Hogy van szive egy terhes nőnek elvetetni egy babát?

Figyelt kérdés
A szívhang törvény kapcsán felbuzdulva megnéztem egy-két animációt, hogy konkértan hogy történnek ezek a beavatkozások, és egyszerűen fel nem fogom hogy van valakinek szive hogy egy élő magzatot elvetessen, persze tudom még pár hetes korában nincsen úgymond semmi emberi benne, de az ilyen későbbi elvetéséknek az animációját is borzasztó volt látni. Hogy kivehetők a kezek, kis teste, a feje a még későbbiekben meg főleg.. Persze tudom akit megerőszakoltak azt teljesen megértem, de ezt a "véletlen" becsúszott hoppá, vagy nem tudnám teljesen ellátni őt inkább elvetetem hát ez valami borzasztó embertelen barbár dolognak tartom...

2023. jan. 12. 22:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/81 anonim ***** válasza:
85%

#69 bocs, nem jótékonykodok a méhemmel. Egy csomó gyerek van árvaházakban. Ha valaki csak azért nem fogad örökbe egy gyereket, mert nem csecsemő, az inkább ne is fogadjon örökbe.

#70 oké. Akkor ne legyen abortuszod. Minden jogod megvan, hogy ne ess át ilyen beavatkozáson. Ahhoz viszont nincs jogod, hogy más életébe és döntésébe beleokoskodj.

2023. jan. 24. 14:26
 72/81 anonim ***** válasza:
91%

És kit érdekel, pláne mi közöm van ahhoz, hogy más vadidegen párok szívesen fogadnának örökbe..? Nem vagyok szeretetszolgálat, sem saját magam ellensége. Úgy beszéltek az örökbeadásról, mintha az valami kis semmiség lenne. Mintha nem kéne 9 hónapon át kihordani, majd borzalmas kínok között megszülni azt a gyereket, vállalva minden testi és lelki elváltozást, plusz esetleges maradandó szövődményeket, munkából kiesést. Aztán szülés után a faggatózást, hogy hol a gyerek, majd a megvető pillantásokat, mikor megtudják, hogy örökbe adtad. Már miért is vállalna ezt bárki akarata ellenére? Bőven van örökbefogadásra váró gyerek. Az már nem az én bajom, hogy mindenkinek az újszülött gyerek kell….Ez nem kívánságműsor, ha valóban annyira akarnak gyereket, akkor nem válogatnak, hogy csak újszülött meg ez-az-amaz.

Mindenkinek megvan a joga azt gondolni, amit csak akar és aszerint cselekedni. Sokakat elborzaszt, oké. Sokakat meg egyáltalán nem borzaszt el, történet vége. Nem mindenki tekint egy pár hetes fejletlen, a nő méhen kívül életképtelen, fájdalmat nem érző embrióra kvázi már gyerekként. Akinek ez nem fér bele, az nem megy abortuszra, magánügye. Ahogy az is magánügy, ha valaki meg az abortuszt választja, nem olyan bonyolult ez.

2023. jan. 24. 15:12
 73/81 anonim ***** válasza:
90%

69. És akkor mi van? Senki se köteles más emberek kedvéért felborítani az életét, kihordani egy 9 hónapos megterhelő terhességet, végigélni egy nagyon fájdalmas szülèst, viselni a testi következményeket, és odaadni nekik a gyereket. A környezete megvetéséről nem is beszélve, akik kígyót békát kiabálnának rá amiért " eldobta" , " lepasszolta" a gyerekét. Ismerősöm átment ezen. Konkrétan addig fajult a dolog, hogy másik helyre költözött, munkahelyet kellett váltania, és a családja is kitagadta szerencsétlent, amiért örökbe adta a gyerekét.

Akinek nagyobb gyerek nem felel meg ( akikből rengeteg vár szerető szülőkre), az valójában nem akar igazàn gyereket örökbefogadni és nem is érdemli meg hogy nevelhessen.

2023. jan. 25. 21:07
 74/81 anonim ***** válasza:
86%
Én azon akadok ki, hogy hiába csecsemő még az örökbefogadható gyerek, ha roma származású, a legtöbb várakozónak nem kell.
2023. jan. 26. 23:35
 75/81 anonim ***** válasza:
90%

hagyd már abba az örökbefogadás nyomatását! Komolyan, agyrém.

Mondd csak, ki tartja el addig a kismamát, amíg terhes, meg a szülés után 6 hétig? Kap kártérítést, ha maradandó egészségügyi károsodása lesz akár a várandósság, akár a szülés alatt? Ezekre válaszolj!

2023. febr. 5. 16:40
 76/81 anonim ***** válasza:
87%
Én tökre örökbefogadnék egy Maseratit. Vesz nekem valaki, ugye?
2023. febr. 25. 17:22
 77/81 anonim ***** válasza:
97%

* embrió.

Egyébként meg úgy, ahogy neked meg nincs szíved és bele pofázol más dolgába.

2023. ápr. 4. 15:08
 78/81 anonim ***** válasza:
0%
10-es, de ostoba vagy. Nem, Magyarországon elöregszik a lakosság, ezért a nyugdíjrendszerünk nem fenntartható. Hogy Afrikában ész nélkül szaporodnak, az egy más kérdés, azzal nem tudsz mit tenni.
máj. 26. 17:48
 79/81 anonim ***** válasza:
100%
#78 én nem ostobáznék másokat, ha nem tudok szöveget értelmezni. A kommentben a túlnépesedés környezetre és klímára gyakorolt káraira utaltam, ami Magyarországot is érinti, ugyanis a felmelegedés nem kerüli ki a Kárpát-medencét.
máj. 26. 18:02
 80/81 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, hogy súlyos fertőző betegségem van és nem szeretnék ezzel egy új életet előre megnyomorítani. Vannak esetek, amikor sajnos az abortusz a megoldás, mintsem egy majdani beteg gyereket szenvedtetni.
szept. 10. 16:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!