most.
Én csesződjek meg, de a mai napig nem értem miért zavar másokat ha valakinek van extra segítsége.
És az ilyen rosszindulatú embereknek van gyereke.... még tovább is adják.
"Ami egyébként pár tízezer forint...lenne, ha nem lenne rá TB támogatás"
El vagy tévedve, nincs tb támogatás mar évtizedek óta rá.
Kisfiam 6 hónaposan kapott. 160 ezer csak az üveg és ennek ellenére annak örülünk, ha cserélni kell, mert javul. +10-es dioptriával kezdtünk. Most 4 éves, és már "csak" +8.
#36! [link]
Esetedben pont van, mert 6fölötti. De nem ez a lényeg. Úgy adjátok elő, mintha ez egy kifejezetten gyakori probléma lenne, csak hogy nehogy megszülessen. Nonszensz, hogy azért kéne elvetetnie, mert hátha ő lenne az az 1 a százezerből, akinek csecsemőként szemüveg kell. Szintén nem általános, hogy többszázezerbe kerül. Ennél már csak a fogszabályzó a viccesebb, ami kb.10+ év múlva aktuális, amikorra a kérdezőnek lehet, jóval több pénze lesz, mint az itt válaszolgatóknak.
Külön vicc, hogy akik itt vergődnek, úgy vállaltak gyereket, hogy mindent is megadnak neki, pont 18 évig tartják a gyereküknek, onnantól meg is dögölhet. Szerencsére, a kérdezőnek normális szülei vannak és valószínűleg nem halnának bele, hogy egy évben egyszer, leginkább az első 1-2 évben, amíg a gyerekük nem tud annyit dolgozni, segítsenek neki pár tízezer forinttal, hogy az unokájuk lásson. Tudom, itt mindenki magának szül, az unokát utálni kell, de a valóságban még mindig léteznek normális családok, ahol segítik egymást a benne élők.Sz@r lehet nektek, ha ti nem tudjátok milyen az.
"10+ év múlva aktuális, amikorra a kérdezőnek lehet, jóval több pénze lesz, mint az itt válaszolgatóknak."
Azért valljuk be, erre ennyi ésszel kevés az esélye... Nem véletlenül személyi edző lett, és nem orvos, kutató.
Hogy mennyi esze van, azt abból szűrted le, hogy nem tervezetten terhes lett? Mert akkor ez igaz az abortuszra buzdítókra is, különben, honnan tudnák, hogy mennyire semmiség, ugye. Szóval simán lehet több pénze.
Vagy szerinted a válaszolók mind orvosok?🤣 Személyi edzőként egész jól lehet keresni amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!